2011. október 23., vasárnap

Szombat és vasárnap egy nehéz éjszakával....

Először jöjjön a szombati összefoglaló, amit már akkor este elkezdtem írni, de egyrészt nem volt internet, másrészt be sem tudtam fejezni, mert felváltva ébredtek sírva a gyerekek, nagyjából egész éjjel ez ment... hol az egyik, hol a másik, hol mindkettő egyszerre.... :( De majd írom....

Reggel 7:30-kor volt ébresztő, mindketten fent voltak, kaptak tejet illetve kakaót, nézték a tévét, elvoltak. Olyannyira, hogy fél 10 is elmúlt, mire Apa fel tudta a gyerekeket öltöztetni, én akkor épp a Sparban voltam, előtte a kisboltban. Nagyon hideg volt már, azt hiszem ideje lesz elővenni a nagykabátot, csak abban nem tudok biciklizni. Bár.. már sokáig úgy sem tudok, télen nem szoktam, ha csúszik meg havas az út, most meg már az extra hideg miatt is necces. (még hidegebb van rajta, mint gyalog)

10 óra körül értem haza, hoztam gulyáslevesnek valót, megpucoltam a zöldségeket, de a hús darabolásához Apa segítségét kértem, csak gyorsabban meg tudja csinálni mint én, a zöldségeket is összevágta sitty-sutty. :) 11:30 körül tudtam mégiscsak odatenni főni a levest, mert a gyerekektől kimenni nem tudtam, így felöltöztettem Őket és egyúttal kimentek levegőzni az udvarra, Apa kint tevékenykedett, tudott Rájuk figyelni, amíg én a levest odatettem, beízesítettem. Utána már főhetett magában.. :))

A leves nem lett készen a gyerekek ebédidejére, mondjuk ez így furán hangzik, mert nincs pontos ebédidő, de azért 12 és 13 óra között igyekszünk Őket megebédeltetni. Mama csinált gyorsan egy almafőzeléket, amiben barack is volt. :) Livike nagyon ette, rég evett ilyen jóízűen és sokat! :) Levike is jól evett, de Neki maradt egy kevéske a tálban.

13:30 körül tettük le Őket aludni, Mama maradt altatni.
Levike 14:30 körül ébredt, nem is aludt vissza, átvitte Mama magukhoz, hogy Livike alhasson, na meg Mamának főtt a bablevese, nem lehetett ott hagyni sokáig.

Livike 15 órakor ébredt, Levikét jóval később tudtuk csak nagy nehezen "haza" hívni, még így is hisztizett egy ideig Mama után. :(

Melegszendvics volt a vacsora, most nem konzerv, hanem sk gyártmány, főtt tojás, sonka, mustár, majonéz, reszelt sajt. Ették elég jól.

20 óra körül fürdettünk, vagy már el is múlt, nem tudom. - ezt már most vasárnap írom, az előző mondatig írtam le szombaton. - . Még minden rendben volt, pár napja látszik, hogy ki akar jönni valami nátha féle dolog rajtuk, de nem volt vészes, fürdés után Levike fújt egy jó nagyot a zsebkendőbe, olyan igazit, "tartalmasat".
A sok ébredés oka az volt, hogy be volt dugulva az orruk, Levikének egyszer ki is szívattuk az orrát, de utána már nem hagyta, fújni sem akarta zsepibe, csak vergődött, sírt, aludt volna, de nem tudott. Livike is  sokszor felébredt, sírt, mintha fájna valamije, de nem mondta mi, Ő sem akart orrot fújni,,, Nem sokat aludtunk az éjjel, mégis Livike a szokásos 7:20-kor megcsinálta nekem az ébresztőt.. :((
Nem aludt vissza, 8 óra körül pedig már fel is ébresztettem, mert kaka volt...
Ekkor még a pelusba ment, hiába ültettem utána rá a wc-re, nem kakilt többet. 13 óra körül viszont szólt Apának, hogy kakálni kell, mentek is és szépen a wc-be végezte a dolgát, majd most este fürdés előtt is termelt egy adagot szintén a megfelelő helyre. :)

Levike és Apa majdnem 9 órakor ébredtek...
Egész nap ment a harc az orrfújással, nem nagyon akarták, még Livike csak-csak, ügyesen fújta, de Levike nem akarta. Most este felé jobban belejött, de csak azért, mert Mama közölte, hogy ha nem fújja ki akkor megy haza, meg hozzuk az orrszívót. Vagy kétszer így is kiszívattuk mindkettőjüknek, mert muszáj volt. Elsőnek Livike magának csinálta ügyesen, de utána már Őt is le kellett fogni, másként nem ment. :(

Nap közben azért elég elevenek és rosszak voltak, szaladgáltak, kergetőztek idebent, mert most már azért nagyobb a helyünk. :)))

Nem mentünk ki, mert egész nap szitált valami eső féle dolog, délután is csak bementünk előbb megnézni mit dolgoznak a "fiúk", itt volt Attila, szerelte Mamáéknál a radiátorokat, Papa a villanyt csiálta, Apa segítkezett nekik meg pakolta ki a volt hálószoba szekrényből kipakolt cuccokat a garázsba. Én dobozoltam, Mama a gyerekekkel volt, mert nem engedték ki. :)

13 óra előtt ebédeltek a gyerekek, hamarosan le is tettük aludni Őket, de nem aludtak el, Apa itt volt Velük. Én átmentem segíteni Mamának dobozolni, poharakat, törékeny dolgokat egyenként csomagolni, pakolni... 14:30 körül Mama átjött, hogy majd Nála elalszanak seperc alatt, mert hallotta, hogy még mindig nem alszanak. Tényleg úgy lett, hamar elaludtak. :)))
16 órakor Livike ébredt elsőnek, majd Levike is...

Játszottak, majd kicsit melegebben öltözve átmentünk megnézni, hogy mit dolgoznak, utána Mamával ott maradtak az irodában, hálószobában, szóval a mindenes kis helyiségben, ahol most Mamáék tulajdonképpen élnek...

18 óra körül jöttem be, telt az idő, vacsorára megint melegszendvics volt, jól ették. :)
Lázuk konkrétan nem volt, bár kissé melegnek éreztük Levikét, de máskor is van ilyen, csak akkor nem erre figyelünk, de ki tudja.. a hőmérő szerint nincs láza. Figyeljük persze majd éjjel.
Már reggel is és utána még kétszer kaptak Sinupretet, most este Fenistil cseppeket is.
Köhögésre kell majd valamit vennem, mert Levike eléggé köhög, szerintem lecsurog a váladék, amit nem tud kifújni és az köhögteti. Nem tudom az Ambroxolt merjem-e adni, mert van, de még nem adtam. Sok rosszat hallottam már erről a köptetőről. :((
Majd megkérdezem a gyógyszertárban, mit ajánlanak.

Kis takonypócok... :) Jó lenne, ha minél hamarabb kigyógyulnának!
Szerdán kell menni a szemészetre ellenőrzésre, remélem nem kell majd lemondani, mert így is több hónapra adtak időpontot.. jobb lesz már túl lenni azon is, nagyon bízom benne, hogy nem kell majd szemüveg egyikőjüknek sem!

Nem is tudok sok mást leírni a mai nappal kapcsolatban, küzdünk  a nátha ellen, meglátjuk milyen lesz az éjszaka... a tegnapinál remélem jobb! Tuti lesznek fent, azt nem is várhatom el, hogy végig aludjanak most, de nem úgy már, mint tegnap! :(

Na.. majd lesz valahogy.
Jövök, amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)