2011. október 11., kedd

Gyors keddi összefoglaló

Éjjel minden rendben volt, pár ébredés, de kb ennyi..
Reggel Apa korán kelt, ment a piacra, csülökpörköltet főzött, már kora délelőtt kész volt, majd jött Attila és ketten csinálták tovább a fűtés csövezést, délután már radiátorokat is szereltek, de még messze a vége....

7:30-kor volt ébresztő, mindketten fent voltak, így keltem én is. Tej, kakaó, lustálkodás a gyerekeknek. 9 óráig bírtuk bent, majd rájöttem, hogy kint jobb idő van, mint idebent, így felöltöztettem Őket és kimentünk.
Reggelire alig ettek valamit, pedig kínáltam vajas kiflit, párizsit, de Levike pl az én csípős szalámis szendvicsemet még jobban ette, mint azt, amit Nekik szántam. :D
(na jó, két kis falatnyit harapott, de azt megette... :))  )

Elég jól elvoltak, úgy a nap egészét nézve, szinte hihetetlen, mert csak este felé kezdtek beindulni, igazán rosszak lenni!
Ebédre a pörkölthöz csináltam pirított-főtt tarhonyát, azt ették a gyerekek, valamint próbáltam keresni pár szem husit, ami nem volt zsíros.. :))) Jól ették.:)

13óra körül jöttünk be, átöltözés, tisztába tétel, majd jött Mama, hogy altassa Őket.. Levike valószínűleg elaludt volna kivételesen Mama nélkül is, de Livike tuti nem, Ő rám van kapva, ha én vagyok itt, nem az van mint Mamával. Vele 5 perc nem kell, alszanak mindketten. :)))
Nem volt még 15 óra, mikor már mind a ketten fent voltak. Rosszul ébredtek, sírva, nehezen nyugodtak meg. Hideg volt. :(((
Összebújtunk az ágyon, balról Levike, jobbról Livike ült és néztük a DVD-ket. Kisvakond és Lolka Bolka. :D Háromnegyed órán át majdnem mozdulatlanul nézték, azért ez nem semmi. :) Utána is elég jól elvoltak, 18:30 körül jött be Mama, akkor már kezdtek azért beindulni, dobálózni, stb. A szobai - egyik - radiátort is akkor szerelte Attila, azt a felháborodást, amit Livike rendezett! :D Ugyanis el kellett húzni a pelenkázót a helyéről, mert majd arra a falra megy a radiátor.. hogy most akkor azonnal tegye vissza és "aztahétit!" (=hétszázát). :D

Ha már ma nem homokozták össze magukat, estére azért Livike gondoskodott róla, hogy ne legyen tiszta: épp csináltam egy multivitaminos szódát (aki nem ismeri: szódagép van, a vízbe, miután belenyomtuk a buborékot, bele kell önteni amilyen ízt szeretnénk.. multivitamin, energia ital, málna, gyömbér, vagy épp cola, de az nekünk nincs...) szóval ott volt a kupak az asztalon, mert az a mérce.. erre Livike fogta és egy az egyben magára borította a szirupot, de úgy, hogy még a szemében is volt!

20:30 körül kezdtük a fürdést, még akkor sem akartak nagyon menni, bár Livike közölte, hogy kaka van, majdnem le is vette a pelust, majd ráültettem a wc-re és ott még folytatta! Kb három napja minden este kakil a wc-be, csak ma az eleje bement a pelenkába. :(
Ahogy kész lettünk, a mostanában szokásos módon Apa feküdt közéjük, el is aludtak hamar, de Livike 23:30 körül felébredt, kakaót kért még, majd levette a hálózsákját, utána közölte, hogy ami a tv-ben megy az csúnya, bármire tettem csúnya volt, egyedül az Animax (nap közben Minimax) kínálata tetszett, ami szerencsére valami nyomozós történet volt, mint egy rendes film, csak rajzolt... na arra azt mondta, hogy "ez szép, nézem". Pff.. na akkor nézzed, és aludjál.. :)))) El is aludt 10 percen belül, majd hamarosan megint felébredt, akkor már hagyta, hogy vissza adjam a hálózsákot, na igen.. hűl az idő. :( Ma már behoztam a hősugárzót, fürdés előtt és utána is kicsit befúvattuk a szobát, jó idő is volt akkor, de hamar elillan.. folyamatosan nem mehet, mert akkor aztán elszáll a villanyszámla! :((( na meg hangos is, nem lehetne úgy egész éjjel.

Kb itt tartunk, megyek is és én is alszom.. Holnap Apa korán megy Mezőkövesdre intézkedni, 14 óra körül szokott haza érni, mert már máskor is ment így fel a hajnali busszal.... meglátjuk hogy lesz. Valahogy majd kibírjuk a napot, ma sem tudott igazán segíteni, Attilával dolgoztak, de még főzni is kell valahogy holnap.. remélem lesz annyira jó idő, hogy ki tudunk menni úgy mint ma, nem 11 óra után, mert akkor nem lesz ebéd.. :( (a tűzhely kint van, a gyerekeket nem hagyhatom bent, mert kirohangálnak a folyosóra, na meg ki is jönnek az ajtón az udvarra... )

Ennyi lenne mára, jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)