2011. április 7., csütörtök

Csütörtöki összefoglaló

Bár még nem alszanak, de azért megírom a mai napot, túl sok minden már nem nagyon történhet ma. :) (21:42 van most)
Éjjel volt egy kis vándorlás, leginkább Livike közlekedett, aludt mellettem kívül, egy kicsit a macin is, majd reggel 7 körül közénk kéredzkedett, de Apa akkor már fel is kelt. Levike is aludt egy kicsit mellettem, szerencsére nem egyszerre volt kint a két gyerkőc. :) Később arra riadtam, hogy nem találom Levit... néztem az ágyát, nem láttam. Néztem közöttünk, ott sem láttam. Már megijedtem, hogy Apa véletlen ráfeküdt, de ez amúgyse nagyon lehetséges, mert egyrészt észreveszi, ha csak kicsit is ráfordulna, másrészt meghalljuk, mert tuti Levike sem hagyná szó nélkül. :) Néztem a földön, ott sem, az ágy alatt sem, sehol nem találtam! Újra benéztem a kiságyba, és természetesen ott volt! :D Csak először az álmosságtól meg a félhomálytól nem láttam, olyan szögben feküdt, hogy a fejét nem láttam, a hálózsák meg beleolvadt a környezetbe.. Szóval nem veszett el... :)))

8:20-kor keltem, a gyerekek még mindketten aludtak! Livike mellettem, Levike a helyén. 8:45-kor ébredt előbb Livike, majd kb 5 perc múlva Levike is. :)
Hamarosan rendbe is tettem Őket. Apa már nem volt itthon, mert munka előtt elvitte a biciklijét megcsináltatni. Csapágyat kellett benne cserélni, majd mint kiderült még láncot és fogaskerekeket is, mert tropára voltak azok is menve.

A délelőtt gyorsan telt, 10:40 körül már kint voltunk az udvaron, 13 óra után jöttünk be. Volt ma itt a Dédi Mama is, úgyhogy most egy kis ideig hárman voltunk felnőttek a gyerekekre, néha még így is kevésnek tűnik a létszám. :)
Az ebédet is kint ették meg. Jó sokat szaladgáltak, kijátszhatták magukat, de hiába tettem le Őket aludni egy-egy adag tejjel, nem igazán aludtak el, majd csak 14:30 körül. Livike az ágyában, Levike a földön, kispárnákon, de azért betakartam két pléddel is. Egyet rátettem, a másikat meg köré, hogy ne jöjjön rá a hideg... Féltem, hogy felébred, ha beteszem az ágyába. :(

Livike 16 órakor ébredt, Levike viszont csak 17 órakor! Pedig ott járkált körülötte Livike, nem is volt csendben, nem is szóltam Rá, mert már nem bántam volna, ha felkel Levike...
Livike megevett egy sajtoskiflit amíg Levi aludt, utána a másikat ketten ették, majd almát is ettek, ittak teát, telt az idő...
18 óra után sonkát és sajtot is kaptak, azt jobban Livike ette, de azért Levike is csipegetett belőle.
Kaptak egy krémtúrót is, azt fele-fele arányban ették. (úgy adtam.... az ilyesmi menne szerintem fejenként 1-1 dobozzal is, de annyit nem akarok adni édességből.:( )

Mamáék 19 óra körül értek haza, 19:20 körül jött is Mama, később Papa is. :)
A fürdésre előkészültem időben, mégis csak 20:10-kor kezdtük el, addig még fárasztottuk egy kicsit a gyerekeket, hátha előbb elalszanak.
Még fent vannak....

Nagyjából ennyi, holnap jövök, ahogy tudok. Levegőzni nem tudom hogy fogunk tudni kimenni, mert Mamáék Pestre mennek, Apa pedig dolgozik. Kimenni még csak-csak... még talán el is bírnék Velük kint is, bár a virágoskert meg az udvar hátulja tabu lenne, mégis odamennek... nade bejönni!? Egyszerre nem tudom mindkettőt behozni, kezet mosni, átöltöztetni. Amíg valamelyikőjükkel harcolok (=hisztizik mert nem akar bejönni, kezet mosni és öltözni), a másik mit csinál egyedül kint? :((
Na majd meglátjuk...
Ha esik az eső, akkor meg van oldva, mert akkor nem is kívánkoznak kifelé, de ha jó idő van, akkor igen...

Közben Apa is haza ért, még mindig nem alszanak.. hátha majd most, ha bemegy Ő is, hamarabb elalszanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)