2012. május 24., csütörtök

Helyzetjelentés

Hol is kezdjem? Nem tudom mennyi időm van írni, Livike alszik, de ki tudja meddig... Levike már szerdán is ment bölcsibe, minden rendben volt Vele, a torkát néha még fájlalja, de amúgy semmi gond, azt is csak akkor, ha kérdezzük.
Livike is jól van, úgymond tünetmentes, de mint kiderült, még sincs teljesen rendben még a füle. :(
Ma voltunk ellenőrzésen a doktornőnél a kórházban.
Még mindig elvékonyodó dobhártyát ír és már nem középfülgyulladás, hanem fülkürthurut szerepel a papíron.
Ez egyelőre teendőt nem igényel, a napi 3x10 perc fülmelegítés és orrszívás, orrspray még kell, június 5-én kedden pedig menni kell vissza ellenőrzésre, amikor egy hallásvizsgálatot is csinálni fognak, hogy a fülkürtje helyre jött-e már. Ha ott úgy látják, hogy indokolt, akkor a füle épségének érdekében ki kell venni az orrmanduláit. A papíron az áll, hogy "orrmandulák túltengése". Valamikor már olvastam, hogy sok fülbetegséget az orrmandulák okoznak, de én kapásból azt gondoltam erről, hogy Levikének lesz vele majd gondja, mert kicsi kora óta horkol és sokszor orrából beszél, most pár napja olyan szépen, halkan alszik, hogy furcsa is, mindig megyek hallgatózni, hogy vesz-e egyáltalán levegőt, mert nem hallani.
Szóval Livike fülkálváriája még nem ért véget sajnos. :(
Bölcsibe mehet, bár azt mondta a doktornő, hogy inkább csak fél napra menjen, itthon aludjon, hogy akkor is tudjuk melegíteni a fülét. Hát... azon már szerintem nem múlik a dolog, ha 16 óra körül melegítjük meg amikor hazajön, az is jó lesz szerintem... reggel és este megoldható, és egyébként is sok hétvége és az ünnep is belejön, amikor itthon van, tudjuk csinálni, 4-én hétfőn szintén itthon lesznek valószínűleg, mert kirándulás lesz a bölcsiseknek, de szerintem oda nem merném még elengedni Őket. :( Busszal mennek, igaz csak Abonyig a vadasparkba (15km), 3 óra az egész dolog, ami nem sok... mondjuk 4000 Ft összesen a két gyerekre, ami pedig nem kevés... Holnapig majd eldöntjük, de szerintem kihagyjuk, majd ha akarunk elmegyünk családilag. Igaz, akkor tuti többe kerül a belépőjegy, de majd lesz valahogy...
A lényeg, hogy ha már jár bölcsibe végre, akkor járjon, ne fél napra, mert akkor minek fizetjük az egész napot, meg hogy néz az már ki, hogy Livit elhozom ebéd után Levi marad és 16 előtt meg menjek megint vissza... ?
Ejj... nem egyszerű dolgok ezek. :(

Na megyek, mert Livike nyöszörgött, lehet, hogy mindjárt fel is kel.

Jajj, még azt gyorsan megjegyzem, hogy ma először Livikét pelus nélkül vittük az orvoshoz is, eddig oda még nem mertem úgy vinni, hogy nincs rajta, de szerencsére nem volt semmi baj. :) Amúgy már csak éjjelre van rajta pelenka továbbra is, Levike még kap délután is az alváshoz meg éjszakára, de kb egy hete mindig csont száraz a pelenka...! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)