2012. február 4., szombat

Szombati összefoglaló

Péntek kora este óta folyamatosan, megszakítás nélkül esik a hó. Apró szemű porhó, amikor nincs sok, seprűvel is simán lehet takarítani, de kb 10 cm-nél már érdemesebb lapátolni.
Holnap délig kb ezt jósolják, igazán abbahagyhatná már! :(
Délelőtt Apa nem is tudom hányszor volt kint lapátolni az udvaron és az utcán is, én kb kétszer, de most este már végigmentem kétszer is lapáttal. Csak bent, kimenni nem mertem, a gyerekeket azért annyi időre nem merem itthagyni, még ha alszanak, akkor sem!
Apa bár szabadnapos lett volna, délelőtt telefonáltak, hogy sötétedés környékén be kellene menni. (17 óra), mert az egyik kollégája aki Újszászról jár be (17 km) reggel is egy óra 10 perc alatt ért be kocsival, nem kockáztatná a sötétben hazamenetelt. Szóval Apa menjen be, de 19 óra körül leléphet, hogy tudjon segíteni a fürdetésben. (először én beszéltem a kollégával, mert Apa épp kint volt az utcán, nagyjából nekem is elmondta a dolgot a srác.:)  )
Na ebből az lett, hogy 20:40 körül írtam egy üzenetet Apának, hogy várható-e mostanában, vagy végig maradni kell... Felhívott, hogy maradni kell, mert a másik kolléga aki ment volna 19 órára el sem indult szintén valahonnan vidékről, úgyhogy Ő marad egyedül 23 óráig.. vagy ameddig lesz vendég, remélhetőleg nincsenek sokan, maradjon mindenki otthon a fenekén ilyen időben. :D (mondjuk azért szívesen vettem volna, ha felhív fürdésidő előtt is, hogy ne várjak.... de mindegy, megcsináltam.)

Éjjel minden rendben volt. Levike 6 órakor jött közénk, tej, alvás. Livike 7:05-kor ébredt, majd Levike is, így én is kelhettem. Apa még kicsit tudott pihenni, na nem sokat, kb 10 percet. :)
A náthából elég jól kijöttek, délután is már az tűnt fel, hogy Levikének órák óta nem kellett fújni az orrát. :D
Jó kedvük volt, rosszak voltak, túlságosan is... Nézték a havat az ablakból, kétszer fel is öltöztettem Őket úgy, hogy sapka, vastag kardigán és kinyitottuk az ablakokat, úgy levegőztünk, szellőztettünk. :)
Mentek volna ki, de annyira kotorta a havat a szél, hogy néha alig lehetett látni, ebből csak nagy elázás lett volna. :( Azt vártam, hogy majd eláll és akkor ki lehet menni, de még mindig esik...

Reggelire tojásrántottát ettek, 5 tojásból csináltam, mind megették. :) (ezek még mindig elég pici tojások.. de akkor is elég sok lett belőle.)
Ebédre sült csirkét csináltunk krumplipürével, egy-egy combot ettek meg, nem mindet, a maradékot uzsonnára ették.. vagy inkább vacsorára, mert uzsonnára bekekszeztek... nem voltak hajlandóak mást enni. :(

Délután nem aludtak semmit. Akármit csináltunk, nem voltak hajlandóak lefeküdni sem. :(
16 órakor már nagyon álmosak voltak, már azt is megkockáztattam, hogy aludjanak, csak legyen nyugi, ne nyávogás, aztán este majd lesz valami. Nem aludtak. Mesét néztünk, játszottunk, közben ettek-ittak, majd 19:40 körül elkezdtem készíteni a fürdővizet, majd megágyaztam a gyerekeknek, a mi ágyunkat nem csináltam meg, mert akkor azon ugráltak volna. Ment a Gyerekdalok és mondókák DVD, azt nézték a készülődés alatt. Vetkőzni nem akartak, de csak sikerült leimádkozni a ruhát. :)))
A fürdés rendben ment, csak a fél fürdőszoba úszott a pancsolástól.. de most mit tudok csinálni? :(
Livikét vettem ki először, Levike jobban elvan egyedül, Ő legalább nem szedi le a habfürdőket, samponokat....Végig beszéltem hozzá, hogy énekeljen, adjon életjelet, aggasztó azért, hogy több méter, tulajdonképpen a lakás két legtávolabbi pontja most a szoba és a fürdőszoba... kivenni nem akartam Őt is, mert tuti szaladgált volna meztelen...
Mire Levikével is készen lettem, Livike már aludt is!
Levike is hamar elaludt, oda sem kellett feküdnöm mellé, szépen itta a tejet és kb 5 perc alatt el is aludt. :)

Hamarosan kimentem ellapátolni a havat, majd bementem Mamáékhoz, hogy adjak a kutyának enni és vizet is, mert folyton befagy.... Berci szinte egész nap a házában van, gondolom ott melegebb van, mint kint a hóban, már van akkora, hogy ellepné, ha benne szaladgálna. :))) A kupacok, ahová lapátoljuk meg már lassan engem is ellepnének.. :))

Mamáékkal beszéltem ma kétszer is telefonon, rendben van minden, ott is havazik, még nem tudják, hogy el merjenek-e indulni holnap délelőtt, vagy maradjanak még egy éjszakát.. a 19 órási szolnoki hírek szerint holnap délig nem áll el a hó erre, majd estére megint jön egy adag, hétfőre pedig akár mínusz 20 fokot is jósolnak.. Hát.. az szép lesz!

Ennyi lenne mára, a gyerekekkel szerintem nem lesz gond éjjel, bár volt már rá példa, hogy éjfél körül felébredtek ilyenkor, amikor nem alszanak délután és este gyorsan elalszanak... meglátjuk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)