2011. április 10., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló

Éjjel minden rendben volt, nem vándoroltak, nem ébredtek, még akkor sem, amikor 6:30-kor jelzett a telefonom, hogy keljek.
Apa is felkelt, igaz már csak akkor, amikor indultunk, de a gyerekek ébredése előtt még odatette a gulyáslevest főni.
9 óra után hívott, hogy minden rendben van, a gyerekek nagyon kerestek engem reggel, még a paplan alatt is megnéztek az ágyban, hogy ott vagyok-e :D Ilyen még nem volt, bármikor mentünk így börzére, mindig fent voltak már, ez volt az első alkalom, hogy nem voltam ott amikor ébredtek. (leszámítva a tavaly nyári majdnem 1 hetet, amikor Szarvason voltunk és a gyerekek Mamáékkal voltak itthon, de az mégis más volt..:) )
Apa elmondása szerint utána is jók voltak, ettek almát, piskótát, kekszet, meg még kitudja miket, mire hazaértünk már meg is ebédeltek, valami hihetetlen mennyiséget fogyasztottak a gulyáslevesből kint az udvaron Apától. :)

13 óra után megpróbáltam letenni Őket aludni, itták a tejet, játszottak, de nem aludtak el. Mi közben megebédeltünk bent Mamáékkal, majd kijöttünk. Mamáék elmentek moziba, mesét néztek, kaptak is Dörmi kismackó piskótaszeletet, gondolom mindenki kapott, na meg legfőképp gyerekekkel nézik ezt a műsort, gondolom azért osztogatták a finomságot. :) (3D-s mozi volt) A piskótanyalánkságokat végül a gyerekek ették meg, miután hazaértek Mamáék és még mindig nem aludtak. Se előtte, se utána, a délutáni alvás megint egy-az egyben kimaradt. :(

17 óra előtt jött be Mama, szinte végig, a fürdésig itt volt. Papa is, hol váltva egymást, hogy csak az egyikőjük. :)
Közben próbáltuk tervezgetni, hogy miként lehetne megoldani a lakásátalakítást, hogy mindenkinek jó legyen. Nem lesz egyszerű, de valamit muszáj csinálni, hogy nagyobb helyünk legyen. :( Venni nem tudunk lakást vagy házat hitel nélkül, azt meg nem bírnánk fizetni, úgyhogy itt kell valami megoldást találni, amire elég az évek óta megspórolt kis pénzünk. :(

18 óra körül ettek almát Mamától, majd 19:15-kor virslit is kaptak sajtfalatkákkal, majdnem három egészet megettek abból is. Teát is ittak persze a nap folyamán többször is.
Miután ki tudtak menni Mamáék, már kezdtük is a fürdést, mert Levike már megint vészesen álmos volt.. de kibírta, ügyes volt, viszont fürdés után egyből el is aludt akárcsak Livike. :)))
A fürdésnél minden rendben volt, Livikét Apa fürdette és öltöztette, Levikét én fürdettem, Apa öltöztette.

20:35 volt kb, amikor letettük Őket. Azóta nyugi van. Se vándorlás, se semmi, egyelőre legalábbis nem volt ébredés. Remélem nem is lesz! :)
Apa holnap korán akar menni horgászni....
Meglátjuk hogy sikerül. (szvsz inkább itthon pihenne.....)

El ne felejtsem már, hogy a börzéről is szóljak pár szót. :)
7 órakor indultunk, kipakoltunk, két könyvet és egy cumisüveget kapásból meg is vettünk a szomszéd asztalnál árusító nőtől... :) (a cumisüvegből csak maga az üveg kell, hogy legyen tartalékba, ha eltörne valamelyik gyerkőcé a sok dobálásban. A cumiját persze nem fogom felhasználni, de még a cumitartó gyűrűt sem - vagy hogyishívják... - mert direkt olyat vettünk, ami régebben is volt, hogy jó legyen rá a tekerő... :)))
Újfent rájöttem, hogy én se eladni, se vásárolni nem tudok jól. :( Livikének vettem 3 blúzt, 100 Ft-t tudtam alkudni, Mama a végén, zárás előtt vett azt hiszem 7 db blúzt meg egy ruhácskát, Ő majdnem 2000 Ft-ot alkudott.. :D Árusítani is Ő tud jobban, nem tartja ki az árakat, igaz, hogy 100-200-300 Ft-okért odaadja a cuccokat, de legalább viszik, nem hozzuk haza az összeset, mint mások.. :) Ami a legjobb, hogy sikerült a két hordozót is eladni, bár az egyik többe került annakidején, mint amennyiért a kettő elment, de nem is ez a lényeg, nem meggazdagodni akarunk mi ezen, de azért jól esik, ha némi plusszal zárunk, azon is lehet venni egy két új ruhát, pelust, esetleg cipőt. :))
A végén egy szatyornyi cuccot, amit eddig sem tudtunk soha eladni, felajánlottuk a bejáratnál lévő gyűjtésbe, amit elvileg a nagycsaládosoknak szervezett a Vöröskereszt. Eléggé kételkedem én abban, hogy tényleg a rászorulók kapják meg a holmikat, legalábbis nagy a valószínűsége hogy szépen kiválogatják azt még előtte, és csak azt adják oda, ami nekik nem kell. Na mindegy, azt csinálnak amit akarnak, nem mi rakosgatjuk már azokat a dolgokat sem. Így vagy úgy, remélhetőleg valaki még hasznukat veszi. :)
Összességében elégedettek lehetünk a börzével, a pozitív eredmény persze Mamának köszönhető.. :)
Nem vettünk túl sok mindent, a pár ruhán és két könyvön kívül még egy zenélős kis telefont is vettünk, ez olyan mobiltelefon-utánzat, természetesen nem volt belőle kettő, így könyvelhettük az összeveszést rajta, de majd ha nem lesz annyira újdonság, akkor megbékélnek, más játék is van, amiből egy van és nem mindig veszekednek rajta. :)
Sajnos ez a babaruha börze, ami annakidején azért jött létre, hogy a kismamák és anyukák eladhassák SAJÁT gyermekeik kinőtt, megunt egyéb holmijait, kezd átalakulni piaccá, mert már pár alkalommal nagyon sokan bálás, potom pénzért felvásárolt cuccokat árulnak nem annyira olcsón, mint saját holmi. Na persze.. majd elhisszük, hogy 5 asztalnyi (plusz még annyi a táskákban) cucca van a családjáról...) Mindegy, szerintem amiket megvettünk, azok szépek, legalább Livikét kiszolgálják még, ha meg úgy alakul jövőre mi is kivisszük eladni.:D (ami mosott, szakadt, meg amit mi sem vennénk meg, azt eleve ki sem szoktuk vinni...) Levike most nem kapott ruhákat, Neki van sok, ezer köszönet ismét Andinak, mert nagyon sok ruhát kapunk Tőlük, hatalmas segítség ez nekünk! :) Kicsit furán is éreztem magam, hogy Neki nem vettünk, mert azért természetesen úgy nézelődtünk, hogy Neki is, de nem igazán volt olyan holmi, ami nagyon tetszett volna és még nincs is, azért meg minek vegyek, hogy "csak". :)))

Ennyi lenne mára a napi összefoglaló, megyek tusolni és utána aludni, holnap ha Apa tényleg kimegy hajnalban, akkor tovább lesz oda, mint ha délelőttös lenne a munkahelyén, mert tuti nem jön 15 óra körül, mint olyankor... :)
Jövök, ahogy tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)