2012. május 27., vasárnap

Gyermeknap

Vagy gyermekórák? Mindegy, hogyan nevezzük, a jeles napról nem feledkezhettünk meg mi sem. Bár szerintem még mindig kicsik a gyerekek az ilyen felhajtásokhoz és pénzkidobásnak tartok mindenféle sergőt és vásári cuccot, dehát.. egyszer van gyereknap, szokták mondani. :)
Livike el is aludt amikor írtam, 14:40-kor ébredt Levike segítségével. Felébresztette. :(
Levikének ma egész nap nem volt láza és a fülét sem fájlalta, esetleg ha kérdeztük akkor mondta, de magától nem nyúlkált oda vagy nem sírt fel a belehasító fájdalomtól, mint eddig.
Nurofennel és lázmérővel azért felszerelkeztem, úgy indultunk el a városba 15 óra körül Mamáékkal, mert persze az Ő ötletük volt, hogy mégiscsak gyereknap van, menjünk ki a városi rendezvényre, sergő meg akármik biztos vannak, hadd örüljenek. Jó, elismerem, hogy szeretik az ilyesmit, a hónapokkal ezelőtti Interspar melletti ugrálóvárat és körhintázást is a mai napig emlegetik, ha eszükbe jut. Csak én valahogy sajnálok 5-600 Ft-okat 3 percnyi bármiért. :( (mondjuk nem én fizettem, de Mamáék pénzét is sajnálom ilyenre, mert lehúzás, kihasználás az egész, hogy a kicsi gyerek mindenre fel akar menni és akkor hadd fizessen a szerencsétlen ember... ).
Először egy kisvonatra ültünk fel, ami körbe ment, de nem szabályos kör volt, rendesen zakatolt meg minden... :D Igen, ültünk, mert Mama is és én is mentünk, ugyanis egyedül nem mertük volna a gyerekeket beengedni, túl nagy hely volt benne, könnyen kiestek volna. Még meg is jegyezte az illető akinél fizetni kellett, hogy a felnőtteknek olcsóbb.. :)) Jahh... így is megéri nekik, majdnem mindenhol ült bent felnőtt is, csak a nagyobbakkal nem.
Kis séta és szétnézés után jött a klasszikus körhinta, kisautókkal, motorokkal,egyéb járművekkel. (a lovacskás, kacsás kicsit normálisabb változata.. azokról simán le lehet esni.) Mindketten motorra ültek, mert az autókat elfoglalták... Ez is 3 perc volt, a fényképek Papa gépén vannak, én telefonnal keveset csináltam, majd teszek fel. (tudom, még az Anyák napi-Papa szülinapi képeket sem tettem fel, de még mindig nincsenek kiválogatva... volt Mamának jobb dolga is mostanában..:) )
Több mindenre nem ültünk fel, tervben volt még a dodgem, de rengetegen várakoztak rá, nem vártuk ki.
Livike kiharcolta a lufit is, pedig van itthon nem tudom mennyi, de Neki olyan kell, amit ott a vásárban lehet venni... Kaptak azt is Papától.... Nos az egyik hazáig bírta, pár perc után kidurrant mert hozzáért a plafonon valamihez, mivel gerendás a mennyezet az előszobában és a nagy szobában is, előfordulhat szálka, ami pont elég a lufinak...  Ez volt a Livi lufija... nem nagyon sírt utána, tudta, hogy az Ő hibája volt, mert elengedte, pedig mondtuk, hogy csak a konyhában eressze fel, vagy a kis szobában, ahol sima a plafon... Héliumos lufi. :) A Levi lufija nem durrant ki, viszont összement.. egyszerűen leeresztett. :( Ennyit erről, az újabb pénzkidobásról. :( Egyébként az itthoni lufikat se nagyon becsülik, na most pl két napja felfújtam egyet-egyet, azokkal szépen eljátszanak, dobálják, ütögetik, ma Livikének már fújnom kellett még egyet, de ahogy szaporodnak a felfújt lufik, egyre kevésbé érdekli a gyerekeket, csak pakolgatom Őket és amikor már aszottra fonnyadtak, egy óvatlan pillanatban kiszúrom és kidobom őket.. minek rakosgassam, ha már nem is játszanak velük? :(
Miután meglettek a lufik, amúgy rózsaszín fehér pöttyökkel és ugyanez kékben.. nagyon ment a gyerekek ruhájához.. :D már hajlandóak voltak beülni az autóba és hazafelé jönni. :)
17 óra is elmúlt már...
Uzsonna, tévézés, vacsora csipegetés, tévé és telefonon képek nézegetése, majd fürdés előtt kezdtek megkergülni, Mama ki is akart menni, de ez hatott, úgyhogy gyorsan ugrottak is a kádba fürdeni, majd orrszívás és meleg sók felhelyezése után hamarosan el is aludtak. Én is, de 20:30 kor felébredtem, Mama már nem volt bent, úgyhogy a gyerekek hamarabb elaludtak.. :) Livike amúgy még akkor is cuppogott a kakaóján, nem is nagyon tudtam volna korábban kijönni.
Ennyi lenne mára, többször már nem jövök ma.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)