2012. január 7., szombat

Látogatás Andiéknál és a Dédi Mamánál - szombati összefoglaló

Éjjel nem volt gond, Levikét 23 órakor tettem le a helyére, mert Apa mellett aludt, majd én is lefeküdtem. 4 óra körül jött közénk, kért tejet, de még szerencsére aludt. Sajnos csak 6:20-ig, akkor megint kért tejet és már nem is aludt vissza! :( Livike is megkapta a kakaóját, 7 órakor pedig Levikét már öltöztettem is, mert közölte, hogy kaka van és ki kell venni. Egyúttal már akkor öltözzünk is, ezt én gondoltam így. Összességében hamarabb elkészültünk, fel voltak öltöztetve, mint bármikor eddig bölcsibe menet. :( Tudtam volna még aludni, Apa is, bár Gábor ígérte, hogy 7:30 után jön, addigra mindenképp fel kellett volna kelni, mert bár be tud jönni, mégse pizsamában fogadjuk már! :D
(A gyerekeken kívül most én is pizsiben alszom, mert hideg van éjjel... )

Majdnem 9 óra volt, amikor elszaladtam a kisboltba, hoztam a gyerekeknek üres kalácsot, mert tegnap előtt annyira ették Mamával, hátha jót esznek belőle. Úgy is volt. :) Előtte pedig ettek már vajas pirítóst sonkával, bár nem volt számottevő mennyiség, de mégis ettek. A kalácsból viszont több, mint a felét megették, több fogyott, de én is ettem két szeletet, azért gondolom, hogy a felét ették meg. :)

10:40 körül indultunk el Öcsödre Andiékhoz, tervben volt már rég, hiszen még Petike karácsonyi ajándéka is itt várta, hogy kis gazdájához juthasson végre. Postára nem adtam a két ünnep között sem, mert mindig terveztük, hogy megyünk, még karácsony előtt is, aztán mégis csak most került rá sor.
Nem tudom mikor értünk oda, de egy óra biztos volt az út.
Kezdtek már álmosak és éhesek is lenni, de jól eljátszogattak, szerintem több játék van, mint a bölcsiben, de mindenesetre mind újdonság a gyerekeknek és az volt a lényeg. :) Levi egy elektromos kis mikróval volt nagyon jól el, Livike egy mosógéppel... :)
Kaptak Anditól egy-egy Dörmi macit, amit Livike azonnal bevágott, mire ránéztem már sehol nem volt a finomság, Levike kicsit lassabban, de Ő is megette. Innivalót vittünk is, de kaptak is baracklevet... :))) Pont ebédidőre esett a Dörmizés, így most fordítva oldottuk meg, előbb megették a desszertet, majd még eszegettek kicsit a Dédi Mamánál is és itthon 16 óra után ettek főtt ételt is.

13:30 körül indultunk, az autóban elég hamar el is aludtak mindketten. Mamával dilemmáztunk, hogy mi legyen, bemenjünk-e Cibakra a Dédi Mamához, mert ha alszanak sokra nem megy Velük, végül tettünk egy jó nagy kört, plusz kilométereket, csak hogy teljen az idő, alhassanak és végül mégis meglátogattuk a Dédi Mamát. Nagyon örült nekünk, na meg legfőképp a gyerekeknek, hiszen nagyon szereti Őket, de ez kölcsönös, a gyerekek is nagyon szeretik! :) Még mindig van mit gyógyulnia, de azért már egyre többet tud talpon lenni, nagyon lassan, de csak javulgat. Mégis, szerintem soká lesz még az, hogy újra hetente tud jönni hozzánk. :(
A gyerekek addigra már nagyon éhesek voltak, a Dédi Mama kínált mindent amit talált hirtelen, de csak tejet ittak pohárból, végül a mi megutaztatott mákos kiflinket hoztuk be az autóból és azt ették meg a gyerekek, legfőképp Levike evett sokat belőle. :)

16 órára értünk haza, a visszaúton már nem aludtak, de nem is lett volna sok értelme arra a fél órára.
Itthon ettek húslevest sok zöldséggel, hússal, elég nagy mennyiséget tudott Mama megetetni a gyerekekkel. :) Volt még egy kis öregtarhonya, amit eredetileg magamnak melegítettem meg, de aztán úgy gondoltam, hátha esznek, és ettek azt is. :)

19 óra után Levike még kért enni, "kaja kell" felkiáltással, nem a legszebb kérés, de legalább éhes és kéri, nem úgy mint pár napja, hogy akkor sem evett, amikor előtte volt mindenféle étel.
Volt még a grillcsirkéből és a reggeli kalácsból is, azt ették, mert Livike is csatlakozott közben, még ha Ő nem is nagyon evett.

A fürdéssel, törölközéssel, orrszívással együtt is 19:50-re készen voltunk! Nagyon álmosak voltak, hiszen nem sokat aludtak délután.
Ja, azt el is felejtettem írni, hogy ahogy odaértünk a Dédi Mamához még mindketten aludtak. Livike felébredt pár perc múlva, Levike viszont nem akart! Én bementem, Mama kint maradt az autóban. Gondolom nem akart ott órákat tölteni, meg hogy mégis találkozzanak már a Dédi Mamával, finoman felébresztette Levikét és bejöttek Ők is. Pár percbe beletellett, mire Levike magához tért és hozta a mostanában szokásos, be nem áll a szája figurát. :)))

Itthon amúgy jól elvoltak, Papa is itt volt egy ideig, majd Ő haza ment, Mama is pár percre, hogy egyen végre ma valamit, de utána visszajött, hogy segítsen az esti dolgoknál, főleg az altatás a fontos, mert az az, ami nekem nem megy. :(  (Az sem, más sem, úgy általában semmi sem megy, de most nem is ez a lényeg.)
 
Ennyi lenne mára az irományom, holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)