2012. január 9., hétfő

Vasárnapi összefoglaló + hétfő eddig

Hétfő van, az este csak elkezdtem írni, de befejezni már nem volt kedvem, inkább mentem aludni 23:30-kor. Előtte kicsit Apa ült itt netezni, mert most úgy tűnik egyelőre, hogy megint van viszonylag normális internet jelünk itt a konyhában is, sőt a mi szobánkban már ötös jelerősséggel is jönni fog! :) Papa kicsit arrébb tette az irodában a routert, hogy az antenna "kilásson" az étkezőjükbe, onnan már csak a gyerekszoba falon kell átjönnie. :) Mindenesetre most itt a konyhában jó négyes erősséggel van net. Félek, hogy csak addig, amíg nem kerül szekrénysor a gyerekszoba falára, meg mondjuk a tévé is az útjába kerül a jelnek és akkor vége, de addig kihasználjuk. :))
Itt egyébként magától nem csatlakozik fel, de ha bemegyek a szobába, és "kihozom a jelet", akkor nem szakad meg, tartja a stabil négyes erősséget. :D
Nos akkor folytassam a vasárnapot, utána meg fogjak neki valaminek, a nagy "szabadságban", mivel a gyerekek bölcsiben vannak. :))

Éjjel rendben volt minden, Levike valamikor jött közénk, kért tejet, majd ott is maradt reggelig. 3 óra lehetett kb.
Reggel 7:15-ig sikerült aludni, mostanában ez rekordnak számít. :)
Apa 10-re ment dolgozni, jött Gábor is, bár sok mindent nem tudott csinálni, a szobánk falán a tapéta még nem festhető, mert nem száradt meg, így lerakta a laminált padló pótlást, később pedig lefestette a plafont. Elvileg holnap még jön, utána már a héten nem, de az is lehet, hogy ha lefesti a falakat akkor már nem is kell jönnie. Meglátjuk.

A gyerekekkel nehezen bírtam délelőtt, szokás szerint rosszak voltak, még Papa is bejött amikor visszatette az előszobai radiátort, mert már Neki is sok volt amit csináltak, velem együtt, mert másból sem álltam ki, mint fegyelmeztem - volna - Őket, de nem csak halkan. :(
Amikor Levike Papa kérésére sem akart lejönni az ágyról mamuszban és tovább ugrált, büntetés következett: Papa beállította a sarokba Levikét, hogy 5 percig ott kell lennie és gondolkodnia. Persze játszott, talált valamit, de azért kivárta az időt, ha Papát meglátta, már fordult is vissza. Amikor kijöhetett, Papa mondta, hogy jöjjön és kérjen bocsánatot, hogy rossz volt, de csak nézett minden felé, végül adott egy puszit és továbbra is csak állt szomorúan.
Addig tartott, amíg Papa kiment, utána megint kezdte a rosszaságát. Livike lapított, mert Ő sem volt különb, csak épp Levikét látta Papa rosszalkodni, így Ő húzta a rövidebbet. :)
Délután is volt egy hasonló sarokba állítós eset, akkor a kakaós kekszet borította ki Levike már harmadjára, akkor is be lett küldve a sarokba. Azért este úgy váltak el Papával, hogy nem haragszik egyikőjük sem. :))))

Ebédre húslevest ettek, majd 13:30 körül jött Mama, hozott palacsintát, azt is ettek és mehettek is aludni. Itthonra kérik a tejet, nem alszanak el anélkül.
15 óra még nem volt, amikor Livike már felébredt és sajnos annyira behisztizett, hogy nincs itt Mama és át akar menni, hogy ezzel felébresztette Levikét is. Fél órát hisztizett, már a végén behergelte magát és jött a "nem kapok levegőt" állapot, gyorsan vittem is a nyitott ablakhoz, hogy nehogy elájuljon itt nekem és nincs senki aki segítene. :((

Később jöttek Mamáék, áthozták az egyik polcos szekrényt, ami az irodában nem fért, így most oda férnek játékok meg ruhák is, nem az asztalon meg a földön kell lenni a sok cuccnak. :)

Folyamatosan ettek kekszet és végül melegszendvicset is csináltam, telt az idő, 19:50 körül pedig Mamával fürdettünk.
Levike nem akart aludni, mindenáron át akart menni Mamáékhoz, végül a mi ágyunkon aludt el.

Apa 22:30 körül ért haza, egy óra múlva pedig már mentünk is aludni.

Éjjel rendben volt minden, 6 órakor megigazítottam Levikét, mert félig lelógott az ágyáról, megtalálja a lejárót mindig és kilóg... :D Ekkor felébredt és jött is közénk, ott aludt tovább még 7 óráig.
6:30-ra állítottam a telefonom, 5 perc múlva keltem. Még jó, hogy Apa akart akkor kelni, hogy két adag kávét főzzön le, az egyiket megisszuk a másikat pedig beviszi a munkahelyére, hogy ne ott kelljen venni. :))
Livike már fent volt amikor én keltem, kapott kakaót, Levikének is odakészítettem, de Ő csak 7 órakor kelt Apával együtt. Én addigra megfőztem a két kávét meg a teát, elkészültem, a gyerekeket Apa öltöztette, 7:40-kor pedig elindult dolgozni.

Pár perc múlva jött Papa, gyorsan öltöztettük a gyerekeket overálba, kabátba, kit mibe, és indultunk is a bölcsibe autóval. :) Kis kutya meg kis elefánt ment a kis hátizsákokba, aranyosak ahogy vonulnak ki az autóhoz :)))
Még vakarni kellett a jeget is az autóról, de azért odaértünk 8 órára a bölcsibe.
Levike most csak a kapun belül kezdett szontyolodni, de nem sírt, jött Papa is Livikével, majd csak a csoportszoba ajtajában gondolta úgy, hogy mégis sírna egy kicsit és nem akar bemenni. Teca néni szépen bevezette, hogy na akkor gyerünk reggelizni, mire elpakoltuk a kabátokat már csend volt. :)
Livike ma is észrevétlenül ment be, remélem nem fog később nála is előjönni a "nem akarok bemenni" dolog, mert az akkor keményebb harc lesz, ha Ő behisztizik.

Papa hazajött, én pedig mentem a kisboltba.
Pakolásztam kicsit, lenne egy csomó vasalni való is, meg a konyhaszekrény két része is ott van még, azt hiszem ahhoz fogok, vasalni délután is tudok, ha Apa már itthon lesz, tud a gyerekekkel lenni. Nem nagyon akarok párásítani a vasalóval is, elég az ami amúgy is van. :(
Gábor egy sorral már lefestette a mi szobánkat is, most elment padlószegőért meg még nem tudom hova, biztos jön még vissza.

11:30 körül azért a biztonság kedvéért viszek be tejet, hátha most a hét vége után kérni fogják alváshoz, inkább legyen bent, mint hogy ne és amiatt ne aludjanak el! :)
Ennyi lenne eddig, este majd megírom a folytatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)