2011. április 1., péntek

Péntek

Éjjel minden rendben volt, Livike jött közénk valamikor hajnalban, de reggel 7:45-kor, amikor Apa felkelt, a földön feküdt, szerencsére Apa paplanja alatta volt meg a pléd is, dehát akkoris... ne szokjon már erre rá, hogy ott fekszik le ahol épp eszébe jut! Biztos, hogy nem esett le, mert arra eddig még mindig felébredtem, bár nem sokszor volt még ilyen eset szerencsére. :)
Gyorsan felvettem és magam mellé fektettem az ágyra, nyugisan aludt is tovább szinte azonnal. Megnézte, hogy mi van, hol van, és ennyi. :) Ja, előtte a saját ágyába akartam letenni, de az nem tetszett a Kisasszonynak. A mi ágyunkkal már kiegyezett. :)
Én 8:30-kor keltem, még mindketten aludtak...
9:10-kor ébredtek fel!
Apának volt még annyi ideje, hogy segítsen a rendbetételnél, de utána már ment is dolgozni.

Már a délelőtt is elég nyűgösen telt, ez a hangulat kitartott kb egész nap. :(
Ebben nagy szerepet játszhat persze az is, hogy délután egy perc nem sok, annyit nem aludtak! :(
Délelőtt ráadásul ki sem tudtunk menni, mert vagy csak simán borús, hideg, szeles idő volt, vagy az eső is csepergett, szóval maradtunk inkább bent.
13 órakor kezdtem adni az ebédet, azért akkor, mert előtte ettek kekszet meg teát is ittak, gondoltam nem éhesek még, viszont már álmosnak tűntek. Nem is kicsit!
Megettek egy üveges kaját, utána túrórudit is kaptak majd adtam is a tejet, hogy feküdjenek és aludjanak. Nekem mindegy, hogy az ágyaikban, vagy a mi ágyunkon, netalán a földön, csak aludjanak. (majd helyreteszem a földön alvót...) De nem... Csak játszhatnékuk volt egyfolytában. Nagyon jól elvoltak egy ideig kettesben is, kergették egymást, kacagtak, de alvásról hallani sem akartak. :(
15:40 körül már azt gondoltam, hogy ha eddig nem aludtak el, mást már ne is tegyék, mert akkor este lesz hajnalig kukorékolás. Nem aludtak, bár álmosak voltak, ebből kifolyólag nyűgösek is, nem is kicsit! :(
16:30-kor adtam gyümölcsöt, két alma, egy banán, 2 piskóta turmix, ügyesen megették a mese nézése közben.

Mindketten kis nebántsvirágok voltak, nem lehetett hozzájuk érni, már ment a nyekergés..! :(
Mamáék 17:20 körül értek haza, gyorsan készülődtem is, hogy még nyitva legyen a gyógyszertár, meg a kisboltban is legyen lehetőleg még friss zsömle...
Mivel elég szép idő volt kint, délutánra lett halasztva a levegőzés. Mama és Papa vitték ki Őket, először csak ide az udvarra, majd kimentek az utcára is, elmentek egészen a játszótérig, homokoztak, csúszdáztak, elvoltak. Mint kiderült, ugyanaz a kis agresszív kisfiú volt még ott, aki a múltkor is, amikor a Dédi Mamával voltunk.. Megint ment neki a gyerekeknek, fellökte Livikét is a csúszdánál, Levikét a kis biciklijével lökte el, az anyja meg már nagysokára csak rászólt, hogy nem kéne... Pff... :((

Én gyorsan hazaértem a boltból, kiporszívóztam, csináltam a gyerekeknek teát, hogy legyen mire bejönnek, meg a kajájukat is előkészítettem nagyjából. Ma is párizsit ettek, (ma hoztam...), elég sokat ettek a párizsiból és a sajtból is! :)
18:40 körül jöttek be. :)
Kézmosás, átöltözés után már ehettek is. :)
Livike nagyon rossz volt most este... Kidobálta a kistálkát, pedig ott álltam mellette, hogy majd nekem adja ide, de neem.... Ő szépen kihajította a konyha közepére, mert már üres volt. Jó, hogy műanyagból van! Levire is rászállt, a ruhájánál fogva rángatta, meg ütötte a fejét, ha nem volt épp a kezében semmi, akkor puszta kézzel. :( Levike persze sírt, bármit adtam, nem kötötte le most Őket. :( Nagyon-nagyon álmosak voltak!

Mama 19:30 körül jött vissza, kicsit még játszottunk, majd készítettem a fürdős cuccot, kaját, egyebeket.
19:45-kor már kezdtük is a dolgot. Papa is itt volt, mindkettőjüket Ő fürdette most. :) Mama törölte, öltöztette a gyerekeket, nekem maradt a pakolás, ágyazás.

Livike hamar elaludt, Levike is kb negyed óra után, de Ő 22 óra után, ahogy Apa haza ért, fent volt egy kicsit. Persze azóta már alszik Ő is, le is tettem a helyére.

Ennyi lenne mára. Megyek én is aludni, holnap Apa 6-ra megy dolgozni, egyedül viszem a reggelt-délelőttöt...
Jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)