2011. május 26., csütörtök

Elég jól telt a mai nap - csütörtöki összefoglaló

Ha csak azt nézem, hogy kb kétszer kellett hangosan szólnom (=kiabálnom) rájuk, akkor már azt hiszem jók vagyunk mára! :)
Az egyik akkor volt, amikor Levike egy laza mozdulattal szétszakította a szoba ablakon lévő szúnyoghálót, a másik pedig akkor, amikor a teát ráborították a konyhaasztalra, ami a gépem alá is befolyt! Még jó, hogy nem rá borították, akkor azt hiszem annyi lett volna. :( Délelőtt pedig megint lerángatták a földre terítőstől, úgyhogy már vissza sem teszem az abroszt, így nem csúszik a laptop, marad a zsinór rángatás.:(

Éjjel minden rendben volt, Livike megint lent aludt a földön hajnaltól, az ágypárnákra feltettem, de reggel mégis úgy aludt, hogy csak derékig volt rajta, a többi része a földön volt, Jó hideg is volt a kis hátsója, ahogy felvettem magam mellé ébredés után. :((
7:30-kor csináltak ébresztőt, Levike volt a gyorsabb, hamarosan keltünk mi is és rendbe tettük Őket.
Ma nagy forgalom volt Mamáéknál, egyrészt a céghez is most jöttek csomóan, másrészt a veterános túra előkészületei is a végéhez értek a mai nappal, azügyben is jöttek páran még délután is.

9 óra után elszaladtam a kisboltba, majd 10 órakor már ki is engedtük a gyerekeket az udvarra játszani, levegőzni.
Apa ma is 11-re ment dolgozni.
Itt volt ma a Dédi Mama is, a gyerekek nagyon várták, szinte minden nap emlegetik, hogy mikor jön már, hol van, stb. :) Nagyon szeretik! :))
Mivel Mamának déltől dolga volt, megkértem a Dédit, hogy ha nem siet nagyon, akkor maradjon már kicsit még, és csak a későbbi busszal menjen, ha nem gond. Nem volt, örömmel maradt. :)
Sütöttem csirkemellet, ez ilyen félkész termék, a Family Frostos kocsiból szoktuk venni.
(A másik Dédi Mama csak tilinkós autónak hívja:D )
Főztem rizst is, a gyerekek is ezt kapták ebédre, kint a fa alatt ettek ügyesen, csak a vége felé akarták inkább a kutyának adni meg akkor már járkáltak a kajával, addig szépen ültek az asztalnál a kis székeiken. :)

12:30-kor jöttünk be, már nagyon meleg volt, na meg a Dédi Mamának is mennie kellett már.
Azt gondoltam hamar el fognak majd aludni a gyerekek, de tévedtem.
Livike 15:30-kor saját maga gondolta úgy, hogy bemegy végre és lefekszik aludni. Jókor! Levike kb negyed órát aludt a vállamon, de már nem bírtam cipelni, leültem Vele, arra felkelt.. Melléfeküdtem, úgy sem volt jó, magyarul Ő nem aludt szinte semmit!
16:20 körül kimentünk, egyedül olyan szépen elvolt, motorozgatott, semmi baj nem volt Vele. :) Livike 16:35-kor ébredt fel, jöttem be érte is, hogy tisztába teszem és megyünk ki, na ekkor szakította ki Levike a szúnyoghálót az ablakon, mert jött volna Livikéhez, az ajtót pedig bezártam, hogy ne jöjjön be koszos cipővel. (előtte a homokban volt... )

Miután mindketten kint voltak, hamarosan megettek egy almát, majd tejszeletet is kaptak, hogy azt miért hívják "nyunyi"-nak, fogalmam sincs. :)))
Továbbra se nagyon volt gond Velük, szerencsétlen kutyát nyúzták állandóan, kergették, még négykézláb is másztak vele/utána, láttam, hogy a Bercinek már nem nagyon tetszik a dolog, főleg az, amikor Livike különböző hosszú eszközökkel piszkálta. Hol az orrát akarta simogatni, hol a farkát megfogni, pedig ezek mind veszélyes dolgok egy kutyánál, akármilyen barátságos is, bármikor támadhat, ha úgy gondolja, elég volt... Persze szóltam a gyerekeknek, hogy ne csinálják, meg hagyják már békén szegény jószágot, de annál jobban csinálták. :(
Utána bebújtak a sövényen a szomszéd néni kerítése meg a sövény közötti kis helyre, na ott aztán van szúnyog meg minden... a rést amúgy a kutya csinálta, szerintem tőle látták, hogy ott jár-kel, azért mentek be a gyerekek is. :(

18 óra után jött Mama is, akkor már megettek egy vajas-sonkás zsömlét is a gyerekek, de még később ettek rántott húst és piskótatallért is (igen, a Dédi Mama féle), ittak teát, de ezt nem is sorolom, folyadék mindig van kint is kéz közelben, jó esetben meg is isszák és nem locsolják szét...
18:40-kor jöttünk be. Mama látta, hogy Livike combján hátul van valami piros, totál úgy nézett ki, mint valami véraláfutás, mintha esetleg a kutya kapta volna meg, de hámsérülés nélkül. Egyszer ugyanis eléggé megijedtem.. Épp bejöttem a szendvicset megcsinálni, amikor fura hangokat hallottam a kutya részéről, Livike pedig sírni kezdett és mondta, hogy fáj... A kezét mutatta, nem látszott rajta semmi, ettől függetlenül lehet, hogy kicsit bekapta a Berci. Na ezért azt hittük, hogy a kutya harapta meg a combját. Mire visszajöttem Mama szemüvegével, már kiderült, hogy nem harapás és sérülés volt az, hanem eper! Mivel rendszeresen szedik az éretlen és érett epreket is, valószínűleg beleült és attól lett piros. :))) De jól előadta, hogy fáj, meg hogy igen, megharapta a kutya. :)))

A fürdést 20:30 körül kezdtük, minden rendben volt.
Livike hamar elaludt a mi ágyunkon, le is tettem a helyére, 21:30 körül pedig már Levike is aludt.

Nagyjából ennyi mára, ha minden nap így alakulna nem panaszkodnék! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)