2012. február 8., szerda

Gyors helyzetjelentés

Három napot részletesen leírni már nem tudok, így csak azt írom, ami a lényeg. Azért próbálom sorban. :)
Hétfőn minden rendben volt, legalábbis semmi extrára nem emlékszem.
A gyerekek rendben bementek a bölcsibe, ott is minden oké volt Velük.
Miután hazajöttek elég rosszak voltak, de ezen már nem nagyon lepődöm meg, viszont nyűgösek is, Mama mondta is, hogy betegek lesznek...
Livike este mondhatjuk, hogy hányt egy picit, de inkább köpött, mert félre nyelt, olyat máskor is csinált, mindig oda van készítve a tál - kivéve ezt az esetet! - mert a köhögés miatt sokszor jön fel trutyi.
Éjjel minden rendben volt.

Kedden reggel 7-kor Livikének 38,5 volt a láza. Adtam 5 ml Nurofent, majd vártunk, gondoltam ennyi a mai bölcsinek, de hogy lesz kaja, hogy megyek boltba, stb..? Apa 8-ra ment dolgozni... Papa itt volt, Livike egyik percről a másikra olyan jól lett, mintha semmi baja nem lett volna. 7:30-kor 37,1-et mértem, 7:45-kor pedig már 35,8 volt a hője. A kedve jó volt, menni akart bölcsibe mindenáron, meg már kezdtek Levivel veszekedni, folyton verekednek, nyúzzák egymást. Én folyamatosan mondtam, hogy vigyük el Őket reggeli után, 8-ra már úgysem érnénk be, ha később felmegy a láza úgyis szólnak, 2 perc alatt ott tudunk lenni érte/értük, de addig is jó helyen vannak, játszanak, stb...
Persze Apa is meg Mama is azt mondták, hogy nem kéne, meg stb, meg milyen dolog már ez... Valahol én is éreztem, hogy az lenne a helyes, hogy itthon maradjanak, de egyszerűen olyan nehezen bírok Velük egyedül, hogy a könnyebb utat választottam. :(( Mivel közel van a bölcsi, szinte majdnem mindegy, hogy hol vannak a gyerekek, nem távolság, ha baj van, ott vagyunk....

Szépen felöltöztünk, ettek pár falatot majd 8:30 körül oda is értünk a bölcsibe.
Itthon hamar eltelt az idő, takarítottam, a telefonomat állítgattam, megnéztem a filmet neten, majd épp akartam volna írni ide a hétfői összefoglalót, amikor hívtak a bölcsiből, hogy Livikének 39,3 a láza!
Pff... ez 14 órakor volt, szinte már amúgyis menni kellett volna értük. Egész délelőtt jó kedve volt, játszott, evett, aludt, majd amikor felkelt akkor nyöszörgött, akkor vették észre, hogy forró a homloka, akkor mérték meg...
Kérdezte a gondozónő, hogy adjon-e kúpot, mondtam, hogy szerintem a Germicid C már kevés ahogy én tudom ekkora gyereknek már.. inkább viszek Nurofent, ott azonnal be tudom adni, ahogy odaérek.
Szerencsére Papa épp két cím között volt ráadásul valahol erre felé, mert hamarabb odaért, mint én, pedig nem kell két perc nekem sem gyalog.

Gyorsan felöltöztettük Őket és mentünk is az orvoshoz, mivel csak orvosi igazolással tudják fogadni a láz miatt Livikét következőleg a bölcsiben.
Papa kint maradt Levikével az autóban, én pedig bementem Livikével a rendelőbe. Ketten voltak előttünk, rendelés vége volt már szerencsére.
Elmondtam mi volt, megnézte a torkát az orvos, meghallgatta a hátát, mellkasát, megdicsérte, hogy ügyes volt, kapott matricát, kettőt, hogy Levikének is vigyen. Egyformát választott. :))

Azt mondta nincs komoly baj, naponta kétszer adjak 6 ml Nurofent ha van láza, ha nincs, a héten maradjunk itthon, ha fájlalja a fülét - mert mikor láza van szokta - akkor ha tűri melegítsük sóval vagy melegítőpárnával, ha nem javul pénteken menjünk vissza.
Az igazolásra vírusfertőzést írtak, de ezt nem is mondták. Mondjuk nem értem, hogy így hogy lehet megállapítani, hogy vírus, ha nincsen vérvétel meg semmi.. na mindegy.
Figyeljük a székletét, mert még mindig van hányós-hasmenéses járvány...
Ha nincs láz ki lehet menni levegőre....

Itthon délután és este sem volt már láza, jó lett a kedve, ahogy hatott a gyógyszer.
Éjjel rendben volt minden, azért nem jöttem írni, mert elaludtam én is...

Elérkeztünk a szerdához, reggel 6 órakor kért Livike tejet, éreztem, hogy meleg, 38,1-et mértem. Nem adtam akkor még semmit, mivel 38,5 alatt ne csillapítsuk a lázat...
Ja amúgy kérdeztem az orvost, hogy hogy is van ez a Nurofennel, hány óránként lehet adni? 6, de ha fennáll a láz akkor pl Panadolt fél óra múlva is lehet adni, nem kell 2 vagy 4 órát várni. Ez nekem új volt...
7 óráig ott feküdtem Livike mellett, majd átmentem Levike ágyába, aki már 5:40 óta a mi ágyunkon aludt. Livike jött utánam, így a Levike ágyában voltunk még 7:30-ig, kicsit még aludtunk is, de inkább csak Livike. :)
Amikor felkeltünk már nem volt láza, magától lement, de 9:30-kor megint megmértem, mert úgy éreztem van. 38,1 volt akkor is csak, de megkapta a Nurofent, hogy meglegyen a napi első, mert gondolom úgy értette az orvos, hogy a reggeli meg az esti órákban adjam, ne pl délután és este... de konkrétan nem mondta.

Nap közben nem volt láza, de nyűgöske volt, Levike is. Nagyon nehezen bírtunk velük ketten is, ma Apa itthon volt.
Délután egy percet nem aludtak..! :(
Nem értem miért.. álmosak voltak pedig...

18 órakor 38,3 volt Livike láza, 19 órakor 38,4, ekkor kapta meg a Nurofent, amúgy 5 ml-t csak, ha magasabb láza lett volna, akkor adtam volna még egy ml-t pluszban, szerintem így is elég a kis szervezetének a gyógyszer, mivel enni nem nagyon akart ma sem, tegnap sem. :( Levike jobban eszik, talán össze is szedte magát kicsit szerencsére, bár ma háromszor volt széklete, ebből az esti már határeset hígságú, de még nem vészes.

Livike az esti nagy rohangálásban addig köhögtette magát a tál fölött, hogy köpött, öklendezett párat, de nem mondanám hányásnak...

20:30 körül lettünk kész a fürdéssel.
Levike mellé odafeküdtem, hamar elaludt.. egy óra kellett kb, de akkor már én is aludtam kicsit. :)

22 óra körül Levike ébredt sírva-visítva, úgy, mint Livike szokott szinte minden nap.
Nehezen nyugodott meg, de vissza aludt azért...
Livikénél sem maradt el, ilyenkor csak Apánál nyugszik meg általában...
Éjfél felé volt már Livike akciója, már fél 1, de úgy voltam vele, akkor is befejezem már ezt a bejegyzést, ha inkább már aludnék....

Attól tartok, hogy mire mehetnének bölcsibe - hétfő - Levike lesz beteg... és akkor megint ülhetünk itthon egy hetet. :(
A január pedig elég jó volt, ötödikétől végig jártak, nem voltak betegek.. ez a hónap eddig elég rosszul sikerült... :( Hátha letudják most ezzel és utána nem lesznek betegek!

Na megyek, próbálok most már aludni, ki tudja mikor kell felkelnem valamelyikőjükhöz. :(
Próbálok majd inkább telefonról rövidebbeket írni, bár ha nincs idő, akkor arra se nagyon... mindenesetre megvagyunk, ha nem tudok jönni akkor is... :))

2 megjegyzés:

  1. Szia! Régóta olvaslak, és ne haragudj, de ez a bejegyzésed kissé kiverte a biztosítékot nálam. Nekem is vannak gyerekeim, de lázas betegen soha nem küldném őket bölcsibe, csak mert nem tudok bevásárolni vagy főzni, pláné úgy hogy otthon vagy, nem dolgozol, és te írtad, hogy filmet néztél...stb??? Nem is értem. Más gyerekek akik még egészségesek azok meg kapják el a betegséget? Ráadásul olyanok, akiknek lehet hogy dolgoznak a szüleik, és nincs kire hagyni a gyereket? A férjem hétfőtől vasárnapig reggel 5-től estig dolgozik, nincs szabi se semmi a nagyszülők meg messze laknak, mégis minden meg van oldva, és azzal azt hiszem nem árulok el nagy titkot, hogy ezzel nem csak én vagyok így, hanem rajtam kívül még kismillió édesanya!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Tudom, hogy igazad van, azért is írtam, hogy én is éreztem, hogy nem épp helyes dolog amit csinálok, de nagyon nehéz a két gyerekkel egyedül. Tudom, másnak is, én megértem... Az, meg hogy a bölcsibe ki hogy viszi a gyerekét? Eddig szerintem mindent ott kaptak el a mieink is, csupa taknyosan mennek a gyerekek meg minden... lehet, hogy azért mert dolgoznak a szülők, nem tudom, de pl én sem vittem Őket amikor annyira meg voltak fázva. Itt most semmi tünet nem volt azon a kis lázon kívül...
    Mindenesetre köszönöm a megjegyzésed, a negatív kritikát is elfogadom. Remélem azért fogok tudni olyat is írni még, amire pozitívan reagálsz! Szép napot!

    VálaszTörlés

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)