2012. január 26., csütörtök

Elég jól telt a nap hátralévő része :)

Délelőtt 10:30-ig voltam bent az irodában, nem nagyon csörgött a telefon, így inkább kijöttem.
Apa közben már sütötte a palacsintát, 11:30 körül pedig már indult is dolgozni.
Addig szöszmötöltem, hogy a tervezett vasalás és hajmosás helyett jól eltelt az idő, sütöttem Family-s rántott csirkemellet és hamarosan már indulhattam is a gyerekekért a bölcsibe.
A hó még mindig esett, bár a járdán olvadt és inkább már havas eső jellege volt, mint rendes hó.

Rendben volt minden, a Kati gondozónő volt olyan rendes, hogy segített Livikét öltöztetni, pedig csak megemlítettem, hogy most egyedül jöttem, mert senki nem ért rá. Így legalább nem melegedett rá a cucc egyik gyerkőcre sem. :)

Hazafelé szépen jöttek, bár néha majdnem kettészakadtam, mert Livike az út szélén, Levike pedig az út közepén megmaradt hóban akart menni, a kezüket meg nem akartam elengedni. :)) (mellékutca, nem forgalmas, a járdán nem férnénk, azért járunk az úton, csak ha valaki nem tudná azért írtam.. :)  ) Azért vagy kétszer meg kellett említenem, hogy itthon várja Őket a finom palacsinta, na akkor begyorsítottak, jöttek, nem próbálkoztak másfelé menni. :D Még itt az udvaron is mondanom kellett, mert egyből elszaladtak a hóba, de a palacsinta említésére már spuriztak is befelé. :) Gyorsan levetkőztettem Őket, át is öltöztünk, kézmosás és jöhetett a megérdemelt finomság. :)
Úgy voltam vele, hogy rántott húst majd esznek később, most úgysem tudnám rávenni Őket.

Egyébként mondta a Kati, hogy Levikének nagyon sokat kellett orrot fújni, látszott is, mert piros volt... mindig szólt, hogy fújják ki. :)
Itthon is fújtuk, szívattam is, holnapra remélem nem lesz rosszabb, hétvégén pedig hátha javul a helyzet, majd adom a Sinupretet is, csak most nem akartam még, hogy ne holnapra "gyorsítsa" már be a váladék képződést. Amúgy a kedve jó volt, a rosszasága is meg volt, Livikével sem volt gond, szépen elvoltak.

Itthon egy-két egymásnak esésen kívül rendben volt minden. Livike ma is kakilt egy jó nagyot a WC-be, egy próbálkozás volt, amikor még nem sikerült, fél óra múlva már sikerrel jártunk. :) A fürdőkád dugóját sikeresen eltüntették valahová, este Papával nem győztük keresni, egyelőre rejtély, hogy hol lehet. Pedig megnéztem minden lehetetlen helyen is, Livike 4 db hajcsatját is a szennyestartóban találtam meg tegnap. :)
Mivel másik belevaló dugót nem találtunk csak kisebbet, így Papa dobozragasztóval ragasztotta be a lefolyót... :) Ezt persze a gyerekek fel akarták szedni, Livikének sikerült is egy darabot, törölközésnél azzal játszott, hogy a saját szájára ragasztotta. Mondtam is Neki, hogy ha visítozik majd jól beragasztjuk vele a száját.. :D

Majdnem 20 óra volt, mire fürdettünk Papával, elment az idő a dugó keresésével....
20:30-kor már feküdtünk, Livike szépen megértette, hogy Levike mellé fekszem, Ő szépen, ügyesen elalszik egyedül is, egyébként meg fél méterre vagyok Tőle... :))
Én is elaludtam kicsit, 21:45-kor jöttem ki, de Levike még akkor is fészkelődött, nem rég alhatott el.
Mindketten kaptak Nurofent, Livike megint kezdte fájlalni a fülét... Levike eddig szépen elvolt, a lába sem fájt most este, csak 18 óra körül mondta párszor, azóta nem.
Rákérdeztem a bölcsiben is, hogy szokta-e mondani, hogy fáj a lába, mert itthon azt mondja, hogy igen, de Kati szerint nem mondja....

Nagyjából ennyi lenne mára, reggel remélem nem lesz rosszabb az egészségi helyzet a mainál és tudunk menni bölcsibe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)