2012. május 30., szerda

Helyzetjelentés

Kedden mindketten mentek bölcsibe, nem volt semmi gond. Éjjel is minden rendben volt.
Szerdán reggel Levike kicsit nyafogott, hogy nem akar menni, de kb ennyi is volt, Livike az úton hisztizett, hogy cseresznyét akar enni az egyébként meggyfáról az út mentén, de a bölcsiben már megnyugodott, hogy ha hazaér majd lesz itthon meggy, mert Apa szed Neki visszafelé. :) Nem is volt semmi baj Livikével.
11:30-kor viszont Levike miatt hívtak, hogy lázas, fájlalja a bal fülét... Ebédelnek, de délre menjek érte, Livikét pedig lefektetik, érte majd délután menjünk. Hát jó... Nem igaz ez a lázas dolog, hogy szombat óta nem volt, most meg megint.. Mondjuk azt tudhattuk, hogy még nem gyógyult meg teljesen csak úgy-ahogy tünetmentes, vártuk a csütörtököt, hogy a másik orvos magánrendelésére menjünk el először, ne mondja már, hogy csak úgy a kórházba megyünk, ahová eredetileg nem lehet, mert az nem járóbeteg rendelés, csak azok járnak oda, akinek már volt dolga ott orvossal, vagy a magánrendelésen mondták, hogy menjenek a kórházba. Hát... mégis kimentünk, nézze meg akkor ott először. Ugyanabban a rendelőben van, mint a doktornő, de szerencsére Ő nem volt ott. Majd holnap biztos összefutunk, mert menni kell akkor is.
Mindkét füle elvileg be van gyulladva, nagy a valószínűsége, hogy szúrni kell.. De ki sem tisztította, semmi, csak megnézte. Kiadta, hogy csináljunk napi 15-szor orrátmosást, de nem sima sóoldatos orrspray-vel, hanem készíteni kellett sóoldatot (1 l vízben feloldani 9 gramm sót, felforralni, kihűteni, majd egy 5 ml-es fecskendővel befecskendezni a hanyatt fekvő Levike orrába hirtelen mozdulattal, ugyanakkor a másik orrlyukát pedig szívatni kell az orrszívóval. Ezután jöhet a Nasivin, majd egy Bioparox nevű antibiotikumos spray és inhalátor, amiből szintén fújni kell, és ezt kell ismételgetni sokszor a nap folyamán.. Namost.. ebből mit tudtunk megvalósítani? Nem sokat sajnos. :( Egyrészt 14 óra körül Levike elaludt, hiszen délben megkapta a 6 ml Nurofent a lázra, azzal kibírta az ovoshoz menetelt, a várakozást, a vizsgálatot, a hazajövetelt.. 16 óra körül ébredt, egyből az udvaron volt, nem akart bemenni, meg Mama nélkül nem is mertem volna én ezt az átmosást megcsinálni elsőre, főleg hogy ha szívatni is kell akkor kétemberes, ha le is kell fogni, mert ellenkezik a legény, akkor meg minimum három emberes, plusz megkockáztatjuk, hogy ezek után még a sima orrsprayt és orrszívást sem fogja engedni. :( Így délután többször fújtunk Sterimar sóoldatos orrspray-t, amit eddig nem engedett, de most muszáj volt, majd este fürdésnél megcsinálta Mama a befecskendezést, de nem hátra feküdve, hanem ülve, előre-oldalra hajolva... a neten egyébként úgy csinálják, mármint olyan leírásokat és videókat találtunk az orrátmosásról, hogy nem hanyatt fekve csinálják, hanem inkább előre hajolva....
Az antibiotikumos cuccot pedig éjjelre nem mertem adni, mert mi van, ha esetleg allergiás a hatóanyagára, ismeretlen dolgok vannak benne, és ugye sose lehet tudni. Majd reggel.
Láza amúgy nem volt azóta sem, a kedve jó volt, egész délután kint voltunk és bent Mamáéknál is, a füle persze be volt dugva és kapucni is volt rajta, de nem volt hideg sem és szél sem fújt.
Ez az orvos is kilátásba helyezte a mandulaműtétet, de Levikénél az orrgarat és a torokmandulát együttesen, mert megint csúnya a torka is.... Mama felvetette, hogy Livikét is megnézné-e, mondta, hogy meg, de sokat nem beszéltünk amúgy sem, mert nagyon sietett az orvos, rohant ebédelni mert már idő volt, az osztályon ellenőrzés volt, oda is rohangált, közben meg a betegeket is lássa el.
Holnap 10 óra, fél11 körül kell menni, megnézi, és hát valószínűleg meglesz a felszúrás is, de egyelőre ez még rejtély...

Itthon rendben volt minden, egész délután kint voltunk, majd a fürdést is később kezdtük, 20 óra is elmúlt.. Hamar elaludtak, nyugalom van.
Jövök ahogy tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)