2012. május 16., szerda

Levike is beteg...

Alapból az hónapok óta, folyton náthás, de ez már nem is újdonság. Most egy ideje erősebben rajta van a nátha, de mint írtam is már, egyre nehezebben vette a levegőt, főleg éjjel és nagyon orrából beszélt.
Reggel is már olyan kis gyámoltalan volt, de muszáj volt még legalább ma beadni a bölcsibe, hiszen Livikével menni kellett az orvoshoz, ha Mamára hagyom már reggel 9 óra előtt, akkor egész nap ránő, Mama nem tud semmit csinálni, meg amúgy nem volt taknyosabb, mint eddig.

Livikével elvoltunk, evett tojásos tésztát, rosszalkodott, egyáltalán semmi jele, hogy beteg, simán mehetne bölcsibe, ha lenne igazolásunk - amúgy a három napban benne vagyunk... - de azért nem merem megkockáztatni a láz újbóli kialakulását, úgyhogy maradunk, amíg a fülész doktornő nem mondja, hogy mehet bölcsibe.
Mamáék hozták el Levikét, mert a városban voltak egyébként is, magyarul nem tudtam volna elhozni, hiszen Livikével is maradni kellett valakinek.

Azt mondja Mama, hogy Levike azzal fogadta, hogy nagyon szomorú volt, mert nem mentem érte... :(( Nem mentek pedig későn, csak gondolom látta, hogy másokért már mentek... pedig voltak is még elég sokan, na mindegy. A mi gondozónőink egyike sem volt már bent, pontosabban egynek kell már délután lennie, de már Ő sem volt, ilyenkor összevonják a két csoportot és úgy vannak. Érdekes mondjuk, hogy mindig a másik csoport gondozónője vigyáz akár már 15 órától a mieinkre is? Visszafelé ezt nem csinálják meg? Na mondjuk nem nagyon izgat, az Ő dolguk, de ez szerintem így lenne fair, hogy ha az egyik társaság van bent tovább dolgozni, akkor utána legyen viszonzás is. Ehhez aztán már tényleg semmi közünk.. :))) Ahhoz viszont lenne, hogy szegény Levike alig kapott levegőt, kis nyomottka volt, látszott, hogy nincs jól. Mivel szinte minden bölcsibe járó gyerek folyamatosan beteg, gondolom jól összeszedett valamit a saját kis náthája mellé. :(((
Itthon is ment a nyávogás, kelt-feküdt, Mamázott, nem is akart játszani sem, még Livikét sem nyígatta, mint máskor. :(
Egyszer azt mondta, hogy fáj a mandulája, de előtte én mondtam, hogy tátsa ki a száját, megnézem telefonnal és lefényképezem a torkát és hogy piros-e a mandulája. Ez után már ezt hajtogatta, hogy fáj a mandulája, meg a hasa, meg aludni akar, és 37,9-et mértünk 18:15-kor. :(((

18:40-kor adtam 6 ml Nurofent, Livike is kapott, mert ugye kell, ha van láza, ha nincs. Így is csak egyszer adtam ma Neki.
Levikének még mindig nem nagyon ürül az orrából a váladék, pedig be van dugulva, vagy az orrmandulája, ki tudja...
Ami még ijesztő volt hirtelen, az az, hogy nagyon meg vannak duzzadva a nyaki nyirokcsomói főleg két oldalt és hátul a füle mögött is. Ilyen még nem volt eddig! Ahogy olvastam lehet a mandulagyulladás kísérője, de lehet bármilyen sima vírusfertőzésre adott reakció is. Meglátjuk, ha holnap is ilyen lesz akkor délután orvos, sajnos nem délelőtt rendel. Na meg persze akkor sem visszük bölcsibe, ha nem érzi jól magát, akkor max holnap marad, pénteken megy, ha jól lesz, vagy orvoshoz megyünk és akkor úgyis kell igazolás és akkor marad a héten, Livike helyett pedig mehet hétfőn bölcsibe. :) Többet tudunk reggel, Levike szerencsére eddig megúszta mindig egy alkalmi lázzal és utána helyre jött, remélem ez most is így lesz!
Levegőt persze nehezen kap, nézegetni kell sűrűn... mert most előfordulhat, hogy se az orrán, se a száján nem kap.... :(
Viszonylag korán elaludtak, 19:30-kor már mindketten megfürödve, orrszívós-sprayzős, melegsós dolgokkal együtt az ágyaikban feküdtek és hamarosan aludtak is.

Ez lenne még mára, nem igazán hiányzott még Levike baja is.:(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)