2011. április 9., szombat

Rendhagyó szombat este... :)

Ilyen sem volt még a közel 26 hónap alatt, hogy az esti fürdés nem a megszokott módon: kádban és vízben történjen... :) Remélem nem is fordul elő sokszor, bár azért azt hozzáteszem, nem maradtak koszosak a gyerekek, hála Mamának no meg a Neogranormon törlőkendőknek, ami ugye "a baba egész testének áttörlésére alkalmas". :D
Naszóval... mindjárt írom ennek az okát is, de előbb a napi dolgokat is meg kellene örökíteni csak úgy nagyjából. :)

Éjjel Livike éjfél körül sírva ébredt, valami rosszat álmodhatott, vagy nem tudom, de csak közöttünk volt hajlandó elaludni. Apa tette le a helyére 2 óra körül, mert amúgyis felkelt. (utána még visszafeküdt persze, most nem szenvedett álmatlanságban.:) )

Reggel 8:20-kor ébredtem én, a többiek még aludtak. Előkészítettem mindent, majd Livike felébredt, Őt el is kezdtem volna öltöztetni, ha közben nem gondolja úgy, hogy inkább hancúrozik a nagy ágyon, így jött Levike, aki időközben felkelt és nagyon jönni akart öltözni. :D
Megfordult a sorrend, de nem baj. Miután Levikét rendbe tettem, Apa intézte Livikét, én beágyaztam, stb.

Az idő rohan ilyenkor reggel, Apa hamarosan indulhatott is dolgozni.
Kint ma is hatalmas erejű szél volt, hiába sütött a nap, nem mertem kivinni Őket délelőtt. :(
Délben épp összekészítettem az almafőzelék-rizs kombinációt, jó púpos tállal lett. :)
Mama közben jött és hozta a friss és meleg sült kacsahusit és májat... (Nyami. :D )
A májat nem ették, valamiért nem szeretik, a csirkemájat sem szokták megenni!:( (megettém én helyettük..:)) ) A húst jobban Levike ette, Livike inkább a főzeléket, szépen, ügyesen, egyedül ette az ágyon ülve... Igaz, a nadrágja meg a mellénye is kapott egy kicsit, de azoknak már úgyis mindegy volt, megérettek a mosásra amúgy is.
Levike is ette a főzeléket is, úgyhogy a máj kivételével végül megettek mindent! :)
Ittak teát, majd megkapták a tejet 12:30 körül.

Mama itt maradt, hogy én menjek és együnk Papával. Végül 13 óra után kijöttem, addig még nem is ettünk, csak megcsináltam a zöldségköretet és terítettem, Mama bement, én pedig pár perc múlva mentem utána, engem általában hamarabb kiengednek hiszti nélkül, mint Mamát. :)
A bébiőrön hallottuk, hogy nagyon jól elvannak, viháncolnak, nevetnek, véletlenül sem alszanak!

14:30 körül már nyugalomban voltak, de akkor sem aludtak, nézték a mesét. Levi a Livi ágyában, Livi a földön, a paplanokon feküdt.
Gyorsan elszaladtam a Sparba, mire visszaértem már Mama itt volt, továbbra sem volt alvás, max pár perces pihengetés Mamán fekve. :))

15 óra körül megették a gyümölcspépet, ami ma 3 nagy szem alma és 3 piskóta volt. :)
Ittak teát, elvoltunk. Papa is itt volt, végülis valamelyikőjük majdnem mindig itt volt a délután folyamán. :))

17 óra körül úgy tűnt, hogy csendesedett a szél, így kimentünk. A szél továbbra is fújt, de rájuk adtam a sapkát és a kapucnit is, remélhetőleg nem fújt bele a fülükbe, egyébként nem volt hideg.
Homokozni nem igazán lehetett, mert akkor aztán ment mindenhova a homok.. :)
17:50 körül jöttünk be, akkor ugyanis Livike egy jól irányzott mozdulattal a saját fejére borított egy kis vödörnyi homokot! Hát azt hiszem ilyen gyorsan sem akart még bejönni és mosakodni, mint most! :) Csak úgy mosta a kis arcát, szemét, kezeit, máskor pedig ki nem állhatja, ha az arcához ér a víz... :)
Ezután jött a totális átöltözés, mert még a pelusában is volt homok. :)
Mama szépen áttörölgette a testét is, hogy véletlen se szúrják a homokszemek...
Mivel elég jó kedvében volt a lány (=tűrte az öltöztetést), gyorsan felpróbáltunk pár nyári cuccot, hogy jók-e még, vagy vihetjük ki holnap a börzére.

18 óra után megkapták a sonka-sajt falatkákat, ették is ügyesen, főleg Livike!
Levike is evett, de a végére már olyan álmos volt, hogy majdnem elaludt kajával a szájában...
18:45 körül viszont már nem lehetett Vele bírni, szinte menet közben aludt el, rádőlt Mama combjára, mellkasára, mikor hova és aludt...
Úgy voltunk vele, hadd aludjon 5 percet, majd utána felkel... Hát, nem akart. Hiába minden óvatos ébresztgetés, puszilgatás, mindenfelé áthelyezgetés, csak aludt és aludt... :) Jól elfáradt a kis drága.. :))
19 órakor Mama levetkőztette, megtörölgette Őt is, ráadta az alvós cuccot, erre kicsit felébredt, de látszott, hogy számára kb ennyi volt a mai nap és nem bánja, ha nem fürdünk úgy igazán. :) Megkapta a tejet és mehetett az ágyába.
Livike is át lett öltöztetve és Ő is mehetett aludni. :)
19:15-kor már mindketten feküdtek. :) Livike az ágyában, Levike a mi ágyunkon, mert azért csak kijött és odafeküdt.. :D

20 óra előtt felébredt, kért még tejet, levette a hálózsákot, majd bevackolt a paplanok közé és vissza is aludt. :)
22 óra után adtam vissza a cuccot és le is tettem a helyére. Akkor is felébredt, de nem ellenkezett a kiságy ellen, szépen megette még a tejet, fogta a kutyusát és aludt tovább. :) Livike szinte rögtön elaludt a helyén ahogy megette a kajáját, remélem nem ébred megint éjjel sírva. :(

Szóval ez volt a mai nap nagyjából.
Holnap 6:30-kor kelek, 7-kor indulunk Mamával a börzére, délig tart, addig a gyerekek a férfiakra lesznek bízva. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)