2011. április 22., péntek

Péntek

Éjjel minden rendben volt. Apa már 6:15-kor felkelt, bár ma nem dolgozott.. mindegy, Ő tudja. :)
Én ha felébredek, először mindig lenézek magam mellé a földre, hogy nincs-e ott valamelyik gyerkőc... Nem volt. Apa ahogy ment ki, nézi, hogy hol a Livi..? Nincs az ágyában. Nincs a földön sem. Nincs az ágyunk alatt sem! Akkor hol van?? Na hol? A kiságya alatt, egészen bent a fal tövén, ahol már szőnyeg sincsen! Pff... Nem tudom mikor mehetett be oda, 4 óra körül még tuti az ágyában volt, mert akkor oda is benéztem, nem csak a földre....
Még nem is nagyon tetszett a Kisasszonynak, hogy ki kell onnan jönni.. nyöszörgött egy kicsit, meg még helyezkedett volna arccal a padlón, hogy kényelmes legyen! Remélem nem fázott meg:( Többek között ezért is használjuk még a vastag hálózsákot, bár még a fűtés is megy éjjelre a szobában. Fürdésre begyújtom a konvektort, reggel kioltom. A konyhában már be sem kapcsoltam ma estére, annyira jó idő volt. :)
Miután Livikét visszatettem az ágyába, alhattunk szépen tovább.
7:40-kor jött Levike mellém, majd pár perc múlva Livike is ébredt és jött az ágyunkba, összevesztek a nagy helyen, mert ugye most volt... úgyhogy felkeltem és inkább készítettem a reggeli dolgokat. :)

9:20-kor már kint voltak az udvaron! Apa nem sokáig lacafacázott, én épp bent voltam Mamáéknál kiírni egy DVD-t mert ott még az sem olyan egyszerű művelet, másolgattam a kiírandó fileokat, átvittem a másik gépre, mert a cégesen most valamiért még DVD író progi sincs feltelepítve mióta újra lett rakva az egész rendszer... :)Majd teszek már fel valamit... :))
Szóval mire végeztem már kint voltak, Papa még gitározott is egy kicsit Nekik, Livike táncikált, de hamar megunták, meg Papának mennie kellett, úgyhogy a reggeli zene ennyi volt. :)))

11:20 körül kb másfél órára gyerekmentesek lettünk Apával, mert Mama és Papa elvitték Őket szandált venni, ettek is, elvoltak.. Még a szandálokon kívül két játék talicskával is gazdagabbak lettek a gyerekek! A lábbeliket is a nyuszi hozta, ezúton is köszönjük szépen Mamáéknak! :)
(Mint máskor is, most is leírom, hogy később is tudjam: a szandálok 2990 Ft-ba kerültek, a Deichmannban vették... Mindkettő 21-es méretű. Épp most jók, direkt nem vettek olyat, ami nagyobb, hogy ne bukjanak fel benne.)
Amíg nem voltak itthon, megcsináltam a nagyja takarítást. Már csak az ablakokat kell megpucolni és a függönyöket kimosni, de még az is benne van a pakliban, hogy ezeket kihagyom.. :)) Portörlés, játékok kiselejtezése, pakolászás, felmosás, na meg porszívózás.. bár az máskor is van, meg a többi is, csak felületesebben. :)

Amikor hazaértek Mamáék, a gyerekek már nagyon álmosak voltak, de nem akartak bejönni. 13:30-kor mégis sikerült becsalni Őket, megkapták a tejet és elvileg aludtak.
Gyakorlatilag az alvás csak 15 óra után következett be! Akkor viszont mindketten szépen elaludtak, Livike 17:20-kor, Levike 17:30-kor ébredt!
16:45 körül elszaladtam biciklivel szoláriumba és utána a kisboltba is, amikor hazaértem, akkor ébredt fel Livike, Apa már hozta is ki az udvarra.
Ettek sajtos kiflit, sült csirkecombot, ittak teát, idebent pedig sajtot és párizsit is ettek, bár csak pár falatot, a többit inkább szétdobálták.. Nem nagyon voltak éhesek. 19 óra körül jöttünk be. Azt hiszem ma elég sokat voltak levegőn! :))
Mégis, mivel délután azért a mostani szokásukhoz képest nagyon sokat aludtak, a fürdéssel nem kapkodtunk, mert annyira beindultak még, hogy egyszerűen nem is lehetett rávenni Őket a fürdésre. Birkóztunk, hancúroztunk, rohangáltak, kb úgy, mint akik egy hete nem voltak kint a levegőn szaladgálni... Totál felpörögtek mindketten. Persze engem gyepálnak folyton, a hátamra ülnek egyszerre, átbukfenceznek rajtam, meg ilyenek.
Livike azt hiszem most érzett rá igazán a bukfencezés ízére! Eddig is csinálta, de segíteni kellett, néha, véletlen sikerült csak magától átfordulnia. Most viszont egyedül is megy, sajnos most este már a mi ágyunkon is próbálkozott, még ki sem volt húzva az ágy.. hát ez nem valami jó ötlet, mert könnyen leeshet. :(

A fürdést 20:20-kor kezdtük. Livike eléggé nyűgöske lett a törölközés idejére, már nagyon elfáradt a végére, álmos volt, el is aludt hamar a saját ágyában.
Levike is hasonlóképp nyűglődött, de Ő nem aludt el, vagy épp talán most, ezekben a percekben, mert csendben van. Ez még képlékeny dolog, szerintem kell még egy kis idő, mire le tudom tenni a helyére, még a hálózsákot is fel kell rá adnom, mert levette.

Ami még hirtelen eszembe jut: Livike ma nagyon ügyesen segített nekem kipakolni a szatyorból, mikor hazaértem a boltból. Adogatta a tejeket, a majonézt, még a blokkot is mutogatta, hogy "papííí...", vagyis papír.. :)
Ez olyan fura, de egyben jó érzés volt.. hogy végre egyszer nem ellenem dolgozik, hanem segít. Nem szaladt el semmivel, szépen adta, még nyögött is, ahogy a literes tejeket adogatta fel... :D Itt a konyhában eddig még csak szétpakoltak, elhordtak dolgokat, leszedtek mindent, de most nem. :)
Mikor végeztünk, felvett egy almát a földről (ott van egy dobozban, mert a leghidegebb ugye a földön van...:) ), hogy "aaaaama". Mondom kérsz? "ieeeee". Jó. Akkor menjél ki és majd viszem.. :))) Meg is ettek egy felet, bár én nagyon nem szeretem, ha kint kézzel esznek, hiába töröljük meg a kezüket, csak koszos..... Ennél az volt csak jobb, amikor Apa odaadta a csirkecombot, vagyis csak egy darabot de a csonttal együtt.. Livike letette a kisasztalra, mert sürgős "boooo"-néző dolga akadt (bogár), erre a Berci szépen lenyúlta a kajáját.. :D Utána persze ment Apához, hogy "nyamiii". Na mondom persze, hogy a kutya egye meg?! :)) Természetesen kapott még, végig a nyomában voltam a lánynak - és a kutyának is:D -, úgyhogy azt már Ő ette meg. Mármint Livike. :)
A másik: Említettem már, hogy a drága kutyánknak még mindig nem szokása egy helyre végeznie a dolgát.. magyarul mielőtt kiengedjük a gyerekeket, át kell nézni a füvet, össze kell szedni a termést. Namost.. ezt legtöbbször látják, hogy seprűvel és lapáttal vizslatjuk a területet, majd felszedjük, ha van valami. Levike egyébként ügyesen segít, megmutatja, hogy hol van. :))) Valamelyik nap mondjuk úgy mutatta meg, hogy odahozta a markában... :D Jó, csak egy kis darab volt, de akkoris.. fujjj! :) Alapos kézmosás azonnal... :))) Jó, hogy nem kóstolta meg.. A mindent megevés most már inkább Livikére jellemző, de azt hiszem még nem kóstolta meg Ő sem a kutyagumit. :) Egészen biztos soha nem lehetek benne, mert ugye nem láthatom folyamatosan, hogy épp mit csinál. :)
Livike délelőtt újabb bizonyosságot adott az ilyen és hasonló korú gyerekek utánzóképességéről. :) Fogta a kis lapátot és a kis seprűt - nem azt, amit egyébként erre a célra használunk, hanem a játékát - és ment a fűben, nézte, majd közölte, hogy "vauu kaka, fujj" és elkezdte söpreni.:DD Olyan jót nevettem neki.. :))) Nem volt kaka, valami mást nézett annak, de akkor is, jól hangzott. :) A "fujj"-t nem tudom honnan tanulta, nem igazán szoktuk mondogatni, mint ahogy azt sem, hogy "mi". Mármint kérdésként értem ezt a mi-t, a tessék helyett... Gyakran mondja Livike.

Nahh.. azt hiszem ennyi lenne mára az irományom, holnap jövök, ahogy tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)