2009. november 4., szerda

Védőnőnél voltunk...

Az előzőekben említettem, hogy kedden megyünk a védőnőhöz, mivel még a 6 hónapos tanácsadáson se voltunk. Ő volt itt aznap, volt róla szó, hogy majd menjünk be súly és hosszmérésre, aztán nem mentünk mert valami mindig közbejött. Két gyerekkel ugye nem annyira egyszerű, egyedül nem tudom Őket elvinni, pedig nincs messze, lehet menni babakocsival is. (5 perc séta a rendelő:) a posta és a gyógyszertár is, na meg a kisbolt.. szóval nagyon jó helyen vagyunk... nem is tudom van-e még Szolnokon ilyen, ahol minden ennyire közel van. )
Tegnap tehát 10:30-kor elindultunk. Előtte még megették a gyümölcsöt, bekészíttettem a biztonság kedvéért egy-egy üveg tápszert, ha nagyon nyűglődnének, vagy ha sokat kell várni esetekre, jól beöltöztettük Őket és indulás. Persze nagyon álmosak voltak, hisz' ilyenkor azért szokott lenni egy kis alvás.

A mi védőnőnk (a Mariann) aki eredetileg van, épp elment egy újszülötthöz, de ott volt a másik, az Edina. Ő mérte meg az épp aktuális (tele hassal) súlyt, ami Livinél 7130 gramm, Levinél pedig 7880 gramm volt. Hosszuk: Livi: 69,5 cm, Levi: 71,5 cm. Volt még fej- és mellkaskörfogat mérés is, és kutacstapogatás is. Ez utóbbiak a 6 hónapos státuszvizsgálathoz (vagy hogy is hívják...) kellett. Ez egy kérdőív, ahol olyan kérdések szerepelnek, mint pl. ha ismerős családtagot meglátnak akkor másképp reagálnak-e mint egyébként, voltak kérdések a mozgásra, szóval általános felmérés jellegű dolog volt, de ez mind  meg lehetett volna itt is csinálni, miért kellett nekünk mindenképp bemenni?! (mérleg, mérőszalag van, toll is akad az íráshoz...:))  )Na mindegy, elmentünk, nem haltunk bele..:) Szerencsére nem volt tele a váró betegekkel, így remélem nem szedtünk össze semmi nyavalyát.

Beszéltünk arról, hogy most már ehetnek babapiskótát is almába téve.. ugyanis rákérdeztem, mert annyi mindent lehet hallani, meg olvasni, hogy egyszerűen nem tudom tényleg mit lehet adni... glutén, meg tejcukor érzékenység, stb.... Meg fogjuk próbálni, kíváncsi leszek, hogy fog ízleni a gyerkőcöknek. Bár én szívem szerint megvárnám az egy éves kort, ahogy sok helyen írják, mert az érzékenység és allergia nem biztos, hogy azonnal jön ki, lehet hogy évek múlva, de HA megelőzhető (1 éves kor előtt NE adjunk) akkor miért ne előznénk meg? Erre jön mindenkitől a válasz, hogy régen se volt ilyen, ettek mindent mégse lett semmi bajuk. Nem tudom. Csak azt tudom, hogy nem szeretném, ha egész életükre allergiásak lennének valamire......

Na és persze rákérdeztem, sőt meg is mutattam Levike fenekét. Merthogy megint piros. A múltkor amikor írtam, hogy a canestenes gyógyszertári kenőcs jó volt rá, az igaz is volt. 1 hétig sem kb. Utána újra előjött.... Legutóbb mikor tápszert írattam, kenőcsöt is kértem, mert egy tégellyel már elfogyott, megkezdtük a másodikat is.
Védőnői vélemény: továbbra is kenjük, legyen sokat szabadon, mert a gombának ellensége a fény és szárazság, szereti a nedves meleg helyeket, ilyen ugyebár a pelenka... Tehát szellőztetés.. Úgy csináltuk eddig is, de most még többet próbáljuk. Főleg este fürdés előtt, akár fél-háromnegyed órán át is csupaszkodunk, amit persze nagyon élveznek (Livike is társul, bár Neki (MÉG! (kop-kop)) nincs ilyen gondja, de biztos, hogy szereti Ő is a "szabad életet".. :)))
Kérdeztem, hogy nem lehet, hogy gyógyszeres - belső - kezelés kellene? Mondta, hogy ne gondoljak már egyből rosszra, ez felületi gombás fertőzés.... Arra a kérdésre, hogy mégis mitől alakulhatott ez ki, hiszen gyakran cseréljük a pelust, nem is gagyit használunk, tényleg ápolva van.... az volt a válasz, hogy benne van a levegőben a gombaspóra. Hát nem tudom... milyen válasz ez?:)  Mindenesetre nem feltételezi a szülői hanyagságot... Hát reméltem is. :)
Péntek óta egyébként Levinél váltottunk pelust, de ha elfogy visszatérünk Nála is Pampersre, hiszen a védőnő is azt mondta, hogy annál meg mi kellene jobb? Nem a pelenka a bűnös.. Csak ugye becsapós, hogy pont CSAK addig piros amíg a pelenka ér.... azt hittük pelenkakiütés, meg már nem tudtunk tényleg mire gondolni, ezért váltottunk.
Azt is mondta a védőnő, sőt ketten is mert a végére Mariann is visszaért - hogy valószínűleg a fogzás miatt van, (jó ez a fogzás téma, mindent rá lehet fogni... )és a kajának nincs köze hozzá. Mármint hogy valami kaja okozná. Azt az egyet elfelejtettem mondani, hogy igazából a legutóbbi kora.ellenőrzésen tett látogatásunk után pár nappal kezdődött ez az egész Levinél.. kukival ugyebár, aztán a feneke is.... A kuki azóta rendben van, esténként picit húzom Neki a vízben, az elég. Remélem, hogy legalább az így is marad, és hamarosan helyre jön a feneke is.
Azt is mondták, hogy türelem kell, nem egy-két napos dolog mire elmúlik. Hát ez már egy-két hónapos lesz már lassan. :(

Egyébként jól vagyunk, Livike már úgy közlekedik az ágyon, hogy néha nézni is rossz :) pörög-forog... :) csak a hely kicsi, de majd ha bemegyünk a NAGY szobába akkor biztos jó lesz :) Levi egyelőre nagyon ritkán fordul, ha letesszük hasra jól elvan úgy, persze ha a tv távirányítója vagy a telefonom a látószögébe kerül, és még nagyjából elérhető távolságban is van, akkor megfordul.. Hát úgy látszik kell a motiváció, mert amúgy lusta.:)))

Gagyarászás nagyon megy, mind a kettőnek, szinte 2-3 naponta van valami újabb kunszt hangilag.. Livike most megint elővette a papagájkodó hangját is, csak még élesebben, mint eddig. :)
Ma pl főzelék evés közben jutott eszébe, hogy most köpködni akar, mármint úgy, hogy összeszorítja a száját és fúj.... :) Levinek meg a gyümölcsevés nem nagyon tetszett ma, nem volt hajlandó kinyitni a száját csak nagy könyörgésre, de meg sem ette az alma-kevés körte mixet, pedig nem volt savanyú. Kapott helyette egy régóta elfekvőben lévő üvegeset, valami bio őszibarack banánnal és rizzsel. Ezt még akkor kaptuk amikor elkezdtük adni a gyümölcsöt, de mivel a gyümölcs az szinte a kezdetektől házi készítésű így megmaradt. Most elővettem. (persze én se tudok csodát tenni és almát gyártani, de meg tudom párolni éppencsak, és le tudom turmixolni. :) Egyébként most először fogyott el a kertünkben lévő almafáról az összes termés. Megették a gyerekek. :) (ami nem potyogott le mert időközben megromlott még a fán....)

Nagyon hideg van felénk, délután még esőre is állt, így ma nem is voltak kint a babakocsiban, csak csináltam egy jó nagy szellőztetést, alapos betakargatás után.
Tegnap ahogy visszajöttünk a védőnőtől aludtak még vagy 2 órahosszát kint, úgyhogy akkor megvolt rendesen a levegőzésük. Kicsit talán megint náthásak, nem tudom hogy mitől, de szörcsögtek, és volt is értelme kiszívatni az orrukat mert elég sok kijött....

Ez most ennyi hirtelen... Majd jelentkezem ahogy tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)