2011. október 10., hétfő

Vasárnap és hétfő

A vasárnapi beszámoló azért maradt el, mert mikor végre Levike is elaludt 23 óra körül, én is elaludtam és valamikor 2:30 körül ébredtem fel. Akkor ugye már nem jöttem ki írni. :)
Mióta hideg van, megfordult a "rend", eddig szint folyamatosan kint voltunk, kivéve a délutáni alvást, most meg 10-11 óránál előbb nem lehet kimenni, mert annyira hideg van, délután mikor felkelnek meg már megint hideg van és korán is sötétedik. Ebből kifolyólag mindenki nyűgös, talán legfőképp én, aki már nagyon elszoktam a bezártságtól, hogy órákig ki sem mehetek, mert akkor jönnek utánam, stb. :(

Vasárnap délelőtt elég jól elvoltunk,vagy másfél órát DVD-t néztünk, abból egy óra folyamatos volt, a Kisvakond meg a Lolka és Bolka mesék jöttek be nagyon a gyerekeknek.
Utána már mehetnékük volt, végül 11:30 körül mentünk ki az udvarra, 13 órakor kimentünk az utcára, a gyerekek motorral voltak, mi Apával meg szaladhattunk utánuk...
Ebédre a Mama által főzött húslevest ették, uzsonnára rántott húst és zöldségköretet, közben volt alvás is, kb másfél órát aludtak mindketten. Talán még annyit sem.. már nem tudom.
Este nem nagyon akartak elaludni, Livikének sikerült 21:30 körül, Levikének csak jóval később.

Éjjel mindketten voltak fent, Levike 7:30-kor ébredt, Livike 7:50-kor, én már 7:10-kor, de nem keltem fel, amíg nem volt muszáj. :)))
Apa hozott a kisboltból reggelit, ettünk, ki ugye nem mehettünk, a gyerekek rohangáltak, közben itt Attila és Apa csinálták a fűtést, egyelőre a csöveket fektették be a kivésett helyekre, kifúrták a szobánk sarkát is, ott fog bemenni a cső a szobába a radiátorokhoz...
A gyerekek nekem természetesen nem fogadnak szót, a sokadik ki-be szaladgálás után már egyszerűen nem foglalkoztam vele, hogy behordják a port, most mit tudok tenni? Ha szétordítom magam akkor is rohangálni fognak, akkor meg minek? :(( (ha halkan mondom még annyi esélyem sincs sajnos semmi szófogadásra... de már kiabálva sem, sehogy! Egyszerűen kész, rám vannak szállva, semmit nem ér a szavam, a kérésem, semmi! :(((  )

11 óra körül felöltöztettem a gyerekeket és kimentünk az udvarra. Már kabát is kell, kapucni, mert a sapkát Livike nem tűri, Levike jól megvan a kapucnival is, Ő kéri is, hogy tegyük fel! Kint is egyből megtalálják a nem nekik való dolgokat, mint pl a törmelék a talicskában, amit jól szét lehet dobálni! :(( Szét is, meg egymásra is....

Ebéd 12:20 körül volt, szintén húsleves zöldségekkel és hússal, tésztával. Utána megettek egy tejszeletet, majd még rántott húst és köretet is, ittak Kubut, vagyis ez nem is az, hanem multivitaminos Cappy IceFruit :)) Most a hidegebb idők beköszöntével újra elkezdtünk teát főzni, azt is szokták inni, jó kis gyümölcsteák, csak akkor jó, ha én csinálom meg, (nekem...), mert akkor nincs agyoncukrozva, Apa nagyon édesen szereti, bár most már hajlik némi kompromisszumra, már nem volt olyan édes a tea, mint eleinte amit csinált.. :)))

13:30 körül aludtak el, Mama altatott. Nem volt 5 perc és már jött is ki, hogy alszanak.
Gyorsan elszaladtam a kisboltba, a Sparba már nem érkeztem, mert 15 órakor Levike már felébredt, fél órát még kicsit szendergett, ott feküdtem mellette... Livike 15:50-kor ébredt, úgyhogy számítottam az esti sokáig fent létre, de szerencsére már alszanak, pedig 20:30 körül kezdtük a fürdést is, tehát 21 óra körül lettünk készen, 21:40 körül pedig már csend volt.. ha jól gondolom, nem néztem az órát.

17:30 körül bejött Mama, hamarosan elszaladtam a Sparba is, hát azt hiszem sokáig már nem fogok biciklizni ilyen hideg időkben, mert biciklin méginkább hideg van.. :(
Nem beszélve arról, hogy 18:15-kor már sötét van, bár én egy negyed órával korábban jöttem, elfért volna már némi világítás, de azt hiszem az nem jó a biciklin. (dinamós, ha jó lenne se kapcsolnám be, mert nehéz hajtani...:)  Veszek majd olyan elemes kis fehér meg piros lámpát, mint Apának is van és akkor mehetek..

Nagyjából ennyi mára, jövök ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)