2012. január 9., hétfő

Hétfő folytatás

Nézzük gyorsan a nap további részét:
Ahogy írtam is, délelőtt elkezdtem rendbe tenni a konyhaszekrényt, 11:30-kor elszaladtam a bölcsibe a tejekkel, majd visszajőve folytattam a pakolást, szelektálást. Lett bőven szemét, csak épp a kukába nem fér már, na nem baj, holnap kedd, ürítik, lesz hely. :)

Apa 14:45-kor ért haza, azért tudom ennyire, mert mondtam is, hogy ne nagyon kényelmesedjen el, mert negyed óra múlva mehetünk a gyerekekért. :)
Papa elhozta a szervizbe péntek délután beadott tévéket és a hifit, mindet meg lehetett javítani, nem volt nagy hibájuk. A DVD-re még várni kell, alkatrész kell bele, remélem nem lesz drága, mert akkor már olcsóbb újat venni, mint javíttatni.

Gábor lefestette a szobánkat két sorral, legközelebb pénteken jön, idebent már nem sok dolga van, de valószínűleg Ő fogja feltenni a lábazati szigetelést, ami ősszel elmaradt és aminek a hiánya miatt vizesedünk/párásodunk nagy valószínűséggel. Remélem nem jönnek be a nagy mínuszok meg a hó, mert akkor nem lehet csinálni.
Lehet, hogy az egész telet végig fogjuk törölgetni, hőlégfúvóval szárítani, szellőztetni? Na majd meglátjuk.

15 órakor indultunk Apával a gyerekekért.
Levike mosolyogva ugrott a nyakamba, Livike pityeregve, elkeseredve jött ki. A gondozónő mondta, hogy az volt a baja, hogy látta, ahogy a többiekért érkeznek a szülők, Ő meg csak nézte az ajtót, néha odaállt és várt bennünket. Édeske...! Szerintem mehetünk korábban is holnaptól. :( Azt hittem kell fél óra enniük, azért mentünk 15 órakor eddig. :(
Egyébként minden rendben volt Velük, az ebédet nem nagyon ették - borsófőzelék és túrófelfújt - de a többi étkezésnél jól ettek. Aludtak kb háromnegyed órát, és ennyi. Többet nem tudtam meg, a Kati gondozónő volt, Tőle még nem vettük át soha a gyerekeket, nem számol be olyan részletesen, mint a Teca. :((
Nem voltak az udvaron levegőzni, ezt egyrészt a ruhákból tudtam, hogy ugyanúgy voltak letéve, mint ahogy reggel hagytuk, másrészt egy anyuka kérdezte a gyerekét erről, aki elmondta, hogy nem voltak. Pedig jó idő volt viszonylag, igazán kihasználhatnák az ilyen szép időket, de Ők tudják.

Hazafelé Livike már a kapuban behisztizett, mert be akart menni a játszótérre csúszdázni, persze nem mentünk mert az vizes, hideg, fém csúszda. Nem akarta megérteni, Apa kézben hozta egy ideig, majd felültette a nyakába és úgy jöttek hazáig. Levike szépen jött velem kézen fogva, attól féltem, hogy majd Ő is felkívánkozik, de nem .:))

Itthon hozták a szokásos formájukat, rohangáltak, babakocsinak használták a játék vasalódeszkát, - felhajtják a tetejét, ráülnek és tolni próbálják egymást.. - majd Levike ahogy látta mit csinálok - vasaltam több, mint két órán át - odajött, kért egy törölgetőt és eljátszotta, hogy Ő is vasal. :) Akkor lepődtem meg kicsit, amikor elvitte a vizes üvegemet, hogy majd önt a vasalójába vizet. :D Gyorsan előkerestem a játék spricnit, hogy az ő vasalójához az kell, nem gőzölős.. :) Hamar megunta amúgy a játék rendeltetésszerű használatát, hamarosan megint ment és tologatta meg rá is ült.

Ettek szinte egész délután. Először vajas-mézes kalácsot, majd párizsit sajtos kiflivel, túró rudit, ja meg legelőször Dörmi Macit, hát mi mást..? Kérték ahogy bejöttünk :D
Nem győznek inni, gondolom a böcsiben nem ihatnak akármikor, de ha viszek be teát annak sincs sok híja. Nem tudom, hogy azért-e mert nem adják oda, vagy azért, mert nem kérik.

19:20 körül kezdtük a fürdést, Levike betojt, de az volt olyan szaggal, hogy ihajj! :)
Minden rendben ment.
Először Apa altatta a gyerekeket fél sikerrel, Livike ugyanis hamar elaludt, de Levike nem akart. Folyton azt hajtotta, hogy át akar öltözni, le akarja venni a legót, játszani akar, nem akar aludni. Fél óra múlva felváltottam Apát, Levikvel közöltem, hogy majd én alszom az ágyán, ha Ő nem, na ekkor szépen lefeküdt, én mellé és 10 percen belül már aludt is. :)
Livike már volt fent vagy háromszor, vagy inkább csak álmodott, de kiabált, veszekedett, félt Levitől meg valamit nagyon védett, hogy ne vegyék el.....

Megyek én is aludni, hamar reggel lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)