2011. október 6., csütörtök

Csütörtök - Livike jól ránk ijesztett! :(

Este 8 körül, már fürdéshez készülődtünk, de még nagyon benne voltak a játék hevében, nem akartak vetkőzni, fürdeni menni.
Papa is itt volt, Vele jöttek be a gyerekek, Apa is bent volt. Mama nem jött, mert akkor nem tud kimenni Levikétől.
A nagy ellenkezés hevében gyorsan lekaptam Livikéről a pelenkát, - már csak az volt rajta - , amire úgy behisztizett, hogy nem vett levegőt. Ez még elmegy, volt már máskor is ilyen, de inkább Levikére jellemző, hogy sokszor már kékül a feje is, de utána vesz és semmi baja. Livike viszont nem vett! Én nem tudom mennyi idő volt, soknak tűnt, persze a másodpercek is hosszúak ilyenkor... fújkáltam, piros volt az arca még a hisztitől, majd felkaptam, erre becsukta a szemét, mint aki elájult! Elvileg el is... Apa szerint nem teljesen, mert nem ernyedt el a teste, de azért nagyon ott volt, gyorsan átadtam Papának, maja Apa vette át, függőlegesben tartották, fújták, mittudomén mit csináltak, mire nagy nehezen sírni kezdett! Én meg szokás szerint bepánikoltam és csak sírtam és vártam mi lesz, majd hoztam hideg vizet, hogy kicsit lemossuk az arcát, tarkóját, de akkor már itt volt újra... Kicsit nyöszörgött, majd látszott, hogy nagyon meg van ijedve, de már érdeklődve nézett mindent, én gyorsan lefürdettem Levikét, fogat mostunk, majd Livikét Apa rendezte, hozzám nem akart jönni, azért jól megölelgettem... még lefekvéskor is, hogy nem igaz, hogy így ránk tud ijeszteni. :(( Ilyenkor mindig megfogadom magamban, hogy nem kiabálok majd rájuk meg türelmesebb leszek, csak nehogy bajuk legyen, de sajnos a türelem nem terem magától.. nehéz, de meg kell próbálni, mert biztos ennek is én vagyok az oka, hogy ilyenek vannak... :((
Nekem azért is fura, hogy pont Livikénél jött ez elő, kb ez a második alkalom, mert nem jellemző, Levikére inkább.. mármint a hiszti közbeni levegőt-nem vétel... Na ezt jól megmondtam...  de el még nem ájult soha Levike!
Livikének ilyen első alkalommal még tavaly nyáron volt, egyszer leesett az ágyról, vagy már nem tudom mi volt, akkor volt ilyen, hogy felkaptam és elernyedt, akkor is Apa "élesztette" fel, de az sokkal rövidebb idő volt, kb 5 mp..... akkor is hisztizett, valami nem úgy volt, ahogy szerette volna!

Most írás közben beírtam a Googleba, hogy "hiszti, ájulás", erre kiadott egy cikket az Affektív apnoe-ról.. Ez lett volna most is? :(( Írják, hogy kinövik a gyerekek, de azért én bízom benne, hogy nem lesz sokszor ilyenben részünk!
Itt a cikk, ha valakit érdekel. A többit nem is néztem meg amit kiadott a kereső... majd később még olvasgatok, most előbb megírom a mai nap korábbi részeit, mert megint a végével kezdtem.

Éjjel minden rendben volt, reggel Levike 6 órakor kért tejet, majd vissza is aludt szépen. Livike 7:30-kor kelt, megkapta a kakaóját, befeküdtek mindketten a mi ágyunkba és kb egy órán keresztül itták azt a 150 ml-nyi tejet/kakaót, közben nézték a tévét, a végén már játszottak, hancúroztak, de csak szépen, finoman. Nem akartak öltözködni, úgyhogy 8:45 volt kb, amikor végre kész lettünk és ki tudtunk menni az udvarra.

A délelőtt viszonylag jól és csendesen telt. Ritka eset.. még főzni is tudtam egy borsólevest úgy, hogy egyedül voltam a gyerekekkel.
Apa 11:30 körül ért haza, már korán elment (6-ra) dolgozni egy új helyen, próbamunka.. jó is lenne, lényegében üzemi konyha, csak ugye a piszkos anyagiak...! Képesek 60 ezret fizetni? Milyen világ van? :( Mármint ez úgy jön ki, hogy kézhez 80ezret kapna, de még fizetni kell a gyerektartást... na mindegy, szerintem a 80ezer sem sok heti 170 óráért..! Nem tudom mit fog csinálni, holnap bemegy, próbál egyezkedni, a munkája az kellene, meg voltak elégedve, de fizetni nem akarnak..! Na majd kiderül.. amúgy pedig 5-re kellene járni, nem 6-ra... jóhogy már nem éjjel! :)

Délben etettük a gyerekeket, Livike csak a nokedlit és a levét ette a levesnek, Levike mindent evett, többet is, mint Livike.

13 órakor jöttünk be, hogy alvás következik.
14 óráig Apa próbálta altatni Őket, sikertelenül.
14:40-ig én próbálkoztam, még rosszabb eredménnyel jártam... randalíroztak, kinevettek, rohangáltak.. Livike közben elaludt, Vele nem volt gond, bár már 15 óra volt kb..
Levike nem akart aludni bármit csináltunk!
15:15 körül jött Mama, Levike bement Vele az irodába, ott is maradt..
Livike 16:10 körül ébredt, ment Ő is Mamához, mert épp beindult a Gumimaci, meghallotta, így egyértelmű volt, hogy oda ment és nem ki az udvarra! :)

17 óra körül már mindketten kint voltak, egyre sötétedett, lámpánál ettünk kint a kerti asztalon 18:30 körül közösen. Egyrészt volt a borsóleves, második félének pedig Papa csinált wok-os kaját, ami tulajdonképpen csirkecomb csíkok megsütve, (mint az uncle-benshez is szoktuk), paprika, paradicsom, póréhagyma, vöröshagyma, stb zöldségek lepárolva, lepirítva, összekeverve... kellemesen csípősen, finom! :))
Volt még sült csirkecomb is, a gyerekek azt is ették, majd nekiálltak veszettül motorozni a sötétben.. Mamának is és nekem is folyamatosan az volt az érzésünk, hogy itt ma még valaki fejre áll, komoly baja lesz!
Végül sikerült épségben bejönni, persze Levike idebent a játék hevében vagy kétszer lefejelte az ágy végét, szegény mindig a fejét üti.. mindig a puklijait, mert már van a másik oldalon is. :(( Utána jött még az ellenkezés a fürdés ellen, és az elején említett rémség Livikével.. :((

Fürdés után Levike úgy aludt el az ágyában, ahogy letettem, ki sem jött! Még nem volt megágyazva, de utána is maradt.. cuppogott még kicsit a tejen és utána elaludt. :)
Livike a nagy ágyon aludt el, a film második részén már elaludt, tehát 21:10 lehetett kb.
Megitta a kakaót, megköszönte, majd kérdeztem, hogy betehetem.e az ágyába, igent mondott, betettem. Erre közölte, hogy kér tejet. Kérdeztem, hogy nem kakaót? Nem, tejet.. Jó.. hoztam. Erre persze mégis kakaó kellett, hát legyen, kapott azt.. :))) Beletenni lehet, kivenni már macerásabb lenne... :)
Hamarosan aludt is, meg sem itta szerintem, mindjárt ki is hozom az üvegeiket és elmosom, majd megyek aludni.....

Ennyi volt mára, szerintem épp elég is... :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)