2012. január 17., kedd

Gyors helyzetjelentés

Nincs baj, de vagy net nem volt, vagy idő, hogy írjak.
Pótolni nem igazán tudom már a vasárnapot és a hétfőt, legalábbis részletesen nem, mert már régen volt. :)

Vasárnap már nem fájlalta Levike a fülét, igazából azóta sem, de pl tegnap is olyan kis beteges kinézete volt, talán csak a havat érzi, meg rosszul esik, hogy reggel 7:20-kor fel kell kelni és nem alhat tovább! Bezzeg hétvégén! Akkor meg ha kell, ha nem felébrednek korán.

Mostanában egyre gyakoribb éjjel az ébredés, tej/kakaó kérése. Ez nekem nem esik túl jól, hétfő reggelre is úgy éreztem magam, mint aki állandóan fent volt, pedig csak 0:30, 3 óra, 5 óra és 5:45 körül voltam fent valamelyik gyerkőc miatt.

A hétfői bölcsikezdés is jól indult, az ebédet nem igazán ették meg, dehát spenót volt...
Uzsonnát jól ettek. Aludtak is előtte, Levike másfél órát, Livike többet, de ez általában így van, azt mondják. Itthon meg fordítva... :)
Apával hoztuk el a gyerekeket gyalog, nem volt semmi gond.

Előtte itthon hamar elszaladt az idő, beállítgattuk a szekrénysort a mi szobánkban a helyére, 2-3 órát igénybe vett, amíg mindenhol ki lett szintezve a szekrények sarkai alá tett kis fadarabokkal. És még mindig nem tökéletes, de egyrészt nem egyenes a padló, másrészt a szekrények is vetemedtek már valamennyit, tehát csodát nem lehetett várni. Ja, a falak sem egyenesek, így optikailag is csalós, még ha a vízimérték szerint jól is áll a dolog.. :)
Takarítottam is, szóval rohant az idő, már mehettünk is a gyerekekért.

Itthon hozták a szokásos formájukat, rohangáltak, pakoltak, mondtam is Apának még amikor indultunk, hogy minek takarítok meg pakolok, úgyis addig tart, amíg haza nem jönnek a gyerekek... :)

Apa pizzát csinált vacsorára, jól ették a gyerekek is. Hamar meg van, bár a tésztája lehetett volna vastagabb is, de ez most így sikerült. Volt sonkás-sajtos-kukoricás a gyerekeknek, valamint egy csípős változat, amin kolbász, hagyma, sonka és sajt volt. Azt mi ettük meg. :)))

16 óra körül Mama átjött, mert úgy volt, hogy Apa megy dolgozni, közben nem ment, mert szóltak, hogy nem kell. Mama 18 órakor tudott haza menni, addig nem engedték a gyerekek. Addigra kész lett a pizza is, így jól el lettek foglalva azzal. :)

Majdnem 20 óra volt, amikor fürdettünk, rendben volt minden.
Mindketten a helyükön aludtak el, de csak úgy, hogy odafeküdtünk az ágyukra. Nekem még könnyű dolgom van, mert simán odaférek Levike mellé az ágyára, Apa már kevésbé, úgyhogy csak félig feküdt fel Livike mellé, kivételesen igényelte a kisasszony, máskor simán elalszik maga.

Én is nagyon álmos voltam, 21 órakor mondjuk már eleve a telefonomra ébredtem Levike mellett, de utána lefeküdtem a mi ágyunkra és ott el is aludtam éjfélig kb.
Közben Apa idekint duguláselhárítót játszott, mert nem ment le a mosogatóban a víz, de még az sem segített, hogy szétszedte a szifont. Dróttal kellett kipiszkálni a dzsuvát, sőt még savazta is az egészet... elszórakozott vele éjfélig. Utána gyorsan elmosogattam, letusoltam és folytattam az alvást. :))

Livikének 3 órakor kellett kakaó, Levikének 5 órakor tej, de már 3 óra körül jött közénk aludni. Ott is maradt utána reggelig.

7:25-kor úgy ébresztettem, még horkolt amikor Livikével kész voltam.
A bölcsibe ma is úgy mentünk, mint szoktunk: Papa vitt kocsival, jött Apa is, együtt mentünk be, Papa jött haza és ment dolgozni.
Levike hezitált kicsit, hogy bemenjen vagy sem a csoportszobába, végül bement, de Apához kétszer is odament elköszönni, bújni... nem mondta, hogy mi baj, nem sírt, csak olyan kis szomorú volt. :(((

Egyből mentem a kisboltba, Apa jött haza, most délre ment dolgozni. Addig még pakolásztunk, megcsinálta a fiókokat a szekrénysornál, végre vissza kerülhetnek a helyükre, eddig az volt a gyerekeknek a kuckó, mindig oda bújtak be és tele volt plüssel meg kacattal a fiókos rész helye a szekrényben. Nem tudom hogy lesz, fogják-e majd nyitogatni, de elvileg Nekik oda már nem sok bejárásuk lesz, nem az Ő szobájuk. :)))

Kipróbáltuk Apa tévéjét is, amit Papa szintén megcsináltatott, és elvileg majd az lesz a mi szobánkban. Hááát... nem tudom. :( Sípolós lett. :(( Eddig nem volt az, de most igen.... Nem vészesen, nem úgy, mint pl Mamáék szobai tévéje, de én hallom és zavar! :((
Egyelőre úgysem fogom én azt sokat nézni meg hallgatni, úgyis a gyerekeknél alszunk, Apa meg ha nézni akarja nézze, csak csukja be az ajtót, hogy ne halljam... :D

Visszajött a net is, mert vasárnap este fel akartam jönni, de nem csatlakozott, tegnap meg sem próbáltam, ma meg sikerült, újra 4-es 5-ös jelerősség van így "kihozva" is. :)

Esik a hó! Mondtam már, hogy utálom? :(

Ennyi lenne egyelőre, este jövök, ha tudok, vagy majd amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)