2012. május 17., csütörtök

Mandulagyulladás...

Éjjel Livike fel sem ébredt, szépen aludt a helyén 6 óráig.
Levike is szépen aludt, nem is szörcsögött sokáig, éjfél felé viszont már igen, nehezen szedte a levegőt...
Valamikor hajnalban közénk jött, 4 óra körül pedig már elég melegnek éreztem ahhoz a homlokát és az arcát, hogy lázat mérjek, volt is: 38,5. Kapott Nurofent és kakaót is, majd 6 óráig még Ő is vissza aludt.
A nyirokcsomói még mindig duzzadtak voltak reggel is, bár már talán nem annyira, mint este. Az arcán a piros foltok is még meg vannak most is, sőt a jobb oldalon nagyobb is lett.
A kedve elég jó volt délelőtt, 11 óra körül kezdett bújni, nyávogni, na meg melegedni, először 37,9 volt a hője, majd 11:30-kor már 38,5, akkor már adtam gyógyszert.
Féltem, hogy elalszik 12:30-ig, a háziorvos ugyanis ma délutános, akkor kezdi a rendelést.
Nem aludt el, úgyhogy Mamával el is vittük autóval.
Az orvos előbb meghallgatta a hátát és a mellkasát, majd megnézte a torkát is. Azt mondta, hogy nagyon csúnya mandulagyulladása van, "ocsmány". Az arcán a piros foltok is ettől lehetnek, meg a nyirokcsomó duzzanat is, de ezt olvastam én is a neten.
Kapjon 3X6 ml Nurofent ha van láza, ha nincs, ennek ellenére még felmehet a láz, ne ijedjünk meg. Ha tényleg így adom a Nurofent, akkor egész nap kómás lesz....
Ezen kívül még írt fel Sumamedet, Livike már kapott ilyet korábban, négy napos kúra, napi egyszer kell adni 5 ml-t. (antibiotikum)
Még ma el kell kezdeni, vasárnapig tart és hétfőn menjünk vissza délelőtt ellenőrzésre.
Jó, hogy Livikével is akkor kell menni a fülészetre! Na majd Őt viszi Apa busszal, én meg viszem Levikét ide gyalog. :)

Gyorsan ki is váltottam a gyógyszert, megcsináltam (szuszpenzió: víz kell a porhoz), és adtam is volna az első adagot. Itt jött az, amire nem számítottam, hiszen eddig mindig, minden gyógyszert szó nélkül megivott... Nem volt hajlandó bele sem kóstolni! Livike persze már jelentkezett, hogy majd Ő, de ugye ez nem Nurofen, hogy akkor egy kicsit Neki is adok, hadd nyugodjon le, az antibiotikum nem játék. Mivel simán nem kellett, beletettem egy kis teába, úgy emlékeztem Livike is úgy kapta, de tévedtem, az az Augmentin volt biztos... mert ez valami rémcsúnya zöld lett így a fehér színből, hogy most azért, vagy alapból nem fogadta el, nem tudom, de még mindig nem tudtam sehogy belediktálni. :( 
Egy órát könyörögtünk, próbálkoztunk, de nem... ! Nem hajlandó meginni. :( Se a Nurofen adagolóból, se pohárból, se a saját adagolójával, sehogy! :( Most alszik, nem adom fel, ha felkel megint próbálkozunk. Muszáj beszednie a négy adagot, ha egy is kimarad nem ér semmit, nem beszélve arról, hogy nincs az üvegben fölösleg, épp annyi, ami kell. Nem önthetem ki ezt a zöldre változottat. :( Elvileg azt írják, hogy 5 ml-el több van benne, hogy biztos jól ki lehessen adagolni, de a múltkor sem maradt ki semmi, szóval nem tudom hogy lesz. :( Ami még rossz, hogy nem nagyon akar se enni, se inni! :( Még inni csak-csak, mert a kakaó azért megy, meg tea is úgy ahogy, de kaja, az semmi :(

Reggel voltam bent a bölcsiben is szólni, hogy mi a helyzet, tegnap délelőtt semmi baj nem volt Levikével, jó volt a kedve, evett, aludt, délután már nem volt ott a Teca gondozónő, azért nem tudhatta, hogy akkor már lehetett látni Levikén a közelgő betegséget. :(

Egyelőre ennyi van, jövök, amikor tudok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)