2012. január 12., csütörtök

Szerdai összefoglaló

Az este már nem volt kedvem írni, de most pótolom a tegnapi beszámolót és a mai eddigit is, bár az egyelőre nem sok. :)

Tegnap reggel Levike nem nagyon akart felkelni, jót aludt a mi ágyunkban, 4 óra körül jött oda, kért tejet, megitta és visszaaludt. :) 7:20-kor ébresztettem.
Újabb sikeres bölcsi kezdést tudhatunk magunk mögött, sőt, jobbat, mint előtte, mert most itthon sem sírt, menni akart, ebben szerepet játszhatott az új overál nadrágja is, hogy de jó lesz, abba megy majd bölcsibe. :))
Papa vitt bennünket, Apa is jött, így Papától az utcasarkon búcsúztunk. Necces volt, legalábbis én azt hittem, majd gond lesz, mert még visszaszaladt Levike pacsit adni, de szépen bejött utána velem, vetkőztünk, kezet mostunk, és tárt karokkal szaladt be Teca nénihez a csoportszobába! Olyan jó volt így látni, hogy nem fájón, sírva néz vissza az ajtóból...! :)

10 óra körül nyakamba vettem a várost, buszpályán KIK üzlet, majd Centrum, Skála emeletén a Yisk, végül egy szintén kínai üzletbe is bementem, szétnéztem, sok időt töltöttem, de kevés pénzt költöttem.. :D
A cél melegítő nadrág és csizma vagy téli cipő volt saját magamnak. Meg persze ha a gyerekeknek vagy Apának látok valamit, akkor vettem volna, de konkrétan most nekem kellettek ezek a dolgok. Nadrágot találtam, cipőt nem... vagyis igen, de a színe nem ment semmi cuccomhoz, nagyon világos barna volt... Ma mégis lett "új" cipőm, mert Mama nekem adta az egyik alig használt cipőjét, ami bundás, meleg és ha ilyen tél marad, akkor pont jó is lesz, na meg még pár évig biztosan. :)))
Vettem elemeket AA és AAA-s fajtákat, a játékokba, egyéb kütyükbe mindig kell, volt akciósan teleszkópos ablakmosó is, már csak neki kellene fogni ablakot pucolni vele... :), végül Apának vettem még egy benti papucsot, ami ugyanolyan, mint az enyém, csak 6 számmal nagyobb..:D Levike mégis azt hitte, hogy az enyém van a lábán és le akarta vetetni az este... :)))
Az a lényeg, hogy 13 óra is elmúlt, mire haza értem, a lábam lejártam a szépen félreálló sarkú csizmámban, már rendesen fájt az egész jobb lábam. :(

A gyerekekért már 14:45-re ott voltunk, de még uzsonnáztak, pár perc múlva jöttek is kifelé, vidáman, jó kedvűen. :) Minden rendben volt, ettek, bár az ebédet nem nagyon, de azt szinte senki nem eszi meg, megint céklafőzelék volt. :(
Livikének volt kaka a wc-be, meg egy része mellé is ment, nem tudom mit csinálhatott...
A Kati gondozónő adta ki Őket megint, Tőle általában nem tudunk meg túl sokat. Aludtak is, de mindketten voltak fent, Livike többször, Levike egyszer.

Gyalog jöttünk haza, szép idő volt. :)
Itthon harcoltunk kicsit az átöltözésen, mindig beletelik vagy 20 percbe, mire mindkettőjüket sikerül átöltöztetni.

Gyorsan elszaladtam a kisboltba, hoztam forró kenyeret, egy kicsi híján mind megettük vajjal, nagyon finom volt, a gyerekek is lelkesen ették! :) Levike még tejfölös kenyeret is evett, Livike elvolt a vajassal. Később pudingot kértek, ja és hazaérkezéskor egyből túró rudit, amiről ugye lebeszélni nem lehet őket, hiába akarom én azt, hogy ne édességgel kezdjenek, hanem rendes kajával, ha éhesek. Lehet, hogy az édesre éheznek ki egész nap, nem tudom... Az a lényeg, hogy ettek, ittak, nem győzik teleinni magukat délután és este.

Rosszaság is volt ezerrel, nem volt egyszerű, mert Apának becsípődött a lapockájánál a háta, magyarul feküdt, nem tudott semmit csinálni, a gyerekek rám maradtak teljesen.
Fürdésnél azért segített, amíg megágyaztam őrizte a gyerekeket a kádban, fogat is mostak, de én fürdettem le Őket. Levikét megtörölte, Livikét én rendeztem.

Livike a mi ágyunkon aludt el, Levike a sajátjában velem együtt. :D
Mégsem volt ilyen könnyű az éjjel, mert Livike - ahogy letettem a helyére 23 óra után - felébredt, sírt, előtte is visítozott már párat álmában is, de éjfél után már azt is mondta, hogy fáj a füle, "anya segíts, fáj nekem!" :(( Nem volt lázas, de sehogy nem akart aludni, meg követelte, hogy gyógyszer kell, így adtam Nurofent, hátha akkor majd nem fáj és tud aludni. Tudott is, bár közöttünk, de aludt. 5 órakor magától ment a helyére, kért a kakaóját, de hamarosan jött Levike.. :D Ekkor már 6 óra volt, megint olyan jól vissza aludt, hogy ismét 7:20-kor ébresztettem egy kis tejjel. :((

7:40-re kész voltunk, Apa ment dolgozni, Papa vitt bennünket autóval a bölcsibe.
7:50 volt, hogy elindultunk, Nem baj, odaértünk így is. :) Livike azt mondta, hogy rosszat álmodott éjjel, erre Levike megszólalt: "én szépet álmodtam!" :D Azt nem mondta el, mit... :)
Papa bejött segíteni a vetkőzésben, Levike annyira sietett be kezet mosni, hogy nem is köszönt el Papától, tőlem is csak azért, mert ott voltam mellette, hogy ne vizezze le a ruháját. Ma is egyből ment be a gyerekek közé, jó kedve volt.. így jó elengedni! :)

Papa hazajött, én mentem a kisboltba, majd pakolásztam, most meg már 11 óra, főzni kellene valamit, hogy délután Levike érezze, hogy "van kaja" :D
Én mondjuk speciel nem szeretem ha kaja szag van a lakásban. (na... kaja helyett kakát írtam elsőre, azt sem szeretem, akkor inkább kaja szag legyen!) :))

Ennyi lenne egyelőre, este jövök, vagy nem, majd meglátom, hogy elalszom-e altatásnál, mert utána már nem nagyon van kedvem akkor sem ideülni, ha viszonylag korán ébredek fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)