2012. február 15., szerda

Elmaradások...

Először is nagyon szépen köszönjük Mamának a kedves sorokat, képeket és mindent, amit értünk tesznek nap-mint nap! :)
Livikének másnap meg is mutattam a bejegyzést még telefonról, persze a képeket értékelte, a szöveget felolvastam Neki, annyit értem el, hogy Mamát követelte, utána Levike is... :)))

Ígértem, hogy írok a névnapi ajándékokról, de nem hogy azt, még a hét eddigi részét sem sikerült megírnom.
Livike egy játék mikrót kapott, amit Levike hamarosan ki is sajátított, alig engedte Livikét hozzá férni, a mai napig többet játszik vele.. első este még azzal is aludt, be kellett tenni mellé az ágyba! :D Livike is játszik azért vele, de legtöbbször épp Levinél van, amikor Ő is kérné... abból meg csak a balhé van. :(
Levike egy kis távirányítós autót kapott, nagyon jó volt, csak ugye az antennáját még aznap eltörte Livike, akkor még azért működött, másnap viszont Levike törte le tőből az antennát, onnantól kezdve csak úgy működik, ha kb fél méterre van az irányítótól az autó és pont mögötte... magyarul nem veszi a jelet. :( Jelenleg nem is tudom hol a kis autó, valahova biztos bement és az irányító nem hozza ki, majd nagyobb pakolásnál biztos meglesz.
Én sajnos előre láttam a játék szomorú sorsát, mert nyáron volt két kis rádiójuk is, annak is letörték az antennáját egy órahossza alatt. :(
Nem tudom mikor tanulják már meg értékelni azt, amit kapnak, hogy ne tegyék rögtön tönkre. :((

Részletes napi eseményeket nem tudok írni három nap távlatából, így szorítkozzunk csak Livikére, a betegsége alakulására. Alakul, nem tudom mi jöhet még. :( Most már remélhetőleg a gyógyulás!

Hétfőn este mentünk vissza a fül-orr gégész doktornőhöz ellenőrzésre.
Mivel nem volt itthon Papa sem és Apa sem, Levikét is vinnünk kellett. Nem baj, úgyis meg akartuk Őt is nézetni, mert bár nem fájlalja a fülét, volt már rá példa. Szerencsére semmi baja, azon túl, hogy nyakig benne van a náthában, diagnózisnak is azt írták, hogy Rhinitis acuta, ami náthát jelent. Azt mondta a doktornő, hogy anatómialag Levikének sokkal jobb az arcfelépítése, nagyobb a hallójárata, az orrjáratai, mivel szépen fújja az orrát és a szívást is tűri, Ő hamar ki fog gyógyulni.
Livikének nehezebb lesz, más felépítésű, szűkebb járatok, nem is működik együtt az orrszívásnál, fújni sem tudja olyan jól, mint Levike..
A füléből ürül a váladék, ami jó, nem gennyes, ami szintén jó. A másik fülét is melegíteni kell, hogy megelőzzük a nagyobb bajt, az is be van gyulladva, csak még kisebb fokon.
Mivel még mindig volt láza, indokoltnak tartotta az antibiotikum elkezdését. Augmentin szuszpenziót írt fel, kedden reggel el is kezdtem adni, háromszor 5 ml-t kell meginni. Szerencsére a gyógyszerek bevételével egyik gyerkőcnek sincs gondja, kifejezetten várják, szeretik is, most Levike balhézik, hogy Ő nem kap, ezért ha másképp nem bírok vele, egy minimális mennyiséget adok, pl a Fenistil cseppből is kapott reggel 2 cseppet, ami mondjuk nem is árt neki... :))) (az antibiotikumból nem adtam..., csak azt adom, ami nem árthat..)
A doktornő kedvesen, de határozottan elbeszélgetett Livikével, hogy mit kell tennie, szót kell fogadni, engedni kell az orrszívást, fülmelegítést, különben telefonálunk és küldi is a mentőautót, amivel mennek majd a kórházba és ott nem lesz ám se Papa, se Mama, se Anya, se Apa, se Levi... stb... :)) Livike csak megszeppenten bólogatott, hogy igen, úgy lesz... Hát, valamennyire engedékenyebb, de fenyegetni kell, sőt már meg is játszotta Apa tegnap, amikor egyáltalán nem akart enni Livike a gyógyszerek miatt (is) pedig muszáj, hogy hívja a mentőt és akkor elkezdett enni... :))
Az étvágya elég rossz sajnos, nem is tudom mennyit fogyott már, jó lett volna megmérni a betegség előtt, de a legutóbbi hónapfordulón is elfelejtettem, így most november vége óta nem tudok súlyt. :( Most meg már meg sem merem mérni......

Kedden már nem volt láza, a füléből is csak minimális váladék jött...
Este viszont úgy elkezdett köhögni, hogy abba sem tudta hagyni! Először azt hittük játszik, mert szokott így, de utána rájöttünk, hogy nem játék... valami nagyon irritálta, csak száraz köhögés volt, de a végén már rohamszerű.. Mama szerint egyszer már el is feketedett, de én ezt nem láttam.. ez már oxigénhiány, nem volt mese, irány az ügyelet!
Papát riasztottuk, de nem ért haza, így Levikét is vittük. (Apa dolgozott...)
Papa odajött a kórházba, a folyosón várt Levikével, hazahozni gyerekülés nélkül nem merte, ahhoz messze van a kórház, hogy kockáztasson.
Az ügyeletes doktornő most másik volt, nem az aki Levikét nézte, bár ez sem volt a kedvesség híve, de azért korrekt volt, és ami a fontos, hogy segített a kicsilányon! Kapott prednisolon kúpot, venni kellett Claritin szirupot, javasolta, hogy ne legyen bent meleg. - nincs amúgy... - párásítani kell - van bőven pára sajnos - , ha köhög akkor hideg levegő, ablak, esetleg menjünk ki felöltözve. Ezeket amúgy megcsináltuk még az ügyelet előtt is, de nem lett jobb. A doktornő szerint a fülgyulladás van olyan stádiumban épp, amikor irritálódik valami és az köhögteti... ez azért meglepő volt, mert én is fülfájós voltam kicsinek, de ilyen roham soha nem volt, ahogy Mama mondta...
Ne várjunk csodát, nem fog hirtelen megszűnni, szóval félve mentünk az éjszakának. :(
Szegény lányban annyi gyógyszer volt estére, hogy már attól féltem attól lesz baja.. na meg attól, hogy mi lesz ha felmegy a láza, és nem tudom, ezekre a gyógyszerekre adhatok-e nurofent vagy panadolt, mert ezt nem kérdeztem meg. Szerencsére nem volt láza, azóta sincs! Éjjel is minden rendben volt. Hajnalban valamikor jött közénk, majd egyszercsak visszament a helyére, 4 órakor kért kakaót, majd 6:45-kor végleg felébredt, közölte, hogy sok pisi van, vegyem ki, öltözzünk fel. :)

9 órára Papával elvittük Livikét a háziorvoshoz, az ügyeleten mondták, hogy mindenképp lássa háziorvos másnap. Nem bántam, mert a fül-orr gégész doktornő meg az ügyeletes doktornő által írt gyógyszerek egyszerre tuti nem szedhetők, szelektálja csak ki, mit adjunk tovább. Na kiszelektálta. Került bele új, de hagytunk el persze...
Szerinte nem a fülgyulladás folyamata a köhögés, hanem okozhatja ugyanaz a vírus, meg szerinte nem a fülgyulladás a fő ok, mert nem genny ürült, hanem savó, hanem gégehurut, abból jött a többi... eleinte volt hurutos köhögés, ami meg is hányatta, utána jött a fülfájás, most hogy visszagondolok, igaza lehet a dokinak...
Az antibiotikum menjen szombat estig, Nurofen 2x6 ml, ha van láza, ha nincs, mert fájdalom csillapító és gyulladás csökkentő, Sinupret reggel, ez nyákoldónak, Fenistil csepp reggel és este, ez a Claritin helyett van szerintem az irritációra, valamint bejött a Sinecod szirup a köhögésre, ezt eddig nem ismertem. (A Stodal nem tudom miért nem tetszett neki, pedig homeos, és úgy vettem észre hajlik afelé...) Ja, amúgy tegnap ki akartam váltani egy decemberben megírt Fenistil receptet, errefel Cataflamot adtak helyette, itthon vettem észre... de nem baj, nem vittem vissza.. elfér, az is jó lehet Nurofen alternatívaként, a háziorvos legalábbis azt mondta. Kérdeztem, hogy nem baj-e, hogy már egy hete kapja a Nurofent, de nem baj... hát azért kíváncsi lennék a vérképére, olyan kis sápadtka szegény, máskor sem a színéről híres. :)
Ma már nem volt se fájdalom, se láz, talán dogozik az antibio, de persze végig kell szedni, mellé Normaflore és joghurt is jár.
Remélem most már csak jobb lesz, pénteken megyünk a fülész doktornőhöz ellenőrzésre, mivel ez este lesz, igazolást meg még nem adott az orvos, hétfőn még tuti nem lesz bölcsi...

Most alszanak, napok óta először mindketten, mert Levike általában nem alszik mostanában, vagy nem egy időben.. azért is nem tudtam írni, este meg már ha ide is jutok, leragadok a facebookon......

Megint esik a hó... de nem is kicsit! Apró szemű, a szél is nagyon fúj, néha vízszintesen esik..... nem hiányzott.

Ennyi lenne egyelőre, majd jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)