2012. január 30., hétfő

Hétfői összefoglaló

Tudom, még a vasárnap délután és este is hátra van, de nagyon semmi nem történt. A gyerekek elevenek voltak, (=rosszak...) Apa próbálta lefoglalni Őket pl akkor is, amikor vasaltam, de Nekik persze pont akkor kellett itt kint kergetőzni, a vasalódeszka alatt bujkálni, stb... Valahogy csak eltelt az idő. :)
Fürdés 20:15-kor volt, nem akartam ennyire későre tolni, de szinte észrevétlenül telt el az idő, na meg nem is mutattak még hajlandóságot a fürdésre, nyugalomra...
Elég hamar elaludtak, többek között én is Levike mellett...
22:30 körül jöttem ki mosogatni meg letusolni, utána mentem is vissza aludni. :)
Éjjel minden rendben volt, viszonylag nyugodtan aludtak, de azért fel kellett kelnem párszor köhögésre, meg egyszer Livike fel is kelt és odajött. de visszavittem az ágyába, aludt is tovább. :)
5 óra körül Levike kért tejet, oda is kellett feküdnöm mellé.... gyorsan elaludt, így visszamehettem a saját helyemre még aludni egy kicsit. :)
6:45-kor megint Livike csinált ébresztőt a villanyok felkapcsolásával... :)
Nem kapkodtunk, 10 percig még fekhettem, de utána elindult a Kisasszony ide a konyha felé, nem akartam felügyelet nélkül hagyni, mert szokása a kukára felállva a szárítóból is pakolni....

Bölcsibe nem vittük ma Őket. Az a terv, hogy még holnap sem mennek, talán majd szerdán, addig még nem kell igazolás. Vagyis azt hiszem hogy még a szerdát is igazolhatjuk. Minden attól függ, hogy mennyire jönnek helyre.
Sok váladék van az orrukban, Levikének van több, de Livike is fújja rendesen, ma végre normálisan ki is lett szívatva az orra, mert Mama is bejött egy hét után... talán hamar is, mert bár Ő már meggyógyult, félő, hogy most összeszedte a gyerekek nyavalyáját. :(
(én is benne vagyok persze... ). Mama azt mondja, hogy nagyon "takony szag" van, én nem érzem, de mást sem, szagot csak nagyon minimálisan, vagy egyáltalán nem érzek most. Reméljük, hogy nem kapta el. :((
A lényeg, hogy Mamának engedte Livike kiszívatni az orrát kétszer is, bár ellenkezett, de mégis hatékonyabban sikerült, mint nekünk. :)
Már a délutáni altatásra is "bemerészkedett", a gyerekek persze azt sem tudták hová legyenek örömükben, Livike egyből "Mama, meggyógyultál?" felkiáltással ugrott a nyakába, Levike pedig 5 cm-re sem volt hajlandó onnantól kezdve eltávolodni.. :)))) Látszott, hogy nem tudnak betelni Vele, egy hét is ennyit jelent, hogy nem találkoztak.

A délutáni alvás egy órán át sem tartott, Levike ébredt először sírva, Mamát keresve, nem nyugodva... Livikét is felébresztette, Ő is egyből kereste... de legalább abba hagyta, Levike viszont nem, annyira behisztizett, hogy ennél a szintnél Livike már el szokott ájulni... végül bejött Mama, szerintem véletlenül, mert nem nagyon lehet áthallani olyankor mint most is, hogy éppen takarított Mama... egyből minden oké volt, de Mama azért csak kiment, hogy majd jön nemsoká.
Pár perc alatt megnyugodtak, már táncikálás is volt meg minden, amikor visszajött Mama. :) Hamarosan mentem a gyógyszertárba meg a kisboltba is, 16:45-kor értem haza. Előbbi időket azért nem írtam, mert nem nagyon tudom... 13:30 körül alhattak el, 14:15-kor már fent voltak, 15 óra körül jött vissza Mama... 18 óra körül valamikor kiment, hogy krumplit süssön, kivételesen addig jók voltak a gyerekek, DVD-ket néztünk, szépen elvoltak. :)
19 óra előtt jött vissza, a fürdést 19:30 körül kezdtük, rendben volt minden... 20:30 volt kb, amikor már mindketten aludtak.
Livikéhez most az előbb már beszaladtam. (22:10), mert nagyon köhögött, ez már az a "rossz" köhögés, amitől mindig félek, mert ilyenkor szoktak hányni....be van készítve a tál meg a törölköző is, de ki tudja, hogy most is lesz-e akkora szerencsém, mint szombaton.

Most látom, hogy a nap első része meg egy-az egyben kimaradt. :)
Annyi volt, hogy 8:30-ra felöltöztettem a gyerekeket, az orrszívást meg a reggeliztetés felét már Apára hagytam, igyekeztem a bölcsibe menni a befizetés miatt, tervben volt az orvos is, hogy igazolást írassak, de mégsem mentem, valamint a kisboltba is menni kellett. Egész hamar végeztem. :)

A héten a Kati gondozónő van délelőtt, neki szóltam, hogy miért is nem mentünk ma, és hogy nem komoly, csak sűrű orrszívás, meg fújás van, szerdára remélhetőleg rendbe jönnek. Mondtam, hogy orvoshoz nem igazán szoktunk menni ilyennel, meg amúgy a kedvük jó, csak az állandó orrfolyás ami jelzi, hogy betegek. Nem mondta, hogy mindenképp kell az igazolás. Ha kell, majd íratok még akkor is, ha csak csütörtökön tudunk menni. A három napban még benne van. :)
Fizetni az emeleten kellett, majdnem eltévedtem visszafelé jövet, a konyhán keresztül kell menni, kanyarogni.. :D

Miután hazaértem még eszegettek egy kis mandarint, kalácsot, eztazt...
Apa csinált egy kis mákos gubát, hogy legyen alternatíva, ha az uncle bens nem kellene.. :)
Persze egyből a guba kellett, Levike jól ette, Livike először nem, de később még evett, szerintem addigra lett éhes. :)

Apa délre ment dolgozni, a második kör evést már egyedül intéztem. :)

12:30 körül már Mama is bejött, jó fél órát tuti elvoltak, aludni nem akartak, de végül csak az lett a vége úgy egy óra múlva... :))
Levike amikor felébredt és nem Mama volt mellette, hanem én, egyből totál elkeseredett, ennyire rég hisztizett be, tehettem bármit. :(((
A többit már írtam az elején...

Ennyi lenne nagyjából, sietek, mert nem tudom mikor kell rohanni valamelyik gyerkőchöz.... nehezen szedik a levegőt.. :( Levikének még fürdés után is volt orrszívás pedig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)