2009. november 10., kedd

Koraszülött utógondozás...

Így hívják pontosan. Sok értelme most se volt, de majd mindent a maga idejében.

Először kezdem azzal, hogy az esős vasárnap után jött egy kevésbé esős, sőt egyenesen tavaszias időjárású hétfő, amikor kétszer is voltak kint levegőzni.
Kihasználunk minden jó időt most már. :)
Elég jókat aludtak, de ennek ellenére este is hamar elaludtak, vagyis ez csak 50%-os eredmény. Livi elaludt, Levi viszont még 22 óra után is apát szórakoztatta a nagyágyon, nem sokáig volt kérdés, hogy ki aludt el előbb. :)) Így kb fél óra után, ahogy ideültem a gép elé, mehettem Levit altatni, mert hát az mostanában mégiscsak úgy a jó, ha rajtam alhat el. Pedig erről nagyon gyorsan le kellene szoktatni, mert ahogy nő a súlya egyre nehezebb lesz és teljesen el fog nyomni. Mármint a mellkasomat. Így is kb háromnegyed óra kellett, mire elaludt végre. Utána viszont reggel 7-ig fel se kellett kelni hozzájuk. :)

Ma 13:15-kor indultunk a kórházba, hiába adtam viszonylag korán a gyümölcsöt, nem etettük meg főzelékkel Őket, majd csak miután vissza jöttünk, akkor kapták meg. Felcseréltünk két étkezést, hát biztos nem csináltunk vele annyira rosszat. Főleg, hogy a védőnő szerint ebédre is meg délután is főzeléket kellene enniük. Mivel a délutáni evés elég összevissza van (alvástól és az ebéd idejétől függ) nem lenne jó, ha akkor is töményet ennének. Szerintem legalábbis.. mert mi van, ha pl du. 5-kor kerül sor az evésre.. akkor tuti nem fognak este normálisan tápszert enni.. így se mindig eszik meg este az adagot. Na mindegy, a lényeg az, hogy csináltam 210 tápszert, gondoltam ami megmarad elvisszük és majd megeszik ott, vagy ha végeztünk. Levinek nem maradt semmi, Livinek mg kb 30 ml. :))) Így vittünk helyette gyümölcslevet. Végülis nem kellett, de vittünk, mert valami mindig kell, hogy legyen, ha szükség lenne rá.
Szerencsére az eső épp nem esett, de eső nélkül is épp elég becipelni Őket hordozóstól együtt. Persze miután a szokásos helyen a földszinten közölték, hogy már az első emeleten van az a szoba, még az a maradék kedvem is elment az egésztől, ami volt. Zsúfolt folyosó, mivel ahova mentünk összesen 1 szoba volt, a folyosó többi részén egyéb részlegek voltak. Persze ide is vártak jó sokan, volt két szabad szék, oda letettük a hordozókat a gyerekekkel, aztán Livit kivettem mert nem maradt és leültem vele :) Persze volt olyan, hogy egy gyerekkel jöttek hárman, természetesen ültek. A másik ikres anyuka meg nagymama a két gyerekkel állt. Na mindegy, eddig se szerettünk járni, de most már mégúgyse.. pedig januárban menni kell megint. Hiába bíztam benne, hogy nem kell már többet menni, kell. Kérdeztem, hogy meddig, addig, amíg nem kezdenek el járni. Ugyanis ha addig látnak valami rendelleneset a fejlődésükben akkor tudják mondani, hogy kell valami torna, vagy valami kezelés. Januárra már vagy ülni, vagy állniuk kell. Remélem valamelyik meg lesz.



Egyelőre nagyon meg vannak elégedve, szépen fejlődnek, nagyok. Érdekes módon nem volt baj, hogy még nem is ülnek. Az ilyen korú gyerekek már mind ülnek meg némelyik mászik is, sőt... és nem furcsa, hogy Ők még nem? Hát nem tudom. Levi egyébként tegnap este is meg ma is már forgott, szóval majd belejön most már Ő is, remélem. Livi meg hátrafelé kúszás szerű dolgot csinált, pedig előre akart menni a rágókáért, de hátra haladt :) Utána visszafordult hanyatt, ezzel előrébb került, újra hasra fordult és már ott is volt ahol lenni akart.. mindezt villámgyorsan :)
Na de ott tartottam, hogy mi volt még az ellenőrzésen. Levivel kezdte a vizsgálatot, a popsijára annyit mondott, hogy pelenka csere volt-e, mondtuk, hogy volt, most épp viszonylag szép volt, így a doktornő annak tudta be, hogy a pelenka okozta. De ha nem javul akkor bőrgyógyászhoz elvihetjük, ha akarjuk. Ezt magunktól is tudtuk, hogy előbb-utóbb valószínűleg oda kell elvinni. Tegnap meg ma főképp Gabi hintőporral szórtam csak be a fenekét meg az egész kuki-here részt is, meg Bepanthennel is kentem,(de nem minden pelenkacserénél) most úgy-ahogy kinéz valahogy, magyarul nem annyira csúnya. Lehet ám, hogy ez a canestenes krém se jó ennyire hosszú távon. Majd meglátjuk, én már nem tudom mi használna igazán. :( A doktornő a kukiját is megnézte, most nem húzta fel, de azt mondta, hogy nem is jön most fel. Most akkor mi van? Letapadt?? Én nem nagyon láttam mit csinált mert Livivel voltam, Levit Mama vitte, Ő állt a doktornővel szemben a vizsgáló ágy másik oldalán, én csak hallgattam amit mondott.

Van Levinek születése óta a hátán jobb oldalt egy kis egy forintos nagyságú piros folt... mindig azt hittük tűzfolt. Ahogy nő Levi, úgy nő a folt is, de arányosan, szóval magához képest nem nagyobb, csak úgy általában... nem is szabályos kör, inkább hosszabb. Na erre azt mondta, hogy ez érfejlődési rendellenesség, és 1 éves korára el fog múlni, nem káros... Eddig nem tudom miért nem látta, hogy ott van.

Livivel is rendben volt minden, a kicsi lány eléggé nyűgös volt mert már aludni szeretett volna, meg amíg kint vártunk is volt, hogy megijedt, félt... biztos a sok ember zavarta meg. :( Úgyhogy bent is sírdogált, pedig milyen jó lett volna, ha mutat valamit a dumálásából... :) Ez most elmaradt.
Megkaptuk a papírokat és jöttünk is.
A kocsiban egyből elaludtak, mondjuk az egyik piros lámpánál Livike felsírt, hát igen, nem mozgott alatta a kocsi :)) A babakocsiban is sokszor úgy alszik el, hogy ringatjuk, és ha megállunk nem tetszik. Meg ugye a hordozóban a földön meg saját magát ringatja el. (legújabb beceneve a Nagymama:)) tisztára úgy néz ki olyankor.. de ezt már írtam korábban:) )

Mire haza értünk az eső is szemelt, így a mai levegőzés úgy történt, hogy letettem az ajtóba Őket hordozóstól, betakartam még egy pléddel mindkettőt és aludtak egy kicsit... Levi kb 10 percet, Livi 15-öt. Utána főzelék evés, de már nagyon álmos volt mind a kettő. Na gondoltam kis tápszerrel elalszanak. Gondoltam. Nem úgy lett.
Ekkor már majdnem 16 óra volt. Alvás helyett viháncolás, aztán 18 óra körül aludtak el, Livi a hordozóban a konvektor előtt. Levi meg Livi kiságyában, mert oda tettem be, hátha az érdekesebb, mint a sajátja. :)
Én közben elmentem gyógyszert íratni a nőgyógyászomhoz, ez annyit jelentett, hogy 18:45-re itthon is voltam, mivel szerencsére oda- és visszafelé is jött a busz, és várni se kellett, mert épp nem volt senki nála. :) (jó, hogy egyébként is 10 percenként jár a busz, inkább az a több idő amíg kiérek a megállóba, az kb 20 perc.) Szóval az 1 óra távollétemből 40 percet gyalogoltam. :) A rendelőnél 2 percre van a megálló. :)
Tehát arra jöttem haza, hogy alszanak. Na mondom jó, mindjárt fürdeni kell, ők meg kialusszák magukat aztán biztos nem fognak majd aludni.
Hát, ha most már így marad, akkor nem is volt annyira rossz ez az este altatás szempontjából... (ha már nem kell ma altatni, arra értettem.) 20 órakor ugyan kész voltunk a fürdéssel, le is tettük enni és aludni Őket, de pl Livike végig dumálta az egész Jóban rosszbant, alig hallottam belőle valamit :) Levi meg akkor már a nagyágyon hancúrozott alvás helyett. Próbáltam Livit elringatni, de nem sok sikerrel, ekkor megmelegítettem a maradékát, letettem és azóta csendben van. Levi persze meglátta Livi cumisüvegét, egyből jött a hiszti, így Neki csináltam még egy keveset, és ment Ő is az ágyába. Ott is csend van. (kop-kop) Ez volt 21:40-kor.

A kora. ellenőrzésre legközelebb januárban kell menni, fix időpont még nincs mert nem tudták, hogy mikor mennek szabadságra. Majd hónap közepén kérni kell időpontot. Lehet, hogy már február lesz, nem baj az sem. Kb akkor kell majd a szemészetre is menni, addig nagyon remélem, hogy sehova nem megyünk. Orvoshoz legalábbis nem szeretnék. Máshova lehet. :) Kellene is nagyon mennünk több felé, mert így félek, hogy nem szokják meg az embereket és a végén még hátrányos lesz ez számukra... hiába vannak Ők itt egymásnak ketten, meg ugye mi, a család, ez mégis kevés, úgy tűnik. Csak ugye most meg már a tél jön... :( Na majd kitalálunk valamit, hogy többet legyenek más emberek között is. A szülinapi sokadalmat a múltkor nagyon jól bírták, még Livi is, most meg nem... hát Ők se mindig egyformán reagálnak úgy tűnik. Meg azért mégis más a közeg is egy kórházban szűk, zsúfolt folyosón, mint egy tágas étteremben... :)

Az eső még mindig esik. :( Utálom. Vagy már írtam ezt? :)
Be is fejezem ezt most... nem tudok most mit írni, nem szaporítom a sorokat a semmivel. :)
Megyek lassan aludni, remélem hagynak. Jóéjt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)