2009. november 26., csütörtök

Hónapforduló - A kilencedik.:)

Mint eddig az összes többi, és remélhetőleg még nagyon sok későbbi, ez is eljött. :)
Nem tudom lesznek-e mai képek, mindenesetre időtől függően teszek majd fel, ha nem maiakat, akkor 1-2 nappal korábbiakat, nem számít annyira, hogy épp mikor készültek.:)

Szokás ilyenkor valamiféle összegzést írni a fejlődésről, evésről, mozgásról, stb.
Mivel én úgy általában ezzel foglalkozom a bejegyzésekben, sok újat nem tudok írni. :)
Maximum leírom újra azt, amit már eddig is, többször is megtettem. :)

Mindenesetre sok új dolgot hozott az elmúlt hónap, amiben szerintem nagy szerepe van annak, hogy kb november első hetétől minden nap elég sok időt töltenek a gyerekek a földön, persze plédek, takarók vannak alattuk. :) Hamarabb kellett volna ezt bevezetni. Ha nyáron attól féltem, hogy megfáznak, azért nem tettem le Őket, akkor mit mondjak most ?:) Most is félek, de muszáj, mert így is elég későn kezdik a mozgásokat, mások már ilyenkor intenzíven másznak, állnak, talán járnak is....
Remélem nem lesz semmi baj, inkább Levi miatt aggódom kicsit, mert Ő nagyon nem akar semmit se csinálni. Még a forgásoknál tart, azt is sokszor elügyetlenkedi, mert a hasról hátra fordulásnál kiteszi oldalra a karját, aztán meg nyekereg, hogy nem tud megfordulni. :( Ma pl megtett valahogy kb 1 métert, pontosabban a játszószőnyegről valahogy legurult (de rajta voltak az ívek is:) ) és a kiságy alatt kötött ki. :) Livi már korábban megcsinálta azt, hogy bemászott a kiságy alá. persze mindig olyan helyre megy Ő is, ahol nincs szőnyeg, csak a padló.... tuti talál olyan helyet a Leányzó :)
Tehát Levike még csak próbálkozik valamiféle helyváltoztatással, több-kevesebb sikerrel.. Mindez csak a lustaság lenne? Könnyű arra fogni. Szoktuk tornáztatni kicsit, meg kúszatni, vagyis mutatni Neki hogy kellene tennie a kezét-lábát, de ha valami messzebb van, inkább kis idő után feladja és sír, hogy inkább adjuk oda. Bele tudja magát lovalni nagyon a hisztibe.
Ölben szépen megül, felállítva viszont általában összerogyás a vége, nem tudná magát megtartani...

Livike mozgása is sokat fejlődött, Ő se kúszik vagy mászik még konkrétan, valamennyit halad, de inkább gurul, azt viszont szinte bárhova... :)
Ha felállítjuk, persze tartva a hóna alatt, akkor szépen megtartja magát, ha a hasamra teszem, akkor fel lépeget egész a nyakamig, meg néha a számba is :))))
Nála már elkezdődött a pakolásos időszak is, valamelyik nap az éjjeli szekrény polcáról vette le a telefontöltőt, utána a pelenkázó oldaláról levő alsó polcról a csomag pelust, de megtalálta már a konvektor termosztátját is, nem tudtam elképzelni, mivel zörög... (elég hangos volt ahogy húzgálta a drótot, ami kocogott a burkolaton...) Leszedegette tegnap is a pelenka csíkokat amik száradtak a konvektoron... szóval Livikénél vannak ilyen dolgok. :)

Evés terén nem sok változás van, ha lehet, rosszabb lett a dolog. Levi szépen eszik, bár a zöldborsó főzeléket továbbra se képes megenni, öklendezik tőle.. viszont a kicsit darabos kaját se eszi meg. :(
Livi megeszik szinte mindent, nem válogat, viszont most kb egy hete köpköd és fúj. Csak és kizárólag evésnél, szerintem élvezi, mert nevet is utána, hiába mondjuk, hogy nem szabad, mintha semmit se mondanánk! :)
Pár napja általában Mama eteti a kicsi Lányt, én pedig Levit. Livike most úgy hajlandó enni, hogy ki kell venni a hordozóból és ölben hajlandó fújás nélkül is elfogyasztani amit éppen kell. Ez eddig OK, csak mi lesz, ha majd Mama valamiért nem tud jönni etetni? Én hogy etetem meg ölben? Majdcsak megoldom valahogy, bár most úgy érzem kifogna rajtam.... de a gyereket éhen halni nem hagyjuk, csak lesz valami megoldás. :))

"beszéd" is van elég sok, "dededede", "tátátá", "dejdej", "ejjte", "deje", "te", "de", ezek kombinációi, meg még ki tudja miket gagyognak össze állandóan. :)))
Sírás is van persze, Livi is felfedezte a hisztit, olyan kétségbeesetten tud sírni hatalmas könnyekkel, ha pl kézben volt és letesszük...:( Persze most a foga miatt is szenved, egyre ritkább az olyan éjszaka amit végig tudunk aludni. Tartok tőle, hogy ez most egy jódarabig így lesz. Valamelyikőjüknek biztos, hogy mindig fog jönni foga, lesz miért nyűgösnek lenni...!

(Csak röviden írom, mert nem az összefoglalóba tartozik, viszont megtörtént: kedd éjszaka 1:45 és 4:30 között először egyszerre, majd felváltva sírtak, Levi olyan szinten sírt, zokogott, mint még soha! A szokásos kaja-pelus-Dologel körök lefutása után egy kis Infacol hatására ment tőle 3 jó nagy adag szél, utána röhögött. Ezek szerint a hasa fájt, bár nem tudom mitől....
Livi is azt hitte szerintem hogy reggel van, mert nem akart aludni. Később rákezdett Ő is megint a sírásra (másnap lehetett konkrétan meglátni a "csücsköt")csak úgy volt jó, ha felálltunk vele és karban volt, ülve már sírt.. A végén a hordozóban aludt reggel 4-től 7-ig. Az volt az egyetlen hely, ahol elvolt sírás nélkül. Tegnap éjjel csak Livike kelt fel még éjfél előtt egyszer de akkor még én is csak épp készültem aludni, meg utána 3 órakor is, de mind a kétszer kajával elaludt. Levike végig aludta az éjszakát.)

Ettől a hónaptól még egy kategóriát be kell vezetnünk az összefoglalóban, ez pedig a Fogak. :)
Kettőjüknek van jelenleg összesen láthatóan egy csücsök, ami Livike szájában található alul, középen, jobb oldalon. :)
Kézzel tapintva kb fél cm hosszan és 1 mm "magasan" van, de szemmel csak egy pici csücske látszik.
Levikének felül látszik nagyon az ínyén a két első fog, de az még biztos hogy nem akar kijönni. :) Alul csak nagyon kemény végig az ínye. Biztos, hogy fáj Neki is, mert valamelyik éjjel ahogy bekentem, az érintéstől is jobban sírt... :(

Még egy dolog, a súlyuk ma reggel a következőképpen alakult:
Livi: 7260 gramm, Levi 7890 gramm.
Mindketten voltak már "jobb súlyban" is, de ma ennyit mutatott a mérleg.. (7300g és 7960g volt a legtöbb eddig) sokat jelent, hogy éjjel hányszor ettek, mikor volt utoljára széklet. A védőnőnél meg ugye napközben szokták mérni, jóval több ott a súlyuk mint itthon.

Jelenleg épp kint alszanak a babakocsiban. Próbálok még ma képeket feltenni, remélem sikerül! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)