2012. február 5., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló :)

Éjjel minden rendben volt. Levike 6:20-kor jött közénk, kérte a tejet, majd vissza aludt. Livike még 7:05-ig aludt, utána már nekem is kelnem kellett. Na jó, egy negyed órát még valahogy kihúztunk. :)
Apa 8:30 körül kelt, nem is értem, hogy tudott még úgy aludni, hogy közben egyáltalán nem volt csend. :) Addigra már fel is öltöztettem a gyerekeket, kész volt a tea, a kávé, már a reggelin gondolkodtam, hogy mit egyenek a gyerekek.. Végül virslit sütöttem a kenyérpirítóban, ami valójában minigrill-nek felel meg, szóval abban szépen meg lehet sütni zsiradék nélkül is. :) Jól ették, természetesen ketchuppal, mint mostanában elég sok mindent, még a sült húst is képesek azzal enni.... :D
Apa egész délelőtt az udvaron meg a lapostetőn lapátolta a havat, pedig tegnap este, amikor végre elállt a hó még végig lapátolta... de a kocsibeálló meg az udvaron a kocsi helye, stb... szóval volt még mit csinálni.

A gyerekekkel elég jól elvoltunk, telt az idő...
Mamáékkal beszéltem kétszer is, hogy jönnek, járható az út, nincs semmi gond, még a nap is süt. Amúgy az itt is sütött, közben szállingózott a hó, már nagy pelyhekben, de később az is megállt.

11 óra körül kimentünk egy kicsit a hóba a gyerekekkel, akik egyébként teljesen maguktól kezdték el felvenni az orverálljaikat, már csak fel kellett húzni a cipzárat, sapka, sál, kesztyű, csizma és mehettek is. :)
Csináltam pár képet is, amíg le nem merült az akksi, de még nem töltöttem fel. Tudom, már nagyon rég voltak itt képek, ideje lenne már egy jó kis válogatást csinálni. :)
A gyerekek nagyon élvezték a havat, először nem igazán tudtak vele mit kezdeni, pedig azért emlékezhetnek már a tavaly télre, még ha nem is volt ekkora hó és nem is sokszor.. de azért voltak benne kint.
Túl sokáig nem nagyon mertem Őket kint lenni, mivel az utóbbi napokban nem igazán voltak kint, max a bölcsiből hazafelé, de az is egyszer volt csak, pénteken...

Ebédre sült csirkét és krumplipürét ettek, vagyis csak Levike, de Ő megette a Livikének szánt adagot is. Livike ránézett, majd közölte, hogy ez neki nem kell, bement és szenvedett egy sort, álmos volt, de mégsem feküdt le... A végén egy falatot csak megevett, de látszott, hogy nem esik jól.. Majd 13:30 körül végre elaludt, sajnos csak fél órát sikerült aludnia, mert Levike felébresztette... :( Ő ugyanis nem aludt el, megint csinálhattunk bármit. :(

Mamáék is haza értek 15 óra körül, vagy talán előbb, de ide hozzánk akkor jöttek le.
Megvolt végre Livike csütörtöki vágya, a szőlő, amit akkor a Papa elfelejtett hozni, én pedig nem kaptam a Sparban... meg is ették a gyerekek a két nagy fürtöt. :)))

Valamivel később újra visszajöttek Mamáék, rendeltek két pizzát, mivel itthon nem volt kaja, mi sem főztünk, mert volt maradék, de annyi nem, hogy mindenkinek elég legyen...
Megettük a pizzát, majd egy újabb kört tettek Mamáék, és következőleg már egy tortával tértek vissza! :) Ennek most apropója is volt, nem úgy, mint pár hete a kis zsúrtortának, amit csak azért hozott Papa, hogy meglegyen a gyerekek kívánsága. :) Nekem hozták, mivel holnap lesz a szülinapom, de az ugye munkanap, veterános gyűlés is lesz, így most tudtuk le a köszöntést.. :) Kaptam még egy kis "csekélységet" is, Mama mondta így, mert egy kis doboz az egész, én mégis nagyon megörültem, mert nem gondoltam, hogy meg is kapom... :)) Ez egy új telefon, Sony Ericsson, na ilyenem még nem volt.. :)) Papa is ilyet vett azt hiszem csütörtökön, nézegettem, megtetszett, talán egyszer-kétszer mondtam, hogy ilyen majd nekem is kellene, jó nagy óra van benne, sok ébresztő (riasztásnak írja.:D) funkció, meg még ezer minden, de a Nokiámban olyan szerencsétlenül vannak ezek megoldva, hogy egyből felfigyeltem ezekre a tulajdonságaira.. :)) Na és persze "okostelefon", ami még nem is volt azelőtt a kezemben, szokni kell a teljes érintőképernyőt, a teljesen más szövegbevitelt... :)) Wifi is van rajta, úgyhogy nagyjából állandóan fent van a neten, itthon legalábbis, de amúgy is lehet vele netezni, csak az ugye egyszer letelik, mármint az adatforgalom... :) Három oldalnyi ikon van eleve kirakva a menüjében de ahogy néztem ezt még lehet fokozni..:D Még nem tudtam mindent végig nézni rajta, de magamat ismerve pár napon belül kiismerem... :)))
Még egyszer nagyon szépen köszönöm! :))
Levikét persze egyből érdekelte a dolog, főleg, hogy egy időben hirtelen két ilyen is volt, mert Papa is elővette, ahogy mutatott egy-két beállítást, fájó pont volt ez Levikének, hogy nem nyomkodhatta kedvére. Ezután sem kellene, szerintem amúgy nem tartana Neki sokáig rájönni, hogy pl hogyan kell kioldani a billentyű zárat, a Nokiánál is tudta, hogy menü-csillag, Mama érintőképernyős telefonján is egyből nyomja meg a lakatot és már garázdálkodik is benne. :)) Ennél meg a tetején kell megnyomni egy (rejtett) gombot, majd gyorsan elhúzni a képernyőn a lakatot jobbra.. szóval gondolom ez sem okoz alkalomadtán gondot, ha mégis megszerzi.... :))

18:30 körül ment haza Papa, Mama már korábban, a gyerekek itt voltak körülöttünk, Apa tévézett, enni már nem kellett a gyerekeknek, bepizzáztak, süteményeztek... előtte meg a sok szőlő... :)
Livike sokat fájlalta a hasát, de már délelőtt óta.. végül este fürdés előtt közvetlenül, kb 10 perc próbálkozás után csak sikerült a dolog, megint jó kemény és nagy adag jött ki. :(

Mivel nagyon álmosak voltak mindketten, 19:10 körül el is kezdtük a fürdetést.
Rendben volt minden. Livikének annyira piros volt az arca, meg kissé meleg is volt, hogy megmértem a lázát. Mondjuk fürdés - jó meleg víz - után, de 37,7 °-ot mértem Neki... Remélem nem fázott meg kint délelőtt, vagy még pénteken hazafelé a bölcsiből. :( Adtam Nurofent, bár ez még nem nevezhető láznak, éjszakára azért nem mertem úgy hagyni, hogy esetleg később menjen fel és ne vegyük észre, vagy ne vigye le esetleg a gyógyszer.
Ha nap közben van ez, akkor persze nem adtam volna még gyógyszert, hanem mértem volna sűrűn, a múltkor is úgy csináltam..

Hamar elaludtak, Livike már volt fent az előbb, megint vergődött, sírt, visítozott. Felvettem, majd felébredt rendesen és mondta, hogy bántja Levi... Mondtam, hogy csak rosszat álmodott, Levike alszik, nem bántja, feküdjön csak szépen vissza. Letettem, ekkor megint vergődött egy sort, de utána szépen elaludt. Most ha jól hallom Levike magyaráz, remélem nem most kezdődik az éjszakai műszak, mert hamarosan én is az alvást terveztem már. :(
Reggel elvileg bölcsi, persze minden attól függ, hogy lesznek a gyerekek... remélem nem lesz semmi gond!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)