2011. április 18., hétfő

Hétfői összefoglaló

Lassan majdcsak nekifogok megírni a bejegyzést, mert eddig Jóban rosszbant néztem neten, (mostanában inkább itt nézem meg utólag, mert ha bemegyek film-időben akkor nem alszanak el a gyerekek...), na meg játszottam a Fb-n.... meg olvastam a többiek által írt dolgokat, a lényeg, hogy most már írok, hadd legyen meg a mai nap összefoglalója is nagyjából.

Éjjel minden rendben volt, mindenki a saját ágyában aludt. Apa 7:30-kor kelt, mi 8 órakor. Persze ilyenkor, amikor lehetne aludni, mert nem kell Apának se mennie dolgozni, tuti felkelnek. Na ezzel be is fejeztem, nem panaszkodom, ennél korábban sose ébredjenek! Nem rossz ez a 8 óra! :)
Miután rendbe tettük a gyerekeket, hamarosan elszaladtam a Sparba, gyors voltam mert biciklivel mentem. :)
Apa fasírtot csinált, kb ennyi volt a mai főzőcske, de nem is baj, elég volt ez, volt még tegnapról sült hal is (rajtam kívül mindenki szereti), meg még kitudja milyen maradékok is voltak/vannak a hűtő(k)ben. :)

A gyerekeket 10:30 körül vittük ki az udvarra. Főként Mama és Apa vigyáztak rájuk, én kiporszívóztam idebent úgy rendesebben is, mint máskor. Ha bent vannak a gyerekek, akkor nem igazán lehet, csak nagyjából...:) Pl kihúztam az ágyunkat a helyéről és a hátulja mögött meg alatta is ki tudtam takarítani, visszaigazítottam a nagyszőnyeget, mert mindig felmászik a tévé állványra már....egy kicsit port is törölgettem, a konyha felmosása azért maradt ki, mert folyton berohangáltak a gyerekek, azt majd olyankor csinálom meg, amikor alszanak. :)
Utána kimentem én is, de Mamának mégis kint kellett maradnia, hiába akart bemenni dolgozni, nem engedték a gyerekek, hogy menjen!
Egyre többször kell rájuk szólni, egyre értetlenebbek, egyre jobban benne vannak minden olyan dologban, ami nem Nekik való... egyre nehezebb. :((
Amíg kint voltak nagyjából meg is ebédeltek fasírtból, külön nem ültünk le enni. Örültünk, hogy így is ettek valamit. Még bent ettek piskótatallért és teát is ittak, kint volt a fasírt evés, 16 órakor alma-banán piskóta gyümölcspép, 18 óra körül sajt és fasírt, 19 óra előtt joghurt, persze tea is volt közben, úgyhogy ma is volt több minden, mégis úgy tűnik, ma nem ettek annyit, mint pl tegnap.

13 óra körül jöttünk be a délelőtti levegőzésből, gondoltuk jó nagyot fognak majd aludni, elfáradtak, kiszaladgálták magukat!
Livike aludt el elsőnek, kb fél órát alhatott, majd Levike felébresztette, mert Ő még nem aludt el addig és valamiért elkezdte piszkálni. :( Utána kevéssel Levike aludt el, Livike viszont fent volt, Ő is felébresztette Levikét, még fél órát sem hagyta egészen aludni. :(
Nyűglődés, nyávogás...
15 óra után megint volt egy rövidebb utam, a postára meg a kisboltba szaladtam el, akkor még elvileg pihentek a gyerekek, gyakorlatilag Levike annyira megsértődött valamin, hogy csak úgy potyogtak a könnyei és jött vigaszért, én már bemenni cipőben nem akartam, de jött Mama és hamar meg is nyugodott a NagyFiú! :))

16 óra előtt értem haza, megint az udvaron voltak, de ez most kb fél órás kintlét volt csupán, mert ahogy kész lettem a gyümölccsel már jöttek is be. Mama szerint épp elég volt ennyi, ha lehet még rosszabbak voltak, mint délelőtt, mert most totál egyedül volt rájuk! :( Apa elment Papának segíteni pakolni egy helyen...
16:30 körül ahogy kezdődött a kedvenc mese, Mama ki tudott menni, mi a gyerekekkel néztük a tévét, már amennyire lekötötte Őket, mert az elején lévő zenén kívül amit még mindig végig dúdolnak, nem nagyon érdekelte Őket tovább a dolog...

17 óra körül Papa és Apa is hazaértek, telt az idő... Uzsonna, tea, játék, álmosság, nyűgösség...
18:30 körül már az órát siettettem volna, mert Livike szokatlanul elcsendesedett, nyugodtan ült az ölemben, olyan álmos volt már, hogy percek kérdése volt csak, hogy elalszik vagy sem. Végül nem aludt, felpörgött, játszottunk, elvoltunk, végül is 19:40-ig ki is tudtuk húzni a fürdés idejét, Apával fürdettünk, minden rendben volt.
Livike ki sem jött az ágyából, szerintem egyből el is aludt, Levike a mi ágyunkon aludt el, de már Őt is letettem az ágyába.

Nagyjából ennyi lenne mára.
Holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)