2011. október 26., szerda

Hónapforduló - 32.

A hónapfordulós szokásos kategóriáktól azt hiszem most is eltekinthetünk, vagy csak pár szóban írnék róluk.

Súlyt ma elfelejtettem mérni, de majd bepótolom. Kissé tartok a méréstől, szerintem most nem hogy gyarapodtak volna, hanem talán fogytak is. :( Majd meglátjuk, mit mutat a mérleg.

Mozgás: Rohanás, rohanás, rohanás! :) Néha tudnak menni is, sétálni, de inkább folyton sietnek, mintha lemaradnának valamiről. Esnek is, nem tudom más ilyen korú gyerek is ennyit esik-e, de Ők sokat. Mostanában mondjuk nem is annyira!
Ugrálnak, nem csak a földön, de az ágyon és néha róla le is... félelemérzet = 0. :(
Felmásznak a létrára, szóval nagyon résen kell lenni, Levikét múltkor már a létra tetején fogta meg Apa, ment volna fel a lapostetőre... és nem hogy lefelé jött volna, még inkább ment fel! Livike már megjárta a padlást is, de ezt szerintem már írtam.
Nagyon szeretnek lépcsőzni, viszonylag ritkán van rá alkalom, ma pl az SZTK-ban kiélhették ebbéli vágyaikat, mert amíg vártunk nagyrészt lépcsőztek, Levike már hátrafelé is tudott, egyszer úgy jött le... Utána már rohangáltak, úgyhogy jobbnak láttuk, ha inkább megpróbálunk leülni, enni egy kis kekszet, inni kubut, hogy ne a lépcsőt másszák már, mert már az is volt benne szó szerint.. beindultak! (volna)

Evés: Csak hazai kaja, üveges már rég nincs, szerintem meg sem ennék! :) Étvágy továbbra is változó, jelenleg épp nem nagyon van egyikőjüknek sem, de ezt betudom a betegségnek.... Livike imádja a tésztát tésztával, a húst ritkán, legfőképp rántotthúsként eszi meg, Levike nem válogat, Ő mindenhogy eszi. :)

Alvás: Ha azt szeretnénk, hogy gyorsan elaludjanak akár délután, akár este, akkor Mamának kell bent lennie és max 10 perc, de inkább kevesebb idő alatt alszanak is. :)
Ha mi altatunk, akkor változó. Van, hogy hamar elalszanak, van amikor később, néha több óra, de azért ez szerencsére ritka már. Levike még mindig a mi ágyunkon alszik el este. Livike is ott kezd általában, de van amikor még elalvás előtt kéri, hogy tegyem be az ágyába. Van, amikor eleve oda fekszik és ki sem jön.
Reggel általában 7:30 körül van ébredés, talán egyszer volt egy órával később....

Fogak: 20:18
Livikének rég megvan mind a 20 fogacskája, Levikének ha nagyon jószívűek akarunk lenni, akkor 18, de a jobb alsó ötös még csak háromnegyedéig van kint, a bal alsó már teljesen, a két felső pedig még csak az íny alatt dudorodik.
A fogmosással megbarátkoztak, de csak úgy hatékony, ha mi mossuk, mert egyébként csak a fogkrémet eszik meg. :) A kiöblítés nem mindig sikeres, van, hogy megisszák, amit ki kellene köpni. Nem tudom mikor válthatunk már át a Nenedentről... amíg lenyelik, addig nem, az biztos! Nem tudom létezik-e más olyan fogkrém is, amit nem baj, ha esetleg lenyelnek?

Beszéd: Egyfolytában! Levikének be nem áll a szája, magyaráz, még néha evés közben is, ha nem értjük és épp nem hisztiben van, akkor próbálja másképp elmondani, keresi a szavakat, formálja, hogy megértsük, mit is szeretne elmondani.
Livike is beszél, de Ő azért nem egész nap! :))
Dalok közül már úgy ahogy megy a Süss fel nap!, a Boci boci tarka, a Lánc lánc Eszterlánc, Csip-csip csóka, a Cickom cickomból pedig csak a "szita szita péntek, szerelem csütörtök, dob szerda". :)) Biztos van még, de most ezek jutottak eszembe.
A hét napjait majdnem segítség nélkül sorolja Levike, a számokat még összevissza, "egy, kettő, hámo, nyolc, négy, öt, hat...." :)))))

Szeretnek dalolászni, énekelgetni, táncolni! Birkóznak egymással és velünk, néha durvul a dolog, verekszenek, de szeretik is egymást, néha megy az ölelgetés, puszilkodás. :)
Amíg minden úgy van, ahogy azt Ők elképzelik, addig nincs gond, de ha nem, akkor aztán indul a hiszti! Van, hogy duplán! Általában azért nem egyszerre jön rájuk szerencsére...
Ha pl nem akarnak bejönni az udvarról, vagy nagyon ki akarnak menni, vagy Mama kimegy és Őt szeretnék vissza... ilyenkor képesek egyszerre is aktivizálni magukat. :)
A kirakók, építők csak rövid időre kötik le a figyelmüket, előbb utóbb dobálózás lesz belőle, nem kímélnek olyankor semmit és senkit. :(
Kb egy hete Kisvakond mánia van, két DVD van még csak meg, de én már nagyon unom mindkettőt...:D Ezt fél óráig is képesek nézni...! A könyvből mesélést vagy csak nézegetést még mindig nem nagyon szeretik. Ők akarják lapozni, Ők akarják fogni, úgy meg én nem tudok olvasni, ha folyton ellapozzák, elveszik, húzgálják a könyvet. Ők akarnak mindig mindent, általában mindketten ugyanazt és egyszerre!

Nagyjából ennyit tudtam összeszedni így hónapfordulós bejegyzésnek, külön szedem, mert eredetileg ebben akartam megírni a napi összefoglalót is, de mivel elég sok lett, két iromány lesz mára! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)