2012. május 22., kedd

Az utóbbi napok összefoglalója

Itt vagyok újra, csak esténként mindig elaludtam Levike mellett, hajnalban vagy éjfél körül meg már nem ültem ide írni. :)
A vasárnap sokkal rosszabban telt, mint a szombat, a gyerekek rosszak, értetlenek voltak, Apa itthon volt, de így is nehéz volt Velük. Azért jól kifogtam a szombatot, hogy "jók" voltak. :)
Levikének szombat délben volt utoljára egy kis láza, azóta semmi szerencsére.

Hétfőn kellett menni mindkettőjükkel ellenőrzésre.
Livikével Apa ment a kórházba a fülészetre. Minden rendben van, még nem tökéletesek a fülei, de már nincs gyulladás és a dobhártyára is azt írták, hogy visszahúzódó.. tehát már majdnem tökéletes, emiatt nem engedte még, hogy bölcsibe menjen, hanem csütörtökön még vissza kell menni, hogy ránézzen.
Egyébként rendben volt minden, hogy csak Apával mentek, buszoztak, szépen várakoztak, de nem is kellett 10 percnél többet, visszafelé is jött busz, hamar megjárták, Csak egy hátránya van ennek, ha Ő viszi egyedül: fizetni kell a buszért, ami azért oda vissza 760 Ft, ha én is megyek meg ugye ingyen van, mert van igazolványom, egy kísérőre is vonatkozik, a gyerekeknek meg ugye még nem kell jegy.

Levikét én vittem a háziorvoshoz. Ott is rendben volt minden. A torka szép, mondtam, hogy még fájlalja, de az nem baj, már nem piros és a mandulája is szép. A kiütésekre nem mondott semmit, azt mondta, nem fogja a Sumamedre, bár még sosem szedett ilyet, lehet, hogy attól van, lehet, hogy a gyulladástól, vagy melegkiütés, bár utóbbit kétlem, mert folyamatosan meg vannak, csak épp nem erősen, amikor lázas vagy melege van, akkor erősebbek. Karján, lábán, combján vannak meg hátul a lábán végig, a hasán és a hátán nincsenek pöttyök. Vasárnap délután jöttek elő, már elég szép, alig látszik valami. Az arca ugyebár már szerdán is vörös volt, de tegnap és ma már az is szép, már nem tüzes.
Erre Fenistil cseppet, vagy Claritin szirupot mondott, hogy adjak este, meg még tegnap és ma kétszer Nurofent, ha fáj a torka. Szerdán mehet bölcsibe! :)
Livike jó esetben pénteken mehet, majd meglátjuk, hogy megy-e vagy csak hétfőn. E-hét hétfőtől amúgy van igazolása, simán mehetne, de majd meglátjuk.

Tegnap (hétfőn) 17 óra körül Mamáékkal el kellett mennem egy céges dogot elintézni, így Apa maradt a gyerekekkel. Nincs ebben semmi, többször volt már Ő Velük, nem szokott baj lenni, de amilyen kelekótyák, most mégis történt valami, csak hogy ne legyen már olyan egyszerű az életünk.
Nem tudni mi történt, háromféle elmondást is hallottunk már, Apa nem látta, mert épp kiment az udvarra pakolni a gyerekek után, Ők már a szobában játszottak. Levike azt mondta, hogy Livike fel akart mászni a polcos szekrényre az esernyőkért, leesett és az ágyba verte be a szemöldökét. Livike azt mondta, hogy a Levike esernyője a földön volt és abban bukott fel és úgy verte be a fejét az ágyba. Az ágyról tudni kell - a mi ágyunk -, hogy elég éles a széle a kárpit alatt ahogy az ülőpárnák vannak,.... na oda sikerült befejelnie jobb szemöldökkel, ami szépen fel is repedt. :( Nem mély, Apa szerint nem vészes, bár este láttam én is, amikor lecseréltük a ragtapaszt.. közel sem olyan, mint a Levike állsérülése volt, remélem szépen meg fog gyógyulni és nem lesz nyoma. :( Papa szerint lesz, mert minden szemöldöksérülés helye megmarad, hiába a szőrben van, látszani fog egy kis fehér csík.. :( Egyébként a kedve jó, nem lázas, nem fájlalja, csak ha kérdezzük, akkor mondja, hogy egy kicsit fáj, amit mondjuk el is hiszek.

Levike tegnap délután 4 óra 10 percet aludt, akkor is úgy ébresztettem már fel óvatosan, hogy már csak fel kellene kelnie... Azt hittem este majd nem alszik el, de 20:30-kor simán elaludt. :)
Reggel 7 óráig tudtam aludni, Levike akkor kelt, Livike 8:10-kor Apával együtt. :)
Hamarosan már kint voltak az udvaron, 11:20-kor jöttünk be, Apa akkor ment dolgozni.
12óra óta próbálkozok az altatással, de még nem alszanak... pedig mindketten kaptak már Nurofent, nincs láz, csak a fájdalomra.
Kint fülledt, esőre álló idő van, nem tudom ez befolyásolja-e a nemalvásukat... Rosszak, már megint. :((
Na majd lesz valahogy a délután... de igazán alhatnának, mert vasalnom kellene, megint van jó sok. :(
Csoda, hogy ezt hagyták megírni, persze randalíroznak a lakásban. :(

Közben haza értek Mamáék is, jött Mama altatni, kb negyed óra alatt sikerült, ami nekem eddig nem. :)
Be is fejezem gyorsan ezt az irományt és megyek vasalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)