2012. január 5., csütörtök

Az első teljes nap a bölcsiben - pozitív tapasztalat :)

Ez a nap is eljött, hogy végig, azaz uzsonna utánig maradtak a gyerekek a bölcsiben.
Éjjel elég változatosan aludtunk, a gyerekek vándoroltak, hajnalban mindketten a mi ágyunkon voltak, 6:20-kor felébredtek, kérték a tejet és a kakaót, majd Livike úgy visszaaludt, hogy 7:25-kor alig tudtuk felébreszteni, hogy most már tényleg készülődni kell, ha 8 órára be akarunk érni.
Levike már nem aludt vissza reggel, vagy csak percekre, mindenesetre én már nem tudtam aludni.
7:10-kor keltem, elkészültem, teát, kávét főztem... Majd elkezdtük öltöztetni a gyerekeket, 7:48-kor indultunk el, ilyen későn még soha. (na igen, mentünk eddig vagy háromszor 8 órára:D)
Papa elvitt bennünket autóval, nem csak a késés miatt, hanem mert elég hideg volt reggel.
(délutánra még hidegebb lett egyébként...)
Apa is jött, hogy akkor majd könnyebben bemegy Levike a csoportszobába.
Tévedtünk. A bölcsi melletti kis utcában szépen elköszöntek Papától, de Levikének a kapuban esett le, hogy Papa nem jön tovább, na ekkor elkezdett sírni, hisztizni, levetkőzni sem akart, végig üvöltötte az egész időt, kicsit égő volt, mert többen is érkeztek akkor. Bár tudom, senkinek nem újdonság ez, mindenki átesett azon, hogy nem akar bemenni a gyereke, mondta is az egyik anyuka, hogy nekik is volt ilyen, sőt még ilyenebb!
Kézmosás után Livike egyből ment be, most a Kati gondozónő volt bent csak reggel, Ő nem hagyta, hogy magyarázzunk Levikének, egyszerűen kivette a kezemből és becsukta az ajtót. :( Azért eléggé fájt látni Levike kérő arcát, meg ahogy nyújtózkodott volna vissza. :((( Mire elpakoltam a cuccokat már csend volt, szóval nem sokáig bánkódott, de ez akkor is nagyon rossz. Ezek szerint ez nem jó megoldás, gyalog kell mennünk, akármilyen idő is van, mert így ha csak kitesz is Papa vagy akár Mama, ordítás van. Szerintem ha én egyedül vinném Őket, csak akkor nem sírna, bár ki tudja, akkor én is jó lennék, csak ne kelljen maradni. :(
A lényeg, hogy hamar megnyugodott.

Hazajöttünk, voltam a Sparban, tettem-vettem, Apa megcsinálta a mi szobánkban a falvésést a villanyszereléshez, én folyamatosan készültem öregtarhonyát főzni, de mindig maradt, a telefont néztem állandóan, hogy hívnak-e, mi van, vajon elalszanak-e.
Ja igen, 11:30-kor beszaladtam a bölcsibe, de csak az öltözőig, bevittem a tejet megmelegítve és cumisüveg melegen tartóban, Levike kiskutyáját, Livike elefántját az alvós állatkájukat, valamint Levikének overált és Livikének is a kantáros nadrágot, mert reggel csak a vastag kabátot adtuk rájuk, de nem volt plusz nadrág, csak a harisnya meg a benti melegítő. Hazafelé úgy volt, hogy gyalog jövünk, ne akkor kelljen cuccolni.

Miután hazajöttem még nehezebben telt az idő, nagyon semmibe nem mertem belefogni, mint pl konyhaszekrény pakolás, mert bármikor hívhattak, hogy nem alszanak, menni kell értük.
Nem hívtak. :)
Végül csak megfőztem a tarhonyát, apróságokat megcsináltam, amit bármikor abba lehetett hagyni.
Úgy tudtam, hogy 15 órakor van uzsonna, gondoltam akkor utána jó, ha már ott vagyunk értük.
Ezt a részét nem beszéltük meg tegnap, mert csak ott tartottunk, hogy szólnak, ha nem alszanak el, nem gondoltuk, hogy ilyen jól sikerül a dolog. :)
15:15 körül értünk oda Mamával, autóval.
A gyerekek épp körben jártak és énekeltek a gondozónővel, Levike persze a Teca néni ölében ült, Livike egy kis asztalnál rajzolt. :)))
Rohantak felénk, ezután csak dicséretet és jót hallhattunk a gondozónőtől, hogy milyen jók voltak, nem volt semmi baj, csak Levike étvágyával vannak gondok, nem nagyon evett reggelit és ebédet sem, uzsonnát többet, de az sem volt túl sok. Már ebéd előtt álmos volt, amikor eljött az alvás ideje akkor szépen lefeküdtek, csak a plüssöket kérték, azt be is vitte a gondozónő, a tejeket nem, és nem is kellett később sem! Levike 1 és egynegyed órát aludt, Livikét pedig 14:30-kor úgy kellett ébreszteni, hogy uzsonna következik. :))))
Levike miután felébredt szépen elvolt, nem kelt fel, nem zavarta a többieket.
Meguzsonnáztak, játszottak, elvoltak.
Levike evésén kívül minden jó volt, remélem holnap is így lesz! :)
Mióta bölcsibe "járnak", ma először vitték ki a gyerekeket az udvarra levegőzni. Pont ma nem vittünk overált és vastag nadrágot. :( Szegénykéim, biztos fáztak a sima melegítőnadrágokban a harisnyával, még ha felül vastag is volt a kabát, sapka, sál. :((( Nem tudom miért nem szóltak, hiszen tudják, hogy két perc alatt ott vagyok, vittem volna a meleg ruhát korábban. :( Most már tudom, hogy mindig fel kell készülni, legyen bent meleg cucc, de a fene gondolta, hogy épp ma viszik ki Őket, amikor eddig egyszer sem került rá sor. :( Így sem jöttek még helyre teljesen az előző megfázásból, tegnap este már tüsszögtek is párat, a mai kint lét biztos adott még egy jó adagot. :((((
Reggel azért nem adtam vastag cuccot, hogy arra a két percre amíg az autóban ülnek és beérünk minek, kevesebbet kelljen vetkőzni, főleg ha hiszti is van közben. :(

15:30 körül értünk haza, Levike ahogy belépett a lakásba és megérezte az öregtarhonya illatát, egyből megszólalt, hogy "kaja van?" :)) Szerintem inkább mondta, nem kérdezte, de nagyon jól jött ki... :))))
Szegénykém nagyon éhes lehetett, megevett egy csomót, majd később Mama hozott grillcsirkét és fonott kalácsot, abból is sokat ettek mind a ketten, de főleg Levike. Negyed óra múlva pedig megint kért husit és kalácsot is.:)  Remélem nem lesz baj, hogy hirtelen evett sokat, szerintem az utóbbi napokban összesen nem evett ennyit, bár ez azért túlzás így, de tény, hogy nagyon-nagyon keveseket evett. :( Meg is látszik rajta sajnos. :(

Játszottunk, legóztunk, birkóztunk, azért volt erre a pár órára is rosszalkodás, pl a villanyok kapcsolgatása. Most már itt a konyhában is rájött Levike, hogy ha feláll a székre akkor eléri a kapcsolót. Azt nem is írtam szerintem, hogy szilveszterkor, vagy előtte, nem tudom már, ideiglenesen átkerült hozzánk Mamáék egyik étkezőasztala és három szék, mert ott nem fér jelenleg. Az asztal elég nagy, épp elfér a hűtő és a radiátor között, bár jobban nézne ki, ha arrébb tudnánk még tenni, de nem fér el a radiátortól. :(( A székeknek van háttámlája, fából vannak, ezért ezeket nem hurcolják egyelőre olyan vígan, mint a hokedliket. Próbáljuk szokatni a gyerekeket, hogy itt kell enni, nem a szobában, de nekem nem mindig engedelmeskednek, Mamával szépen itt ettek délután.:)

A fürdést is Mamával rendeztük, mert Apa kint a garázsban pakolt, na meg nem is engedte volna Levike, hogy csak úgy kimenjen...
20:20 körül már mindketten aludtak a saját ágyaikban. Livike épp most kiáltott fel, valamit álmodhatott, de biztos lesznek még fent később is, csak jó lenne, ha nem jönnének közénk... maradjon csak mindenki a saját helyén. :)))

Holnap mindenképp korábban kell kelni, mert nem jó kapkodni, de arra se nagyon van szívem, hogy ébresszem Őket. :(

Ennyi lenne hirtelen, megyek és elküldöm a bejegyzést.
Álmos is vagyok, úgyhogy mára ennyi...jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)