2011. október 7., péntek

Beköszöntött az ősz.. vagyis már szinte tél! :(

Egész nap elég hűvös, szeles, esőre álló idő volt, amin persze nem lepődtünk meg, mert hetek óta be van harangozva, hogy egyszer ide ér, hát délutánra meg is érkezett az eső is, még nagyobb lehűléssel. :( Ez valahol nem lenne baj, ha nem építkeznénk, ha rendben lenne már minden, de legfőképp lenne fűtésünk, ami még nincs.
A konyhában még fent van a nagy nejlon, fent is lesz amíg nem lesz leburkolva az előszoba/étkező, most viszont külön jól jön, hogy még fent van mert bent tartja a meleget, vagy inkább úgy mondom, hogy nem nagyon engedi be a hideget...
Mondtam már, hogy utálom az esőt? Biztos.. de még mondani is fogom párszor, hogy ha pl holnap is esik és egész napra beszorulunk ide a konyhába meg a szobába.. már most este is eléggé megkergültek a gyerekek, pedig csak kb 17 órától voltak bent... Apa legalábbis azt mondta, hogy akörül jöttek be, mi Mamáékkal 16 órakor leléptünk járólapot és egyebeket nézni, 18:30 körül értünk haza. Sajnos csak egy energia takarékos izzót vettünk... ja és lefoglaltunk x négyzetméternyi szalagparkettát egy helyen, mert akciós volt és majd az lesz Mamáéknál is a szobákban meg nálunk a gyerekszobában is. Járólapot egyelőre nem találtunk megfelelőt, még úgy igazán olyan nem is volt, ami hű de tetszett volna, ami kicsit tetszett, vagy inkább úgy mondom, tetszett, jó lenne, az drága volt, ami olcsóbb volt az meg durva felületű, nehéz takarítani, abból pedig elég az is, ami a garázsban van..... Szépek a fényes felületűek, de az szerintem csúszik vizesen, valamint meglátszik rajta minden...
Na majd lesz még addig valamilyen, amíg kell, van még üzlet, amit nem néztünk meg.
A burkoló elvileg hétfőn délelőtt jön, beönti a terepet padloponnal, arra elvileg egy napig nem lehet rámenni, majd lerakják a burkoló lapot is, arra sem lehet rálépni egy napig, majd repülünk.. :)
Előbb viszont be kell tenni a fűtéscsöveket, ahol kell betont vésni, azt meg kell csinálni, meg úgy általában beépíteni a csöveket, hogy ne utána kelljen esetlegesen fúrni a kész burkolatot.

Na nézzük a mai napot röviden:
Éjjel minden rendben volt. Apa ma is korán kelt, nem is tudom hány óra volt, én 7:20-kor ébredtem arra, hogy Levike mellettem van és tejet kér... Livike is ébredt hamarosan, megkapta a kakaóját, majd 8 óra után fel is öltöztettük a gyerekeket és mehettek kifelé az udvarra.
8:30 körül Papa és Apa elmentek intézkedni ezt-azt, jött a Dédi Mama, a gyerekek persze egyből kisajátították, be sem tudott jönni kicsit melegedni, úgyhogy amíg Ő a gyerekekkel foglalkozott, én vasaltam egy kicsit.
11 óra körül jött a szomorú búcsú, a gyerekek hisztiztek kicsit, hogy ne menjen még a Dédi, de mennie kellett.

12 órára már kész voltunk az ebédeltetéssel, Mama etette a gyerekeket sült csirkecombbal és zsömlével, hirtelen ezt tudtuk adni, a borsólevest már nem akartam adni, bár tegnap főtt, de akkor kétszer is ettek belőle. :)
12:30 lehetett, amikor már aludtak mindketten. Ha Mama altat, akkor nincs kecmec..! :)
13:20-kor mindketten felébredtek, Mamáék épp elmentek Papával szintén nézni a járólapokat és egyéb dolgokat, értem pedig 16 óra körül jöttek vissza, hogy megnézzem az általuk már kinézett szalagparkettát utána pedig a járólapokat néztük meg.

Mikor hazajöttünk elég nyugis hangulat volt itthon, bár a szoba szaladt a játékoktól, de nem volt rohangálás és stb...
Nem úgy utána! Teljesen bepörögtek, majd Levike rászállt a hűtőre és folyton nyitogatta... rohangáltak, egymásnak mentek neki, lökdösődtek, még rúgták is egymást néha, ha nem voltam elég gyors és nem álltam közéjük..!

A fürdést húztuk-halasztottuk. Én valahol tartottam a tegnapi dolgok ismétlődésétől, de most nem volt gond, 20 órakor kezdtük a fürdést, ment minden simán, nem volt hiszti, visítás, semmi! :)

21:15-kor már mindketten aludtak...! :) Maradhatna így akár reggelig is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)