2011. április 11., hétfő

Hétfő

Éjjel volt bőven vándorlás. Előbb Livike ébredt fel éjfél után nem sokkal, majd Levike is, majd mindketten vissza kerültek az ágyaikba, később megint felváltva jöttek ki, mentek vissza, a végén Levike maradt mellettem, Livike magától visszament a saját ágyába. Apa hozott Nekik tejet, mert úgyis felkelt, szerintem már 4 óra után fent volt, órát én sosem néztem, ezért nem is tudom, hogy mi mikor történt.
Apa kiment horgászni, nagy meglepetésemre már 15 órakor itthon is volt! :) Korábban, mint ha dolgozni ment volna... :)

Én sokadjára és végleg 8:20-kor ébredtem, szépen elkészítettem mindent és vártam, hogy ébredjenek a gyerekek is. 8:45-kor jött el az idő, előbb Livike, majd Levike is felkelt, persze kerestek, de mentem is rögtön, nem volt idő megijedniük, hogy nincs bent senki. :)
Rendbe tettem Őket és a szobát is, majd szépen telt a délelőtt a szokásos módon. Megfőztem egy fél tasak rizst, azt ették ebédre üveges kajával kint az udvaron Mamától.
11 óra is elmúlt, amikor kimentünk, 12:40-kor kezdték az evést, túrórudi, tea is volt, majd 13:20 körül bejöttünk és hamarosan le is tettem Őket egy ki tejjel aludni.
Na igen, ezt a délutáni alvást lassan átnevezhetném pihenőnek, mert még csak nem is csendes, de azért kicsit pihengettek ma is, ha nem is túl sokat. Aludni Levikének sikerült kb fél órát, de szerintem még annyi sem volt. Livike semmit nem aludt megint. Ebből kifolyólag 17 órakor már szörnyű álmos volt, nyűgös és hisztis lett, ez ki is tartott Nála estig, persze Levike sem volt valami kipihent, Neki kell a 2-2,5 óra alvás ahhoz, hogy utána "jól" legyen, na meg hogy este ne aludjon el időben. :D
Hiába alszanak már most 20:30 óta kb, a tegnap éjjel után ma is számítok arra, hogy vándorlós-sírós lesz az éjszakánk. :(

14 óra után elszaladtam a postára meg a kisboltba, a bébiőr be volt kapcsolva, Mama bentről hallgatta a viháncolást, de amikor kijött, akkor Levike már aludt, Livike pedig ott magyarázott fölötte állva, úgyhogy Mama megpróbálta elaltatni karban a Lányt, ami majdnem sikerült is. Levikét betettem az ágyába, hogy ne a földön aludjon, azt hiszem nem kellett volna, mert felébredt és nem aludt utána már vissza, főleg miután meglátta, hogy Mama is bent van.

16 óra körül ettek üres fagyi tölcsért, azt hiszem összesen 5 db volt, azt mind meg is ették. :) Hamarosan megették a gyümölcspépet is, majd még mindig nyaminyami kiabálás volt, amin a tea sem csillapított, így 17:20-kor kaptak sonkát és sajtot is, de azt csak Livike ette, Levike pár falatka után nem volt hajlandó enni belőle.
19 óra után megettek egy kisadagos gesztenyepürét, azt persze ette Levike is. :)
Livike még utána is csipegetett a sonka-sajt keverékből, persze három vagy négy alkalommal totál kiborította, a végén már oda sem adtam, mert már biztos került bele egyéb dolog is, hiába porszívóztam ki a tölcsér evészet után, itt egyszerűen terem a szemét! :D

19:50-kor kezdtük a fürdést, előtte még jól kirohangálták magukat, ez az a veszélyes fajta dolog, amit nagyon nem szeretek, amikor az ágyon rohangálnak nagyon gyorsan, le-föl, mindenhova, mindenre... :(
Apával fürdettünk, minden rendben volt.
Levike a mi ágyunkon aludt el kb 20 perc alatt, Livike a saját ágyában alszik mióta letettem. Talán a tejet megitta, legalábbis valamennyi részét biztos.
Szerintem isszák Ők félálomban is, mert amikor lefekvés előtt bemegyek, hogy kihozzam elmosni az üvegeket, általában már üresek szoktak lenni akkor is, még akkor is, ha hamar elalszanak. :)

Nagyjából ennyi lenne a mai nap története.
Holnap Apa 6-ra megy dolgozni, nem biztos, hogy jön 15 óra után, meg van rá az esély, hogy hosszúzik, de előre nem lehet tudni.
Jövök, ahogy tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)