2012. június 1., péntek

A csütörtök és a péntek összefoglalója

A címekkel még mindig bajban vagyok, nem akartam, hogy már megint "Helyzetjelentés" vagy "Életjel" legyen a bejegyzés címe, és mivel semmi különös és fontos nem történt, kitaláltam egy hasonlóképpen frappáns címet... :)))
Nézzük mi is volt az elmúlt két napban: Livike járt bölcsibe, hihetetlen, hogy kibírta a hetet, még ha darab volt is... sajnos már egy-két napnak is örülök, ha járnak és nem hívnak a bölcsiből, hogy épp lázas és fáj a füle vagy valami... és már nem csak Livike miatt kell ezen aggódni. :( Levike miatt mondjuk most nem kellett szerda óta, hiszen itthon volt. A lényeg, hogy Livikével minden rendben volt a bölcsiben, ügyesen evett, aludt, játszott, amit éppen kellett. :) Ma reggel is hisztizett a "cseresznye" miatt, ami még mindig meggy, csak most már másik fa, az elsőnek kiszemeltet valaki már megkopasztotta... most van a másik oldalon is, amit Livike felfedezett, apró szemű, félig érett csak.. de nem lehet tudni, hogy van-e permetezve, úgyhogy nem szedtünk belőle, akárhogy is hisztizett a kisasszony. Az első fa tuti nem volt permetes, mert egy lakatlan porta előtt áll, volt is benne kukac, amit nem is gondoltam, hiszen úgy tudtam, a meggyet nem szereti. :)

Csütörtökön 10:30 körül mentünk Levikével a fülészetre ellenőrzésre. Nem kellett sokat várni, pedig nem indult egyszerűen már az odaút sem, ugyanis még itthon lemerült Mama autójában az akksi, tölteni kellett, de szerencsére nem késtünk el. :)
Kb két perc volt az egész, amíg bent voltunk. Az orvos belekukucskált a füleibe, mondta, hogy nem lett rosszabb, mint volt, egyelőre nem kell felszúrni, továbbra is csináljuk a mosatást, orrspray-zést, orrszívást, fülmelegítést.
Hát jó... Azt mondta, nem nagyon jó, hogy nem tudjuk hanyatt fekve átmosni az orrát, de a semminél többet ér a félig oldalra tartott fejjel végzett dolog is, csak valamit engedjen.
Hétfőn menjünk újra...
A doktornővel eddig nem futottunk össze, itthon jutott eszembe, hogy 31-én tuti nincs ott, mert akkor az SZTK-ban rendel, ezt még múltkor tudtam meg, amikor Livike miatt telefonáltam. Hétfőn nem lesz, azért is hívta Livikét keddre... Még nem tudom mi lesz, hétfőn visszük-e Livikét a főorvos úrhoz vagy Ő marad a doktornőnél...
Levike egyébként jól van, nincs láza, ma különösen nehéz volt Vele, folyton könyörögni kellett Neki mindenért, de szó szerint mindenért..! :( Nem akarja az orrmosatást, pedig még jutalom Mentos is járt minden fecskendős orrmosásért, reggel mondta Papa, hogy délutánra sok cukorka legyen a kispohárban, amit adott, hogy ahányszor meg tudjuk csinálni az átmosatást, annyi szemet tegyen a pohárba Levike, és délután megszámolja, ja és egyet megehet mindig. :)) (gyümölcsös Mentos, a mentolosat nem szeretik, meg nem is nekik való még.. ) Hiába volt az ösztönzés, csak 2 szem cukorka lett délutánra a pohárban. :(
Szerintem Livike simán mosatná egész délután az orrát, csak hogy ehesse a cukrot, annyira szereti... ha beszabadul Papa autójába tuti kirámol egy pár szemet, amit talál.. :D Cukor és minden nélkül is egyébként Livike sokkal jobban tűri a mosatást, mert persze Neki is szoktuk, nem árt az! Az Ő fülei sincsenek még azért rendben, megy az orrszívás is rendesen, pedig az égvilágon semmi nem jön egyikőjüknek sem napok óta... eszembe nem jutna szívatni, ha nem lenne muszáj.

Délután miután Livikét hazahoztam a bölcsiből, hamarosan öltöztethettük is át a gyerekeket, mivel Papa kitalálta, hogy menjenek el megnézni egy néptáncbemutatót. :) Livike egyből ujjongva kérdezte, hogy " Papa, elviszel táncolni?" :D Naja.. egyelőre csak nézni még... :)) Nem volt még 17 óra, el is indultak. Mama is ment, én nem.. egyrészt nem nagyon érdekel a dolog, másrészt volt mit csinálni. :) Amíg délután Levike aludt kivasaltam, de így a felszabadult időben takarítottam, ki tudja megint mikor lesz "gyerekmentes" a lakás, pakolásztam, egy pár darabot Mamának is kivasaltam, ha már úgyis azt akarta csinálni délután, de el kellett mennie.. nem sikerült annyit, amennyit szerettem volna, mert hazajöttek. :)
Megvolt az élménybeszámoló, hogy néztek táncot, sokan voltak, majd ettek pizzát, ittak kubut és vizet, majd Livike elvégezte kis- és nagydolgát a MediaMarktban... :D Jó, hogy ott jött rá, és nem a tömegben vagy az autóban. Az még nem derült ki, hogy mi volt előbb, az inger, vagy eleve ott voltak az üzletben... nem csak azért kellett gyorsan bemenni a legközelebbi helyre, ahol van WC, de egyébként nem is lényeges, az a fontos, hogy ügyes volt, Levike is pisilt..
Levikének az este további részében is könyörögni kellett orrmosás, szívatás, orrspray befújás esetén, de még az alvás is nehezen ment. :( Mama altatta egy ideig, majd feladta, mert még dolga van, nem ért rá, altassam el én.. Na jó, bementünk, viszonylag hamar meg is nyugodott Levike, hiszen Mama kiment, várható volt a "Mamázás" egy ideig, de nem volt vészes. Nem aludt el nálam sem, így én egy idő után meguntam, kijöttem írni meg facebookon nézelődni. Utánam jött, visszaküldtem. 10 perc múlva megint jött, pedig azt hittem milyen ügyesen elaludt egyedül... :) Kicsit ide ült mellém, mondom jó, üljél, majd elálmosodsz.. én pedig írtam tovább... néha láttam, hogy már álmos, de azért figyelt, mert pl amikor feltűnt a fb-n egy kép ami vicces volt (egy ijedt kislányt és egy szintén ijedt, a levegőben lévő macskát ábrázolt), egyből felderült az arca Levikének is... :D Kis idő múltán bementünk, lefeküdt és 5 perc sem kellett, már aludt is. :) Úgy látszik, ennyi kellett, volt már vagy 21:45 mire elaludt.. ha nem több! Livike rég alszik... altatni sem kellett, simán kijöttem, pedig mostanában mellé kell feküdni. Ennek egy hátránya lesz: reggel korán fog ébredni, így én is. :(

Azt hiszem ennyi lenne mára, szerintem megyek is aludni. :)
Jövök, amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)