2011. október 2., vasárnap

Szombat és vasárnap

Nézzük a hétvége eseményeit. Persze ebből a szombat már nem nagyon van meg, de semmi különös nem történt, az biztos.
Reggel 7:30 körül keltünk, gyorsan készülődtünk, hogy ha jönnek a kőművesek idejében ki tudjunk menni, el tudjak pakolni, stb. Hamarosan kiderült, hogy nem jönnek, mert közbe jött valami, pedig annyira szép idő volt, hogy ki kellett volna használni! Na mindegy, így jártunk. :( Nekik is jár a hétvégi pihenő, csak ugye ez egy olyan szakma, amit akkor kell csinálni, amikor munka van és jó idő is, télen majd ülhetnek otthon....

Papa és Apa a nap nagy részében a ház hátuljánál lévő csatornába hordták be az osztályozott sódert, persze a gyerekek is "aktívan" részt vettek, én is megpakoltam pár talicskát, betolni már nem bírtam volna. :)
Ebédre Mama csirkepörköltöt főzött krumplival, a gyerekeket persze korábban megetettük, volt még rakott kel, azt ették és mehettek is aludni 13:30 körül.
Mire mi is megebédeltünk, nem sok idő telt el, már ébredtek is egymás után.

Szokás szerint mindenben benne voltak, lehetőleg a legnagyobb koszba, porba fetrengtek... :( Este felé Papától kikönyörögték, hogy beülhessenek az autóba amíg beáll az udvarra. Persze ment egy kört itt a kis utcákban, amikor tényleg beálltak és ki kellett szállni, az nagyon nem tetszett Livikének, hisztizett is egy sort...

Még délelőtt volt egy vicces jelenet: épp mentem ki valamiért, amikor láttam, hogy jön be mindkét gyerek lehajtott fejjel, kullogva a kapun egy hang nélkül. Kérdezem Papát, hogy mi történt, mondta, hogy semmi, csak épp Livike megsértődött, mert Papa rászólt valamiért, szokás szerint hozta a durcás kullogós figurát, Levike meg szolidaritásból követte.. :D

19 óra sem volt még, már bejöttünk, hamarosan fürdettük is a gyerekeket, a hajmosás ismét felemás volt, Levike tűrte, Livike visított... nem kellene folyton a fejükre szórni a homokot meg a sódert, akkor nem kellene minden nap hajat mosni!

Az elalvás nem volt annyira egyszerű, Livike még kijött Apával enni, Levike bent maradt, de gyakran felébredt, nem igazán aludt még el mélyen.
Én is elaludtam, mikor kijöttem még ettem, tusoltam, eltelt az idő, nem kapcsoltam már be a gépet, hogy írjak. :(

A vasárnap reggelünk korán indult, Levike már 6:30-kor kért tejet, nem is igazán aludt már vissza közöttünk sem. Livike 7:10-kor ébredt, kakaót kért, már este is azt kért, hogy a meglévő, kb 1 decinyi tejébe tegyek kakaót. Reggel már rögtön kérte, hogy nem kell tej, kakaó kell... így most este már egyből azt kapott az üvegébe. :)
Levike este csak majmolásból szintén kért kakaót, tisztában voltam vele, hogy nem fogja meinni, de adtam. Lefeküdt vele, egyből mondta is, hogy nem jó kakaó, tejet kér... Pff.. ja, ez szombat este volt még amúgy. :)
Ma pedig simán megkapta a tejet, Livike pedig a kakaóját. :)

Mamáék is szívesen aludtak volna még, legalábbis Mama biztos, de így nem lehetett. :(
Reggelire fasírt volt, Mama sütötte, mert előtte este elmaradt a kisütése. :)
Közösen reggeliztünk, Livike lekváros kenyérrel ette a fasírtot.:D

A mai program egyrészt udvar rendezés volt, ezt mindenki csinálta. Pakolás, gereblyézés, stb... legyen már valami kinézete az udvarnak, attól, hogy építkezés van. :) Nekem ez a nagyon nem szeretem kategóriába tartozik, minden amit a kertben vagy kint kell csinálni, de ez van, csinálni kell!
Délután Papa szerelte még a villanyt Apa segítségével, most a nagy házban csinálták...
El is ment az idő, 18 óra körül végeztek.
A gyerekek ettek akkor is, amikor mi ebédeltünk, a tegnapi zellerkrémleves és csirkepörkölt volt ma is, a levesből csak a levesbetétet, a gyöngyöt ette Livike, csipegettek még egy kis krumplit és húst is. :)
Nekik ebédre is pörkölt volt, 13 óra körül ettek, 13:30 körül feküdtek, 15 órakor keltek, de egy óra alvás után Livikét vissza kellett még altatni.

Délután először Mamával sétáltak, majd én is mentem, csak teljen már az idő....
18:30 körül Mama bejött a gyerekekkel a szobába és fárasztották egymást fürdésig.
Nem sikerült meglógni, így maradt fürdésre is, Levikét ettől függetlenül én fürdettem és utána is én tettem rendbe, érdekes módon hagyta! :))) Livikét Mama rendezte, majd lefeküdt közéjük, hogy alvás...!
Ekkor 20 óra körül járt az idő. Kb fél óra után ment ki Mama, de Levike azonnal keresni kezdte, még nem aludt rendesen. Másodjára negyed óra kellett, így végül 20:45 körül ment ki Mama, azóta nem volt fent Levike sem.. remélem már nem is lesz, vagy ha igen, akkor sem fog hisztizni.

Ennyi lenne a két nap röviden, igyekszem azért jönni minden nap, de ha nem sikerül az sem katasztrófa szerintem, nem történik velünk semmi egetrengető, hogy baj lenne, ha egy nap nem írok! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)