2012. július 5., csütörtök

Helyzetjelentés

Itt vagyok újra, az elmúlt pár napban nem nagyon jutottam még géphez sem, vagy ha mégis, akkor írásra nem jutott már idő és/vagy kedv. :( Vasárnap elkezdtem írni, de épp csak pár sort írtam, mennem kellett, mert felébredt valamelyik gyerkőc, én már nem is tudom mi volt... mindegy is már.
Mivel több nap telt el, mint egy, így már részletesen nem tudom mi is volt az elmúlt napokban.
Egy biztos: kánikula! De nagyon...! Gondolom nem mondtam ezzel újat, mindenhol ilyen idő van jelenleg... :) Talán változik az idő, ma már volt, ahol vihar is volt, a hétvégével meg egyre több helyen és folyamatosan jelzik az esőt, záport, zivatart. Nem lenne ez baj, kell a frissülés, lehűlés kicsit. Csak egy dolog miatt zavar ez, hogy épp a jövő héten szándékozunk Apával sátorral a Tisza-parton eltölteni közel egy hetet, ami ugye esőben, viharban.... Hát nem tudom. :( Én amúgy is idegenkedem a sátrazástól, főleg nem kiépített helyen, kempingben... de esőben meg főleg! Nem is voltam még úgy soha, az az egy alkalom amit így töltöttünk is végig napos, meleg időjárású volt. Szóval kissé parázok. De ez van, fizetős szállásra nincs pénz, Apa szabadságát most adják ki, most tudta elintézni. A kemping is fizetős lenne, de az még talán bele is férne, csak olyan helyre meg Apa nem akar menni, mert ott sokan vannak, nem lehet horgászni közvetlen a sátor elől, stb... Ő nyugalmat akar meg azt, hogy ne legyen más a környéken sem. Ha lenne pénz, akkor olyan helyre mennénk, mint a Szarvasi volt már kétszer is, hogy vízparton magánház, ami csak a miénk... az is kieső részén volt a városnak, de 10 perc biciklizés sem kellett és már volt is bolt a közelben. :) Nade arra most nincsen keret sajnos. :( Így marad a nomád élet, meglátjuk, hogy bírom. :(
A gyerekek maradnak Mamáékkal, szerintem még kicsik a sátrazáshoz, nomádhoz meg főleg, meg ha Őket is visszük, akkor minek menjünk, ott is, akkor is Velük kell foglalkozni, nem lenne pihenés.
Elvileg hétfőn korán reggel indulunk, de lehet, hogy már vasárnap, mert Apa elcserélte a műszakját, szabad lesz vasárnap. Talán jobb lenne, mert ha hétfőre már esőt mondanak, akkor hogy állítunk sátrat és stb... vasárnap talán még nem lesz. :(
Meglátjuk... Majd megkérem Mamát, hogy írja a blogot, ha lesz ideje és energiája... :)
Egyedül amiatt aggódom, hogy Mama nem fog tudni pihenni, mert a gyerekek miatt nem tud éjjel aludni. Nem azért, hogy olyan sokat vannak fent, de minden neszre felébred, na meg a mostanában szokásos 5:30-as ébredések sem hinném, hogy olyan jól esnének Mamának... :)

Pár szóban az elmúlt napokról, mert Livike szerintem hamarosan ébred...
Volt olyan nap, hogy már 6:30-kor az udvaron voltak a gyerekek.. :) A korai ébredésnek az szokott az ára lenni, hogy 10 óra után már álmosak, nyávognak, be akarnak jönni, stb...
Tegnap 6:30-kor ébredtek, meg is lepődtem rendesen, hogy már olyan "késő" van.. :D
Levike szintén tegnap délután maratonit aludt, 13-tól 16:30-ig, és még álmos volt, mikor felébresztettem... mert már muszáj volt, ha azt akartam, hogy este is aludjon.. :))
Amikor lehet kint vannak az udvaron, pancsolás, gyurmázás, rajzolás, kergetőzés, labdázás, valamint megvannak a szokásos rosszaságok is. Bújócskázni is szoktunk, valahogy muszáj elütni az időt. :)
Nagyon meleg van idebent is, nem ritka a 30 fok a szobában, pedig ott be lehet sötétíteni is, akkor itt a konyhában meg az előszobában biztos van 40 fok az üvegfelület miatt... :D
A szobában van klíma, de nem az igazi, valami lehet vele... majdnem egy óra alatt másfél fokot hűl le a levegő... amint kikapcsolom azonnal melegszik is vissza a szoba. Hűteni csak akkor lehet, ha a gyerekek nincsenek bent, nehogy megfázzanak... szóval jó a meleg, de nem kellene ennyire. Inkább raktároznánk el a jövő hétre az esőzések helyett, jöjjön inkább addig eső, amíg itthon vagyunk.. :)

Betegség terén stagnálnak, napi háromszoros orrszívás-mosás szívás azért van, Livikének alig jön valami, nap közben fújni sem kell az orrát, viszont így nagyon figyelni kell, hogy nehogy a hörgőjére menjen a dolog, van, mikor elég rendesen húz a háta... :( Valamelyik nap este hányt egyet, szerencsére ott voltam és kéznél volt a tál, de ezt betudom annak, hogy viszonylag sokat evett délután és este is, valamint a kakaót is gyorsan itta meg, majd köhögött párat alvás közben és az hányatta meg... mivel azóta sem volt ilyen, bízom benne, hogy nem a váladék okozta, na meg nem is úgy nézett ki az "eredmény", mint, amikor a váladék miatt kell hánynia. :( Remélem nem lesznek betegebbek annál, mint most, mert akkor nem is mehetek el, ne Mamáéknak kelljen kínlódni, gyógyszerelni a gyerekeket.

Azt hiszem ennyi, nem tudom érkezek-e még írni, de ha nem, akkor majd írok, ha megjöttünk.. :)
(végülis még csak csütörtök van, ki tudja...)
Addig meg majd Mama... az úgyis érdekesebb, ahogy Ő ír... :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)