2011. április 14., csütörtök

Csütörtöki összefoglaló

Éjjel minden rendben volt. Apa 7-kor már felkelt, ment vásárolni és neki is állt főzni hamarosan. Somlóit csinált, direkt úgy, hogy kész legyen vele időben, hadd tudjon vinni belőle a Dédi Mama is, ha jön. :)) Ezen kívül még kacsából főzött pörköltet, köretnek nokedlit csinált.

Mi a gyerekekkel egész sokáig tudtunk aludni. :) 8 órakor Levike mellém vackolt, Livikét pedig visszatettem az ágyába, mert Ő közben valamikor a földön kötött ki és ott aludt.. gondolom jönni akart Ő is hozzám, csak nem ért el addig, elaludt út közben.. :D (nagyon messze van az ágyunk egymástól...nincs egy méter:P) Vagy nem tudom miért, de ott aludt a macin fekve. 7:20-kor még tuti a helyén volt, mert akkor voltam fent én is és láttam.
Miután betettem a helyére még aludt, Levike is visszaaludt mellettem, végül 8:55-kor ébredtem, nem tudom meddig aludtak volna a gyerekek, ha akkor én nem kelek fel... :) Így persze felébredtek, hamar rendbe is tettem mindkettőjüket.

Mama ment Pestre edzésre, 10:45 körül indult. A Dédi Mama itt volt a gyerekekkel, a mai udvaron levegőzésen meg addig gondolkodtam, hogy a végén már majdnem esett az eső is, addig csak hűvös volt, mire eldöntöttem volna, hogy mi legyen meg már a szél is nagyon feltámadt, néha csepergett az eső, szóval maradtunk. Többszöri szellőztetés, ami persze nem ugyanaz, mint kint lenni, talán emiatt nem volt ma délutáni alvás megint. :( Bár... mostanában sokszor nem alszanak egy percet sem, pedig kimegyünk előtte, úgyhogy lehet, hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz.

11:30 körül indult a Dédi Mama, a gyerekek persze balhéztak, nagyjából olyan hisztivel engedik el Őt is, mint Mamát szokták.. Viszonylag hamar megnyugodtak, az ebéd is készen lett, úgyhogy 12 órakor már kezdődött is az ebédeltetés.
Ma Apa etette őket, vagyis a legelején Ő adta, majd egyedül ették, egy, viszonylag nagy tányérban volt a kaja (nokedli és husidarabkák). Ha nem látom, nem hiszem el, hogy mennyit megettek! Vittem be savanyú uborkát is felkarikázva, de nem rögtön, mert Livikének szokása ilyenkor csak és kizárólag az uborkát megenni, a kaját meg nem. Most viszont szépen ette, miután bevágta az összes ubit, még evett nokedlit is. Igen, Ő inkább a nokedlit ette most is, mint általában, Levike pedig a húst.
Miután végeztek és már Apa nagyon beígérte, kaptak egy kis somlóit is, javarészt tésztát (vanília és csokikrémmel meglocsolt barna és fehér piskóta darabok), plusz egy kis tejszínhabot is, mert az úgy az igazi. :) (én kevesebbet akartam adni és tejszínhab nélkül, Apa meg azt hiszi sajnálom, de nem... csak szerintem ennyi kaja után nem kell még a sok süti is. )
Megették azt is, majd kis idő múlva adtam tejet, leterítettem a paplanomat, készültünk a délutáni alváshoz. Azt hiszem legjobban Apa készült rá, de nem jött össze, mert a gyerekek egy percet nem aludtak, így Őt sem hagyták... :(

15 órakor elszaladtam a gyógyszertárba és a kisboltba, akkor már szemelt az eső, de úgy igazán akkor kezdett el szakadni, amikor visszaértem. Kb 5 perc múlva. :) Az elején még jég is esett, utána már csak eső, változó intenzitással kb 17:30-ig.

Mivel a gyerekek nem aludtak, ahogy telt az idő, egyre álmosabbak, nyűgösebbek lettek.
16:40-kor ettek almapürét piskótával, nem sokkal később másfél sajtoskiflit is bevágtak, a végén már csak dobálták...
18:30 körül próbálkoztunk a párizsi-trappista sajt falatkák adásával is, de nem kérték... Teát 4 adagnyit ittak ma meg, ettek is rendesen, nem is csoda, ha nem voltak éhesek. Ja, azt el is felejtettem, hogy amikor itt volt a Dédi Mama, hozott kerek piskótatallért, ami nem nagyon édes, na azt persze meglátták a gyerekek, meg is ettek fél zacskónyit belőle úgy 11 óra körül. Mégis be tudtak kajálni ebédnél, amin csodálkozom, mert máskor, ha nem nagyon esznek semmit délelőtt, akkor sem esznek ebédet. Végülis, mi sem vagyunk mindig egyformán éhesek...

18:30 körül Mama és Papa is bejött, a fürdést pedig 20:10 körül kezdtük, most nagyon kollektív esemény volt, mert Mamáék is bent voltak és aktívan részt vettek a dologban. :)) (Ha Apa itthon van, akkor nagyon ritka az, hogy mondjuk Mama is itt van fürdésnél, általában akkor, ha nem tud időben meglógni:D)
Livikét Papa fürdette, félig megtörölte, egy kicsit én is töröltem, majd Apa átvette, mert nem akart maradni nálam. :( Levikét Mama fürdette, törölte, öltöztette. Én ágyaztam, Apa elpakolta a fürdős cuccot... :) Így van ez, ha Mamáék nem tudnak időben kimenni, akkor Őket követelik a gyerekek, ha Ők nincsenek itt akkor Apát, ha Ő sincs akkor én is jó vagyok.. gondolom csak azért, mert nincs más választásuk. :((

Livike a saját helyén, Levike a mi ágyunkon aludt el, nem kellett sok, pár perc alatt elaludtak, pedig attól tartottam, hogy nem fognak, mert van egy pont, amin ha átesnek, akármilyen álmosak voltak is előtte, nagyon nehezen és sokára tudnak elaludni. Szerencsére még nem érték el azt a pontot. :)
Már Levike is a helyén van jóideje, lassan megyek én is aludni.

Ennyi lenne mára, holnap jövök ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)