2011. április 16., szombat

Szombati összefoglaló

Éjjel mindig volt közöttünk valaki. Livike éjfél után nem sokkal sírva ébredt, magunk közé vettük, majd valamikor hajnalban Levike jött, így helyet cseréltek, Livikét letettem az ágyába, Levike jött közénk. Ő ott is maradt reggelig. Ma már 7 óra után fent voltak mindketten, 8 óra körül fel is keltem és hamarosan rendbe is tettük Őket.
Apa ma szabadnapos volt, 10 óra előtt elindult vásárolni, mi a gyerekekkel elvoltunk. Ettek piskótatallért, ittak teát, játszottunk.

A délelőtt gyorsan eltelt. 11 óra sem volt még, amikor kimentünk levegőzni.
12:45-kor jöttünk be, az ebédet már idebent kapták, Mama etette meg Őket. Apa főzött alföldi húslevest, ez egy zöldségleves-szerű étel, csak darált hús is van benne, második félének pedig Óvári szeletet sütött rizibizivel. (sült karaj szeletek pirított gombával, sonkaszelettel és sajttal a tetején)
A gyerekek ebédre levest ettek, jó sűrűt szedtem ki, meg is ették elég jó mennyiségben. :)

13 óra körül adtam a tejet, Levike szinte rögtön el is aludt, de Livike nem...
Közben bementünk Mamáékhoz ebédelni, de ki kellett jönnöm olyan 13:40 körül, mert kifogyott mindkettőjük üvegéből a tej, kellett még pótlás, na meg a paplant is akkor tettem le, hogy hátha majd azon elalszanak. Előtte Levike Livi ágyában feküdt, Livi pedig a mi ágyunkon, azért nem tettem le a paplanom a földre.
El is aludtak, Levike másfél órát aludt, Livike még annyit sem. (nem nagyon néztem az időt, így most pontos adatokat nem tudok.:( )

15 óra után még én is befeküdtem kicsit közéjük, nem aludtam, csak jó volt feküdni... :) Apa a mi ágyunkon próbált aludni, de sokat nem tudott, mert Livike felébredt, hamarosan Levikét is ébresztette, úgyhogy folytatódhatott a nap.

16 óra után ettek körtét, piskótatallért, majd 17:40-kor párizsit és sajtot, 19 óra előtt joghurtot, közben ment a tea is... :)
18 óra körül Papa bejött, majd Mama is, mostanában ha Apa is itthon van és jön Papa, mindig megy a tervezgetés, hogy mit hogyan kellene csinálni, terasz beépítés, mostani iroda mi házrészünkhöz való kapcsolása szobának, konyha megnagyobbítása a fal kiszedésével a terasz irányába, az egész ház körbeszigetelése, mert anélkül semmit nem ér az egész, fűtésátalakítás központira konvektorosról stb... Lesz munka a nyáron, azt hiszem! De muszáj, télre már így nem maradhatunk. Jó lenne egyszer úgy ébredni, hogy minden kész van, elkerülni a felfordulást, koszt, káoszt. Mindezt két gyerekkel átélni, hát azt hiszem nem lesz egyszerű! Nade nem nyavalygok, csak haladjunk már! :D Minden felfordulás ellenére várom már, hogy milyen lesz, ha kész lesz, még ha sajnálom is az évek, sőt évtizedek alatt összegyűjtögetett kis pénzemet, de ez van, lakást venni nem tudunk, az ami van meg talán... talán! erre elég lesz! Ha nem, akkor a legszükségesebbek lesznek megcsinálva, úgyhogy okosan kell hozzáfogni, hogy ha valami miatt elakadunk, mondjuk elfogy a pénz akkor se legyünk mondjuk fal nélkül.. :)) Sok mindennel kell számolni, anyagköltségek, munkadíjak, na és egy két bútor sem ártana, a gyerekeknek is kell majd ágy meg még szekrények, és ha marad akkor talán nekünk is lesz végre franciaágyunk! Rég szeretnék olyat... majd meglátjuk, hogy alakul.

Szóval ott tartottam, hogy már lassan esteledett, a fürdést is Mamával rendeztük le, Livikét Ő fürdette, törölte, öltöztette, Levikét én fürdettem, a többit Mama csinálta, ágyaztam, pakoltam...

Az elalvás nem ment olyan gyorsan, mint gondoltam, mert Levike már majdnem elaludt Mamán fekve 20 órakor, a fürdést akkor kezdtük. Mindig úgy eltelik az idő, hiába igyekszem, utána még játszás van meg hancúrozás... :))
Mindketten a mi ágyunkon feküdtek, majd Livike bevonult az ágy alá! :D Ott feküdt mozdulatlanul, amikor vittem a repeta tejet, amit előtte kért. Kerestem - direkt hangosan -, hogy hol van, Levike meg csak mutogatott, hogy ott ott, és ment volna utána be az ágyunk alá. Na mondom nem, ez így nem lesz jó, ezt már egyszer eljátszották egy fél éjjel, hogy bujkáltak az ágy alatt és rohangáltak.
Levike szépen hozzáfogott a repetájához a mi ágyunkon, Livike amikor kimászott, közöltem vele, hogy a kiságyában várja a tej a kis elefántjával együtt. Szépen bement, lefeküdt és hozzáfogott inni. :))) Először azt hittem, hogy csak kihozza, de nem. El is aludt elég hamar.
Levike is hamarosan elaludt, de előtte azért levette a hálózsákját, azt 23 órakor adtam vissza Rá, amikor letettem az ágyába Őt is.

Nagyjából ennyi lenne mára.
Apa holnap is szabadnapos, de mennek horgászni egy kollégájával autóval. Korán. Hogy meddig, azt nem tudom. Biztos késő délután jönnek csak. :(
Elvileg még hétfőn is szabad, talán akkor én is elmehetek kicsit valamerre. :)
Meglátjuk..
Most viszont megyek aludni, 0:03 van, de megint csalok kicsit az órával, visszadátumozok, hogy még szombat legyen a szombat. :)
Holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)