2012. február 3., péntek

Pénteki összefoglaló

Éjjel minden rendben volt. Levike 6:15-kor jött közénk, kérte és kapta is a tejét.. Livike is felébredt, Ő is megkapta a kakaóját. 6:45-ig még próbáltam ágyban maradni, de nem nagyon sikerült, mert folyton járkáltak a gyerekek.. Ők korábban gondolták az ébredést. :)
Felkeltünk, készülődtünk, orrot szívattunk.. Nem jött túl sok Levikének sem, Livikével harcoltunk, talán ha kétszer tudtam bedugni az orrába, akkor kijött valamennyi, a többit fújta, de nem volt vészes.
Apa segített az öltöztetésben, majd indult is dolgozni. 7:35 körül jött Papa, hamarosan indultunk is a bölcsibe kocsival.
Minden rendben volt, szépen, ügyesen, hang nélkül, vidáman mentek be ma is, mint tegnap. :)
Én mentem a kisboltba, Papa jött haza, még pakolnia kellett, ma mentek Parádfürdőre, vagy valahova arra felé, Épületgépészeti konferenciára, bálra meg hasonlókra.. vasárnap jönnek majd haza. Végül 9 óra után indultak, addig még pakolászás, készülődés volt.

Én is pakolásztam, rendet tettem, majd 10 óra után elindultam a Sparba, hogy többek között csirkemellet vegyek, amiből pörköltet akartam főzni a gyerekeknek. Sikerült is. :)
Nagyon hideg volt, sapka, kapucni, kesztyű, sál.. minden volt rajtam, csak az arcom és az orrom fázott nagyon. :D
Hazajöttem, párát törölgettem, mert azt nagyon kell, most hogy ilyen hideg van napjában többször is. A 18 fokot úgy tudta csak tartani a kazán, hogy fél óránként bekapcsolt kb 10 percre.. hát kíváncsi leszek a holnap reggeli gázóra állásra! :(( Máskor egész nap be sem kapcsol, csak 16:30 után... :( Dehát hideg van kint, nem is kicsit! :(
Megfőztem a pörköltet, köretnek tésztát főztem, majd elkezdtem nézegetni süti recepteket.. találtam végre egy jónak ígérkező kakaós csiga receptet, csak már addigra kb háromnegyed órám maradt, a gyerekekért való indulásig.

Apa 14:40-kor hívott, hogy még bent van, de találkozzunk a bölcsi előtt, és majd úgy jövünk haza. Hát jó.. én 10 perc múlva elindultam, hogy nehogy az legyen, mint egyszer, hogy Livike már ott sír, hogy mindenkiért mennek, csak értük nem. :( És akkor még háromnegyed sem volt.
Na, most nem sírt! 14:55 körül mentem be értük, addig készítgettem a cuccaikat, vittem melegebb sapkát, plusz sálat, hogy belül és kívül is legyen... össze volt vonva a két csoport, a másik csoport gondozónője volt bent, hallgatták magnóról a Bóbita bóbita táncol-t, közben ültek a kis asztaloknál... és nem tudom mit csináltak.. de úgy szóltak, hogy jött Anya, gyertek.. :D Szóval jól elvoltak. :))
Levikét már öltöztettem, amikor befutott Apa is. Ő Livikét öltöztette fel, majd indultunk is hazafelé. Mivel Apánál ott volt a bicikli, Livike gyorsan le is csapott rá, hogy Ő felül a csomagtartóra. Szerintem jól járt, mert ahogy ült és előre dőlve kapaszkodott az ülésbe, nem is érte az arcát a hó meg a szél. Levike is fel akart ülni, de persze az első vázon nem volt jó, így felvettem magam felé fordulva és úgy jöttünk....
Minden rendben volt, de Livike úgy gondolta, hogy Ő kint akar maradni a hóban, ami akkor még pár centis volt és el is állt nem sokára. (jóideje folyamatosan esik, apró szemű, de megmarad, már háromszor söpörtem végig a járdát, reggelre lesz mit lapátolni! )Mivel kint maradni nem lehetett, Livike behisztizett, alig tudtuk levetkőztetni, fél óráig tartott kb az átöltözés is, nagyon nyűglődtek, Levikének sem tetszett semmi, de azért Ő együttműködőbb volt.

16 óra után ettek pörköltet, Levike nagyon ügyesen ette a húst is. Livike csak a tésztát kérte, még azon is balhézott, hogy minek kell megmelegíteni. Dehát volt rajta szaft! Utána akart még üresen tésztát enni, hát egyen. De az úgy nem volt jó, hogy én tettem a táljába, Ő akart mindenáron a kukára felállni és úgy elérni a tűzhely tetején a tálat... Addig nem nyugodott, amíg le nem vettem a tálat, visszatettem az általam kitett tésztát és Ő vette ki magának! Pff. :)
Később azon hisztizett be, hogy Ő a Shreket akarja nézni DVD-n, Levike meg a Mr. Beant, és először az utóbbit tettem be... Előtte ment egy pár Nagy Ho-ho-horgász mese is, annál is minden főcímnél közölte, hogy Ő azt nem szereti, aztán meg tátott szájjal bámulta.. :D Na a Mr. Beannel nem békült meg, be kellett tegyem a Shreket, ha nyugalmat akartam, mert folyamatosan nyávogott érte. Ekkor meg Levike kezdte, hogy Ő azt nem akarja. Már ott tartottam, hogy kikapcsolom az egészet és nem lesz semmi, ha nem tudnak megegyezni!
Volt még nagy hancúrozás. persze ettek is még tésztát, mandarint és mézzel megkent kalácsot is, majd végre eljött az idő, hogy fürdethetünk!

19:35-kor kezdtük, minden rendben volt.
Elaludni nem sikerült túl hamar, bár először úgy tűnt....
Levike még 21 órakor is fent volt, de utána már csak sikerült elaludnia Neki is!
Még nyugalom van, remélem marad is. Az előbb Livike felsírt, valamit panaszkodott, hogy elvették Tőle, de aludt is tovább...

Lassan megyek én is...
Holnap jövök, amikor tudok, de ha nem, akkor majd vasárnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)