2011. október 27., csütörtök

Csütörtök

Éjjel most is minden rendben volt. Livike 6 óra után a macira feküdt, Apa épp akkor kelt fel, így betette mellém az ágyba. Szépen betakargattam, úgy is maradt, biztos jól esett a meleg ágyikó. :) 7 óra körül Levike kért tejet, majd jött Ő is a nagy ágyra. Már nem aludt vissza, de csendben volt legalább.
7:20-kor jött be Apa, hogy nézzem meg, Papa hozott szobatermosztátot, már működik is. Nem ért volna rá, míg felkelünk? :) Amúgy jó kis szerkentyű, programozható, napi hat időintervallum van a hét minden napjára, ezekre lehet előre beállítani olyan hőfokot, amit csak akarunk. Ma még a gyárival ment nagyrészt, mert nem állítottam át, a kazán egész nap be sem kapcsolt, mert mindig 22-23 fok volt idebent, szellőztetés alatt ment le 20-ra, de a termosztát a program szerint csak 19-et kért volna, így csak 18:30-kor kapcsoltuk be ténylegesen a fűtést. Akkor már ráadtam kicsit, mert 22 fokot kért program szerint, én meg 24-et, mert fürdésre azért legyen már jobb idő! :)))) (ja és a 22 foknál még mindig nem kapcsolt volna be magától, mert 22,6 fok volt bent. :D )
Na jó, nem untatok senkit ezzel, majd kitapasztaljuk, hogy mely napszakban milyen hőmérsékletet állítsunk be a programokra. :))

Délelőtt elvoltunk, volt itt a Dédi Mama is, 10:30 körül kimentünk az udvarra levegőzni, két órahosszát kint voltak, szép idő volt ma, hideg sem volt. :)

Ebédre öregtarhonya volt, mindketten jól ették, még kértek, miután megették a tálkával. Levike a végén ki is borította a konyha közepére, bár nem volt szándékos, mert le akarta tenni az asztalra, csak kicsit előbb engedte el, minthogy odaért volna vele... eléggé mérges lettem. :((

13 óra körül kapták meg a tejet és kezdődött az altatás. Velem. Ennek ellenére még örülhetek, hogy csak fél óra kellett, hogy mindketten elaludjanak.
Épp kijöttem, hívott Mama, hogy menjünk járólapot nézni...
Mentünk. Három csempe-járólap szaküzlet, Obi, Praktiker... Végre legalább volt olyan is, ami tetszett és árban sem rossz, talán 3-4 volt, ami számításba jöhet. Persze Papa kell ehhez, mert az egy dolog, hogy mi kiválasztjuk, hogy milyen színe legyen, meg hogy mennyire fényes, matt, érdes, stb... de a kopásállóság, vastagság és egyéb tényezők miatt csak úgy nem mernénk megvenni Mamával.
Három órát csak eltöltöttünk a nézelődéssel, üzletek járásával.

Amikor hazaértünk a gyerekek teljesen bevadultak, elvileg 15 óráig aludtak, utána ettek, ittak, elvoltak szépen. Miután bejöttem én is, csak rohangáltak, orrot is kellett már szívatni géppel, mert hiába fújják Ők lelkesen zsepibe, az nem ugyanaz. :( Verekedtek, dobálóztak, Levike jól megharapta Livike csuklóját, ráfeküdt a fejére meg ilyenek... :(

17 óra is elmúlt már, amikor elszaladtam a kisboltba...

Nehezen akart eltelni fürdésig az idő, de csak eljött a 19:30. A fürdés jól ment, 20 órakor készen voltunk mindennel.
Aludni persze nem akartak! :(
A film közbeni reklám alatt kikapcsoltam a tévét, akkor lenyugodtak, de könyörögtek, hogy kapcsoljam vissza. Livike amúgy aludt volna...! Rám feküdt, mert félt. Valami "pakkat" nevű valamit mondogat, hogy attól fél, ami este itt volt kint a konyhában, majd felrepült a felhők alá és nagyon megijesztette. Valami nagy hülyeséget álmodhatott éjjel. :D Ma is mondogatta ezt a szót, de nem értjük mi lehet, nem tudja elmagyarázni másképp, kérdezgettem, hogy hogy néz ki, van-e lába, stb. Livike szerint két lába van, Levike szerint sok :D De amúgy Ő nem látta, csak Livike. :))))
A film után kikapcsoltam a tévét, úgy aludtak el, hogy csak a rádió szólt. Livikét betettem a helyére, Levike még a mi ágyunkon van, de mindjárt leteszem Őt is.

Ennyi lenne mára, jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)