2012. február 21., kedd

3. éves státuszvizsgálat

Hétfőn délután mindketten felébredtek, nyűgösek voltak, de azért elvoltunk... 16 óra körül Mama átjött, én így el tudtam menni a kisboltba, utána 17 óra körül kicsit átvitte Őket magukhoz, mert Levike mindenáron az "át kell menni" szöveget hajtotta... addig én kiporszívóztam, itt a konyhában kétszer is, mert miután végeztem, pakoltam el a szárítóból, a szekrényből viszont kiesett egy pohár, ami darabokra tört... kezdhettem elölről a takarítást, persze nagyon alaposan, nehogy maradjon valahol üvegszilánk... Épp végeztem, amikor Mama visszahozta a gyerekeket, majd ment is, mert Veteránklubos gyűlés volt.
Úgy volt, hogy egyedül maradok a gyerekekkel fürdetésre is, már a kádban voltak, amikor mégis hazaértek Mamáék, így tudott segíteni a törlésben, altatásban. :)

Éjjel minden rendben volt...
Ma reggel időben keltünk, bár 9-re így sem értünk oda az orvosi rendelőbe, csak 9:20-ra, de akor is majdnem hiába. Nem volt nyitva ugyanis, ki volt írva, hogy a védőnő betegsége miatt elmarad a rendelés... na szép. Amúgy azt a védőnőt nem is ismerem, biztos a Mariann helyett van, akihez még mi jártunk... utoljára a 2 éves státuszon találkoztunk.
Jöttünk visszafelé, amikor jött a másik védőnő, az Edina, gyorsan visszafordultunk, hogy ha a rendelőbe megy, csak megkérdezzük, hogy mi van, lesz-e státuszvizsgálat, mert hogy mára volt kiértesítésünk.
Először azt mondta, hogy Ő nem csinálja meg, majd azt, hogy mégis, mert csütörtökön nem tudunk jönni, kedden meg már ha mennének végre bölcsibe a gyerekek, akkor emiatt ne hiányozzanak rögtön. Így megcsinálta.

Súlyt mértem itthon reggel. Pontosabban mértünk Apával, mert már kétemberes dolog lett november óta... :D Nem ülnek rá a mérlegre, hanem állak, de akkor ugye készenlétben kell lenni, hogy le ne essenek, ne ficánkoljanak...
Hát.. nem lettem boldog az eredményektől, főleg most este, ahogy megnéztem az utoljára mért, novemberi adatokat.
Mindketten kevesebbek most, mint akkor. :( Livike több, mint fél kilóval! :( Tuti volt már 13 kiló a betegség előtt, de most látszik is, hogy fogyott.
Livike így most 12,13 kg,
Levike pedig 11,62 kg. Ő csak 12 dekát fogyott.... de akkor is! ennyi idő alatt, azt hittem legalább nem csökken a súlyuk, ha még nem is gyarapszik. :((( Nem tudom már mit kellene adni Nekik, amit jóízűen és jó étvággyal megennének. :(((

Magasságot a védőnő mért, Livike 96 cm, Levike 94 cm.
A mellkas körfogatuk 1 cm-ben különbözik, azt most nem tudom fejből mennyi, majd megnézem, mint ahogy a kérdőívet is beírom majd, csak most nincs kéznél....
A szobatisztaság kérdésnél azt mondta, nem vészes ez még, hogy nem szobatiszták, Livikénél jó, hogy szól nagydolognál, majd nyáron kialakul. Na igen.. Tavaly is azt hittük! :( Azt mondta, hogy a fiúknál lassabban alakul ki a késztetés is, hát Levike nem is nagyon mutat hajlandóságot még semmire, kakánál is akkor szól csak, ha pl le akarom ültetni, akkor közli, hogy kaka van, meg reggel elég sokszor mondja, hogy már fel akar öltözni és hogy kaka van... de utólag, mindig csak utólag. :(((
A többi dolog minden rendben volt.

Kérdeztem, hogy ilyenkor nem kellene-e megnézni Levike kukiját, mert hogy úgy látjuk, nem jön még fel teljesen a fityma... Mondta, hogy ha gondoljuk várjuk meg az orvost, 10 órától van tanácsadás, mutassuk meg. Jó...
Nem volt még 10 óra, amikor Apa Livikével elindult sétálni és utána haza is jöttek, mi vártunk Levivel tovább. Az orvos 10:25-re már meg is érkezett, ketten még bementek kicsi babákkal előttünk, de utána bekéredzkedtem az asszisztensnél, hogy hadd menjünk már mi... (főleg, hogy elsők voltunk, még ha nem is azért jöttünk, mint a többiek...)
Az orvos megnézte, azt mondta ez csak kicsi letapadás, nem vészes, fel fog jönni ahogy nő majd Levike meg a kukija.. :)) Viszont ahogy nézte a heréit, úgy tapintotta, hogy a jobb oldali fent van, nem akart lejönni, hiába próbálta, csak fent maradt. Azt mondta, hogy ezt meg kellene mutatni sebésznek, nézze meg, és ha úgy látja, hogy pl rövid a vezeték vagy akármi, akkor meg tudják műteni. Levarrják a zacskó aljához a herét.. Pff.... Na ne! Addig is nézzük itthon, hogy fürdésnél, meleg vízben leszáll-e mindkét heregolyó... Néztük, sőt még tisztába tevésnél is szépen megvolt mindkettő, szerintem akkor a sok macerától meg az idegen helytől, kéztől, mit tudom én mitől nem sikerült.... Fájhatott is Levikének a vizsgálat, mert eléggé sziszegett már, meg ugye előtte a kukiján a bőrt macerálta... A lényeg, hogy megvan a beutaló, szerdán lehet menni ki a kórházba, akkor nincsen műtét. Azt beszéltük meg itthon, hogy nem kapkodjuk el, holnap még nem, de ha úgy adódik akkor jövő héten szerdán kivisszük és megmutatjuk, de Papa szerint is rendben lesz az, Ő a fityma miatt aggódott eddig is, meg Apa is mondta, hogy mindig megvoltak a herék, nem értette, hogy miért nem találta az orvos. Nekem is biztos feltűnt volna már, ha üres az egyik fele a zacsinak... de célzottan soha nem figyeltem, hogy tényleg milyen. A két éves státuszon is rendben volt, nem gondolnám, hogy időközben baj történhet, ahogy olvastam erről a betegségről, nem úgy jön, hogy egyszer már jó volt, hanem eleve úgy fejlődik ki, hogy nem jól. Na ezt aztán jól megmagyaráztam.. :D
Mindenesetre várunk, figyeljük, ettől függetlenül még lehet, hogy elvisszük vizsgálatra akkor is, ha rendben találjuk, úgy a biztos, ha orvos is látja.

 Itthon rendben volt minden, rosszak voltak, de legalább nem betegek, úgyis mindig azt mondja mindenki, hogy ez a jobb, nem az, ha gyámoltalanul kuporog a karunkban vagy a szobában. Na igen.. nem is jó az, ha betegség miatt van így, de azért a túlpörgés sem jó!

12:30 körül lefekvéshez készültünk, Livike szépen el is aludt, a sót persze tesszük a fülére gyakran, ahogy továbbra is kell..tűri is szerencsére. :)
10 perc sem telt el, Levike felkelt, addig itta a tejét, azért feküdt, de nem aludt el... Livikét is felpiszkálta. Mérges voltam, de nagyon. :((
Innentől semmit nem aludtak, csinálhattunk bármit. :(

Uzsonnára-vacsorára pizzát csinált Apa, most valahogy még abból sem ettek túl sokat, pedig máskor szoktak... a tea az megy, de az mégis csak tea... :(

19:30 körül fürdettünk, 20 óra után pár perccel már mindketten az ágyaikban voltak és hamarosan el is aludtak. Levike most nyöszörgött kicsit, de nem ébredt fel. Majd biztos ezután fog, amikor én is feküdnék már... :)) Vagy ha nem, akkor jól járunk mert lesz egy nyugodt éjjelünk, Meglátjuk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)