2011. április 3., vasárnap

Vasárnapi helyzetjelentés

Éjjel minden rendben volt. Aludtunk. Vagyis a gyerekek és én, mert Apa nem nagyon tudott... Kb 2 órától fent volt, nem tudott aludni. 4 óra után még visszafeküdt, de hamarosan újra felkelt, úgyhogy amikor én kész lettem a gyerekek rendbetételével 9 óra után, már javában főtt az ebéd, előtte már volt a boltban, hasznosan töltötte a hirtelen rászabadult időt. :)
Mi 8:45-kor ébredtünk, minden rendben volt a délelőtt folyamán.
11 órakor mentünk ki az udvarra, Mamáék Veterán Börzén voltak a Cora parkolóban, valamikor 13 óra előtt értek haza.

A gyerekeket kint kezdtem el etetni húslevessel, pár kanál erejéig szépen ettek, de utána már Livike el akarta venni tőlem az egész tálkát és a kanalat is, közben haza értek Mamáék, úgyhogy utána már Mama etette Őket. Kis asztal, székek, persze nem ültek le normálisan enni. :( A levesből nem ettek annyit, mint szerettük volna, viszont egy kis adagos gesztenyepüré simán bement! :D
13:30 körül tettem le Őket aludni.
Levike hamar elaludt, Livike is úgy tűnt, hogy alszik, de épp csak a levest tudtam megenni - mi is ebédeltünk közösen - , már fel is ébredt, kb 10 percig altattam, szerencsére még visszaaludt. 14:30-kor ébredt fel. Levike fél órát még ráhúzott, Ő 15 órakor ébredt.
Jó kedvük volt, nem igazán volt ma baj Velük, de azért volt pár összeveszés, egymásnak esés, ahogy szokott máskor is lenni.

Délután vasaltam egy csomót, a gyerekek ettek almát, játszottunk, telt az idő.
18 órakor még egy kicsit kimentünk levegőzni, 18:45-kor jöttünk be.
Mamáék hoztak két kis ugróbékát, szerintem sokan emlékeznek az én korosztályomból erre a kis játékra, ami abból áll, hogy van egy kis műanyag zöld béka, aminek a talpa és a "teste" között rugó van, össze kell nyomni, majd letenni és kis idő múlva magától elugrik. :D Marha jó... :)) Kaptak még egy nagy labdát is, olyan, mint a fittball, vagy minek hívják, aminek van két füle is és ugrálni lehet vele, de ennek nincs füle. A gyerekeknek kb derékmagasságig ér.. :) Először veszekedtek rajta, most is Levike volt a békésebb, elnézte, hogy Livike gurigatja és nem adja oda, csak ott kullogott utána.. :( Aztán mikor Levi megszerezte végre, Livike egyből kiverte a balhét, hisztizett, sírt... 10 perc múlva meg már egyikőjüket sem érdekelte, úgyhogy szerintem nem kell belőle még egy, mert már az volt, hogy holnap vesznek Mamáék, hogy legyen kettő.

Miután bejöttünk, kezet mostunk, persze ment a hiszti mindkét részről, hogy még ne, még maradjunk. Na igen. Már kezdett hűvösödni, a sapkát nem tűrték, úgyhogy jobb volt már így, meg még enni is kellett, mert előtte még nem uzsonna/vacsoráztak. :(
Megettek egy szelet rántotthúst és sajtot is, megittak 2x3 deci teát, majd még Apa adott Nekik egy kis sütit is, pedig mondtam, hogy az a gesztenyepüré szerintem bőven sok volt egy napra. Mentségére legyen mondva, hogy nem a krémest adta, ami nagyon édes, hanem egy másik fajta sütit, ami elég lightos, finom, de nem tömény cukor. :)))

20 óra körül kezdtük a fürdést, hajmosás, minden volt ma. Rájuk fért, lassan bevezethetjük megint a napi, max kétnapi hajmosást, mert a homokozás meg a sok leizzadás miatt szükséges lesz. Nagyon aktuális lesz már a fodrászkodás is... Hogy ez majd miként valósul meg, még a jövő titka! Livike annyira kis nebántsvirág, hogy ha csak közelítek felé a fésűvel, már jajjgat, hogy "fááááá" (=fáj). :D
Szóval ha azt akarjuk, hogy ne legyen mindig harc a hajmosás, szárítás, fésülés, akkor fiús frizura kell Neki is. Levikének is le kell majd vágni, pedig úgy szeretem azokat a kis kunkori fürtjeit! :( De erősödni kell az Ő hajának is. Na majd meglátjuk hogy alakul.

Livike szinte rögtön el is aludt, Levike kb 21 órakor, remélhetőleg jól kifáradtak ma, nem is aludtak olyan sokat délután, meglátjuk milyen lesz az éjszaka.
Apa holnap is reggelre megy, délután így már itthon lesz Ő is.

Ennyi lenne mára, holnap jövök, ahogy tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)