2012. július 12., csütörtök

Szerda délutántól csütörtök estig...

A nagy hancúrozás után  kimentünk a viszonylag hűvösebb időbe. Nem volt már olyan nagy hőség, de hűvösnek sem mondhatnám.


Jól eljátszottak még kint is, nem bírtak az erejükkel, szaladgáltak még kint is, kergették egymást.


Papa hozzá fogott egy vezérlő dobozt készíteni, no, ez megfogta Levit és Ő csatlakozott is hozzá.
Livike homokozó felé vette az irányt, így elvoltak még egy jó órácskát.


Ezt is dokumentáltam persze, íme egy fotó! :)


Levi beméri, hogy a Papa jól rakta-e össze a vezérlődobozt.....:) 



 Lívia a homokhordó lány...:)




A két okos férfi! :)






No, miután ez megvolt, vacsi, jó sokat ettek, majd fürdés, kakaó-tej ivás az ágyon ülve pohárból, majd fogmosás és fekvés, alvás.
Lívia gyorsan el is aludt, de Levit kb-1-órát biztosan altattam, viszketett állandóan, hol púderoztam, hol krémmel kentem..:)
Persze én nem tudtam elaludni, mert már túl estem a holtpontomon, így éjfél után valamikor már el is alhattam. Hajnali 4-5-óráig van teljes nyugalom, bár, Lívia most sokat köhögött, amúgy más nem volt.
Levi 06-kor felébredt és tovább egy percet sem aludt, süt a nap, így már fel kell kelni, mondta Ő, és gyere Mama, öltözzünk..! Kérdeztem, hová sietsz, mire mondta, hogy mindjárt csörög a munkatelefonod, és még nem is ettünk...:) Nem volt sok választásom, rendbe tettem, meg is reggeliztünk már majd nem, mire felébred Lívia is és Papa is...:) Papa már rég fent volt, csak nem kelt fel amíg a Lívia nem ébred fel. Még a végén rászokik, hogy sokáig alszik. :) Ő hajnali kelő, csodálom, hogy bírja még, hogy nem kelhet fel akkor, amikor szokott....:)
Miután ma hűvös volt és esett egy kis eső is, így bent rekedtünk a délelőtt folyamán szinte úgy 10.00-óráig.
Jól elvoltak persze, csak én nem sokat hallottam a telefon hívásokból....:)
Egy ügyfelünk meg is kérdezte, hogy valami Óvoda van a közelünkben! :) Mondtam, hogy nem..csak az én közvetlen közelemben van két gyerkőc, akik nem bírnak magukkal...! Kérdezte a bácsi, hogy ovi szünet van? Mondtam, hogy szünetnek szünet van, csak bölcsisek még, ősztől lesznek csak ovisok...) Miután mondtam, hogy Ikrek, és hogy fiú és kislány, mondta, hogy igen, Ő itt lakik a közelben, és látott engem terhesen, jó nagy pocim volt! :) Itt nagyot nevettem, mire Ő...Nagyon helyes kismama tetszett lenni...Mondtam...hogy minden igaz amit mond, csak én nem kis, hanem a nagymama vagyok! :) :) A terhes, szép kismama pedig a lányom volt! :) Mondta, hogy ne vicceljek, tudja, hogy hogy nézek ki, meg el is mondta, és hogy nehogy azt mondjam, hogy nem az enyémek az Ikrek...! :) Sz o-szo, elég nehezen, de meggyőztem, hogy én a Mama vagyok...és ennyi éves, amennyi! :) Nem első eset, de ilyen nehezen még senkit nem kellett győzködnöm, mint ezt a bácsit! :)
Szóval, a gyermekeim 10.00-től kimentek Papával, 11.00-tól volt címe...így addig segített. Takarították az eső utáni szutykot, majd addig én megcsináltam az ebédet és elment Papa dolgozni.
Ebéd 12.00-kor, jól elvoltak kint addig.
Orrszívás, a mosást most elhagytuk, mert szegénykéim már nagyon utálják és megkegyelmeztem nekik, hogy akkor csak szívatunk, mert, van sajnos mit. Levi mára náthásabb lett, Papa nagyon neki vetkőzteti őket mindig, ha indokolt, ha nem...! :( Ő nem fázik, akkor senki...vagy nem tudom.
Egy kicsit nem voltam kint velük és már semmi nincs rajtuk, mert , mondja a Levi, hogy a férfiak félmeztelen vannak...mint a Papa is...:) Hát igen, csak a Papa immunrendszere vasból van, bír mindent!  Azonnal észre veszi a szervezetük, ha véletlen hűvösebb van és a póló helyett trikó, vagy semmi nincs felül. Alul is egy kis rövidnadrág, vagy bugyi...! No, majd csak erősödnek, bízom az Aloéban. :) Étvágyuk mát tuti van tőle, mert, azóta, hogy kapják, jóval többet esznek és szinte mindig éhesek is. Őszre talán használ, és hátha nem lesznek betegesek már az Oviban.
12.30-körül fektettem le őket, és azonnal el is aludtunk! :) :)
Én is! :) Dolgozzon akinek nincs két Iker unokája! :) Én is elaludtam, nem volt erőm felkelni, olyannyira nem, hogy Lívia ébresztett 14-óra körül, hogy Ő már átmegy Papához, mert unatkozik és Ő látta, hogy Papa itthon van! :)  Meglepődtem, hogy így beájultam...de Levi még jobban, Ő még ráhúzott egy fél órácskát.
Livike átjött, majd mire visszamentem, pont akkor ébredt a Levi is fel..:) 
Délután nekem volt egy kis dolgom 15.30-tól, Papa maradt egyedül velük.
Mikor hazaértem az egyik helyről, még elmentem egy másik helyre is, és ez kb.30-perc lehetett, de úgy fogadott a Papa, hogy képzeld Mama, nagyon rosszak voltak a gyerekek! :( No, mi történt ugyan...! A kishajónk most le van véve a csónakszállítóról és az almafa alá van betéve, vagy annak közelében...és amíg a Papa valamiért bejött, vagy csinált valamit, addig a drágaságaink leszedtek egy jó pár szem almát...vagy 6-8 szemet! :( Persze, zöld és pár napos permetes.:(
Felálltak a kishajóra, azon ugyan ponyva van, nem tudom, hogy -hogyan csinálták, de Ők nagyon leleményesek, semmi nem fog ki rajtuk! :) Abba is tettek valami kis kárt, nem jelentős, csak Papa nagyon haragudott érte, és az almáért is!
Ma valahogy nem akartak szót fogadni neki, nekem is elég határozottan kellett fellépnem, többször! :) Ilyen volt délelőtt is, de én még mindig azt mondom, hogy szép szóval többet érek el, mint üvöltözéssel, vagy szidással, mert, annál jobban csinálja, mennél többet veszekszenek velük!
Én egyet szólok, max. kettőt...és indulok a nevelő pálcámmal, amit Ők verető pálcának hívják, valamiért így mondják, nem kaptak vele még csak ilyen kis legyintgetéseket, hogy kipróbáltjuk milyen is ez! :)  

Egy pár fotó a hisziről is van persze....:)



Itt besértődtek, majd nézi a Levi a Livit, hogy Ő hisztizik-e még... :)

Itt rájuk szóltam, hogy ha abba hagyták, lehet esetleg bukfencezni...amit nem is kellett 2 x mondani! :)






 Ment a nagy bukfencezés..de csak Livikének, a Levi még nem igazán jött rá, hogyan kell.... :)
 Lívia nagy tehetség! :)
Mindenben...Ő a leleményesebb! :)







Eltelt a délután, este 18.30-körül bevittem őket, és a szokásos esti dolgokat elvégezve, vacsi még kint volt, készültünk fürdetni.
Fekvés 21-óra magasságában volt, kicsit játszottak még, és nézték a TV-t, de mivel már nagyon beindultak, így a  TV-kikapcsolása után el is aludtak. Lívia nehezen, köhög, meg bedugult az orra, meg mindenféle nyafogásokkal. Sokára, de alszik. Most épp köhögött és álmában történt valami, mert, Papának nem sikerült szót érteni vele, én nyugtattam meg. :)  Azon gondolkodom még most is, hogy átviszem magamhoz meg Levihez, mert, Papa nem ébred fel véletlen, ha esetleg hányna, mert, eléggé olyan a köhögése néha.

No, majd figyelek! :)

Volt ma minden féle dolog, jó is rossz is, eltelt ez a nap is! :)
Volt azért nagy mulatozás is, arról is van pár kép persze...:)
Tényleg csak egy párat, nehogy megunjatok bennünket! :)


No, ugyan mire táncolhatnak ekkorát...! 

Hát...a  Gumimaci...az örök zene náluk..:)

Hozzáteszem...nekem is! :)

















Üdv: Edit Mama.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)