2012. február 1., szerda

Gyógyulgatunk

Livike akár már holnap is mehetne bölcsibe, alig van az orrában váladék, néha köhög.
Levikének még sok ürül, de már legalább nem folyik, szól ha fújni kell, tehát Ő is mehetne elvileg holnap...  Gyakorlatilag nem tudom hogy lesz... Reggel eldöntjük. Igazolás van holnaptól, az orvos szerint jó lesz hétfőre is, - szerintem már akkor túl van a három napon - ha a gondozónőnek nem felel meg majd hivatkozom az orvosra. :) Amúgyis mondtam Neki hétfőn, hogy nem szoktunk orvoshoz menni egy kis megfázással.
Az orvos szerint SEMMIT nem kell ilyenkor adni, csak kivenni a bölcsiből és itthon helyrejön... Mondtam, hogy csak Sinupretet adtam reggel és este valamint a Béres csepp+C vitamin kombinációt. Azt mondta erre, hogy a Sinupretet este nem szabad adni, mert akkor éjjelre hat és akkor termelődik a sok váladék. Tényleg, ezt el is felejtettem, de mindig 18 óra előtt kapták meg és utána még általában ettek is, de orrszívás mindenképpen volt. Ez egyébként nem is gyógyszer, csak homeós "immunrendszer ösztönző" akármi... :))
Azt nem mondtam, hogy 4 este Nurofent is adtam, gondolom nagy kárt nem csináltam vele, hiszen az elején még fájlalták hol ezt hol azt meg pl szombaton Livikének láza is volt. Tegnap és ma már nem adtam. Ma Sinupretet is csak reggel.
A bölcsibe menetel tehát Levikén múlik, mert azért ahhoz elég sűrűn kell orrot fújni, hogy menjen, de ahhoz meg kevésbé, hogy maradjon. :D A kedvük töretlen továbbra is, a rosszaságfaktor az egekben.. jól jönne már Nekik a közösség, a többi gyerekkel való játék, a figyelmük lekötése. Itthon szerintem unatkoznak velünk, azért is ilyen rém rosszak...
A beígért mínuszok és nagy havazás miatt kényelmesebb lenne itthon, pénteken Mamáék elutaznak, így akkor tuti gyalog kell majd hazajönni...
Eleve két napra, vagy akár csak egyre érdemes-e bölcsibe menni?
Ha maradnak, akkor még jön a plusz két nap hétvége, ha így folytatják az nekem már nagyon sok... :(
Tudom, amíg nem volt bölcsi mindig itthon voltak, rosszak is voltak, mégis én már várom azt a pár óra nyugalmat, amit az ad, hogy a bölcsiben vannak. :) Ki tudok normálisan takarítani, ebédet is tudok esetleg főzni, vasalni, akármi... vagy akár csak néha leülni és lesni ki a fejemből... :) Ezeket ilyenkor nem lehet...

Tegnap nem jutottam a gép közelébe sem, este elaludtam, nap közben a gyerekektől nem lehet idejutni.
Kedden és szerdán - tehát ma -  Apa szabadnapos volt. Csütörtökön délre megy zárásig, pénteken pedig reggel 8-re 14 óráig.
Kedden bolognai volt az ebéd (vagy a milánói, nem tudom sosem! Ez kb úgy van nálam, mint az, hogy nem tudom megjegyezni, hogy a spagetti és a makaróni közül melyik a lyukas:D Jobb híján bemagoltam, hogy "a makaróni a csőtészta, a spagetti az spagetti" :))) Apa valamelyik nap azt mondta, hogy a spagetti a makaróni közepe, hátha úgy meg tudom jegyezni :D Végülis így is lehetne, amúgymeg azt mondta, hogy Ő is sokára jegyezte meg annakidején amikor még kezdte a szakács szakmát... de tényleg, semmi logika nincs benne szerintem. :))) A lényeg, hogy a sonkás-gombás ragus variáció volt, nem a darálthúsos. A gyerekek jól ették, ezt szeretik nagyon. :))
Nem igazán tudom már mi volt tegnap, de valószínűleg semmi fontos. :)
Azt tudom, hogy nehéz volt a gyerekekkel, nem hallgattak ránk....
Ebéd után nem akartak aludni. Livike 13 óra körül elaludt, Levike még fél órát biztos fent volt, ha nem többet. 15:30 körül ébredt Livike, Levike kicsivel előbb és Ő ébresztette Livikét is.
A délután vegyesen telt, kevés nyugodtnak mondható percem volt, az biztos.
A fürdéssel rendben volt minden. Hamar elaludtunk, Livikéhez ugrottam vagy kétszer, de nem volt gond, nem hányatta meg a köhögés. Felőle már nyugodtabb vagyok hányás terén, mert elfogadja a tálat.. Levikével nem tudom hogy lesz, ha sor kerül az akcióra, még az új szobájukban eddig nem kellett, de mivel ez a legtávolabb eső pontja a lakásnak a fürdőszobától, elég érdekes lesz kiérni Vele... törölköző vagy tál Nála kizárva.

Éjjel azért, hogy ne aludjak nyugodtan, fel kellett kelnem Levike miatt is, tejet kért majd azt, hogy feküdjek mellé. :)

Reggel 7 óráig sikerült aludnunk! Ez mostanában rekordnak számít. :)
Livike ébredt elsőnek ma is, mint általában.
Hamar felöltöztünk, reggeliztek, majd jól kiszellőztettük a lakást... :)
9 óra után elmentem a Sparba, majd Apa csinált gyros hús szerű dolgot csirkecomb csíkokból.. (mustárosan, fűszeresen állni hagyta kicsit, majd serpenyőben megpirította, megpárolta...  Ezt elég jól ették a gyerekek.
Csinált még spenótot is, na azt Levike meg sem kóstolta, Livike igen, de nem ízlett most sem, mint ahogy a bölcsiben sem ették meg.
Ma leveles vajas tészta gyártás volt soron. :) Lettek lekváros kiflik, vagy legalábbis valamik, mert kiflinek nem mondhatnám, csak nem tudom mi a pontos neve.. lekvárral töltött vajas tészta.. :D és simán sült tészta is... Elég jók lettek, bár nekem a pogácsa tésztája jobban bejön, ezen nagyon érezni a margarint.. meg én egyébként sem szeretem pl a pékségben kapható "szerelmes levelet" sem, ennek pedig valami hasonló a tésztája. Azért finom volt, melegen sokat ettem belőle. :)
Na igen.. melegen, meg nyersen..:D Már a pogácsa tésztájánál is sorba szoktunk állni a gyerekekkel egy kis nyers tésztáért... :) Ebben tuti rám hasonlítanak, mert én mindig is szerettem mindenféle tésztát nyersen, de még a száraztésztát is ahogy a zacskóban van. És a gyerekek is szeretik! (szeretnék...csak ugye nem merek sokat adni, mert megfájdulhat a hasuk tőle...) Már látom előre, hogy ha esetlegesen piskótát sütök, milyen veszekedés lesz majd, hogy ki nyalhatja ki a tálat.. márpedig az tényleg finom, amikor a tojás sárgája géppel van kikeverve a cukorral..:))) Ja és abban én már nem lehetek benne, max sutyiban eszek belőle, amíg a tálban van. :D

Szóval ott tartottam, hogy ebéd, majd alvás. Livike 14 órakor aludt el. Levike pedig semmikor! Nem volt hajlandó aludni, 15 óra körül már nem is erőltettem.....
Jött segíteni Apának aki akkor készült betenni a tésztát sülni, Levike ügyesen adagolta kiskanállal a lekvárt a tésztákba, igaz néha máshová is jutott belőle... :)
Ahogy telt az idő, egyre álmosabb lett Levike, amúgy is esik-kel, de most főleg.
Volt pár jó beszólása ma is, most egy jut eszembe: letette Apa az egyik tepsitartó rácsot a kőre, nem kellett a sütőbe, amúgymeg meleg is volt már... mondtuk Levikének, hogy ne menjen oda, mert megsüti, szépen kerülte is még a környékét is. Fél óra múlva elfelejtette, épp ment az ablak felé és méltatlankodott, hogy az miért is van nyitva... amikor rálépett a rácsra és szépen mondva.. seggre esett. :)) Ült egy kicsit, majd előadta kb így: " nem figyeltem oda eléggé és ráléptem rácsra, elcsúsztam."  Természetesen már nem volt meleg. :))
Nagyon sokszor mond már jó és értelmes mondatokat, csak nem tudom megjegyezni...
Livike pedig tegnap költött egy dalt, vagyis nem tudom mi volt az, de kb így hangzott a szöveget. "teknősbéka felment a fűzfára, teknősbéka leesett a fűzfára(ról) megütötte kezét, lábát, hátát, oda megy lakni, ahol füvet szedni" :DD A vége a Boci-boci szintén általa átköltött verziója, de hogy ez a fűzfás hogy jött, nem tudom. Nem szoktuk azt a bizonyos kecskebékás dalt énekelni, úgyhogy rejtély az eredete.. :))
De hogy valami értelmes mondat is meg legyen már örökítve Livike szájából: rohangálás közben elcsúszott bent a szobában a szőnyegen, majd egyből közölte, hogy "semmi baj, kicsit megütöttem karom, de nem fáj" :))) Mostanában ha kérdezzük, hogy pl kér-e valamit, rámondja kis gondolkodás után, hogy "persze!" :) Ha kínálom valamivel és nem kér, akkor többször mondta már azt csak simán, hogy "köszi" és ment tovább... csak a nem maradt el előle.. :)
Eddig úgy tűnik bevált a taktikánk, hogy ha nem kakil, akkor este tejet kap és nem kakaót. Hétfőn este meglátta a tejet ahogy a radiátoron várakozott, egyből kétségbe is esett, hogy "jajj, én nem kaptam kakaót!". én mondtam, hogy azért, mert nem kakilt, ezt beszéltük meg "de kakilok!" és már rohant is. És kakilt! Fürdés után. Előtte hiába ültettem a WCre nem jött... most, hogy meglátta a tejet, egyből kellett, szerintem csak lusta volt előtte. :) Ma viszont ez nem jött be, a kakót kérte volna, de dolgát végezni nem akarta. Mondtam, hogy akkor sajnálom, nem lesz kakaó.. kakilsz? - kérdeztem. "nem tudok, elfogyott!"  Nem tudom hogyan fogyhatott el, mikor előtte már többször is fájlalta a hasát, elvileg lennie kellett volna. Na nem baj, nem kínoztam tovább, mondtam, hogy akkor hogy lesz este? válasz: "tejcsit kapok" :)
Azt kapott, de nem békélt meg vele.... Apa adott Neki kakaót, Ő is ráültette a WC-re, Neki sem kakilt.. a tejet viszont nem itta, meg visítozott is, hogy neki kakaó kell.... Remélem azért megmarad az ösztönző hatása a kakaónak. :)

Livike 15:35-kor ébredt, épp kész lettek a sütik. :) Eszegették akkor is, később is. :)

18 órakor Mamával elszaladtunk az Intersparba és pelenkát is vettünk. Van még egy fél csomaggal, de úgy voltam vele legyen, ki tudja milyen ítéletidők jönnek, nem tudunk majd menni, meg hétvégén amúgysem, legalábbis kocsival nem.

19:20 körül fürdettünk, Levike korábban már nagyon álmos volt, eddigre felélénkült... :)
Minden rendben volt a fürdésnél és az elalvásnál is...
Livike már volt fent, pár percig nagyon sírt, visított, megint úgy, mint valamelyik este. Akkor sem tudtuk mi baja, most sem. Ha én vettem fel nem volt jó, ha Apa akkor igen...
Nem tudom mit álmodhatott... vagy mi ijesztette meg, de az elején még fent sem volt, álmában csinálta. Levike megitta a tejét, elaludt és azóta is nyugton van. Maradjon így reggelig! :)
Megyek én is aludni:) jövök amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)