2012. május 12., szombat

Szombati dolgok

Éjjel egyedül voltam a gyerekekkel, Apa fürdetés után kiment éjszakára horgászni, hogy majd lehet, hogy éjfél körül jön, de reggelre biztos. Tudtam én, hogy nem lesz ebből éjfél, az Neki kevés óra lenne odakint... :) Végül reggel 7:40 körül ért haza. :) Valamennyit aludt is, de nem sokat, délután pótolta...
Éjjel én elég sokat fent voltam, hol Livike kérte, hogy feküdjek mellé, hol Levike, a végén Livikét magam mellé vettem a nagy ágyra, csak kényelmesebb volt úgy aludni nekem is. A fülét már nem fájlalta, de azért elég nyugtalanul aludtak mindketten.
Reggel felé óránként ébredtünk, 4:30, 5:30, kakaó, pisi-kaki, 6:30-kor már nem aludtak vissza.
8:20 körül már az udvaron voltak, gyorsan megjártam a kisboltot is reggeli ügyben, már épp hívni akartam Apát, hogy igazán jöhetne már, mert semmi péksütemény nem lesz a boltban, ha nem tudok időben menni. Erre épp jött is. :)

Ebédre Mama csinált a gyerekeknek sóskát, de most nem nagyon ették. :( Fasírt és sült hús később lett, igazából csak 15 óra körül "ebédeltek" meg a gyerekek is Mamáéknál, ebédidőben már nagyon álmosak voltak, meg talán éhesek sem lehettek nagyon, mert mindig ettek valamit a délelőtt folyamán. Nagyon meleg volt, pancsoltak, na nem medencében, azt még nem mertem volna, csak a kerti csapból engedtem többször vödörbe vizet és azt locsolgatták a virágokra, járdára, meg sajnos a saját lábukra is... :)

11:30 körül jöttünk be, Levike már olyan álmos volt, hogy alig állt a lábán, csak nyekergett amúgy is egész nap, biztos érezte a frontot, mára nagy vihart, esőt jósoltak... ebből jelenleg a szél van itt, de mivel országos a dolog, biztos jön a többi része is később.
12:30-kor Livike már rég aludt, a meleg sót persze nem hagytuk ki, bár nem fájlalta egész nap a fülét, este is csak egyszer mondta, de nem visítva, csak úgy lazán, de amikor két perc múlva kérdeztem, hogy fáj-e valamelyik füle, azt mondta, hogy nem. Láza sem volt. Ma nagyon kevés váladék ürült, remélem azért ,mert elfogyott és nem azért, mert nem tud kifolyni.. Meglátjuk, ha holnap is láztalan lesz és nem fáj, akkor szerintem mehet hétfőn bölcsibe, majd meglátjuk.
Ott tartottam, hogy Livike aludt, Levike viszont nem akart, annyira felélénkült a nagy álmosságából, hogy még Livikére is jól ráugrott, amitől persze felébredt és utána már Ő sem akart aludni... a végén már Mama jött át altatni, úgyhogy olyan 13 óra körül aludtak el rendesen.
Végre nekifogtam vasalni, megint nagyon felszaporodott, kisebb-nagyobb megszakításokkal este 6-ig csináltam, mégis maradt még egy kevés...

Livike 14:45-kor ébredt, sírt, Mamát kereste, gondolom azért, mert Ő altatta el... engem elzavart, visított, nem nyugodott. Mama bejött, elaltatta megint a másik szobában... pár perc múlva megint felébredt, újra Mama hiánya volt... akkor már nem aludt vissza Mamával sem, sőt Levike is hamarosan felébredt.. 15:30 lehetett kb.
Hamarosan megint az udvaron voltak a gyerekek, vagyis előbb Mamáéknál, mert ott ettünk, ezzel elment kb egy óra, utána vasaltam tovább....
Udvar, nyekergés, fülledt meleg, mi kell még... :(

19 óra után jöttünk be, de még akkor sem akartak.... semmi nem elég? :(
Ettek sült húst, rizst, kukoricát, majd 20 óra után nem sokkal fürdés...
Livike hamar elaludt, megint melegítettem a fülét, Levike a mi ágyunkon aludt el...
Egyelőre nyugi van, a vihar még készül, de lehet, hogy kikerül bennünket... Apa nem bízott az esőben, inkább meglocsolta a virágokat.. :)

Holnap börze, megyek is nemsoká aludni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)