2012. június 29., péntek

Tegnap Levente névnap, ma bölcsis buli, volt itt minden..! :)

Ahogy látom, Mama már meg is írta az este a névnapi eseményeket, nagyjából ennyi is volt, de azért majd kitérek még én is, erre is. :) Köszönjük szépen a bejegyzést, az ajándékokat, no meg a képeket is, bár több is van, fel is fogom tenni majd albumba, egyelőre még csak a facebookon vannak szintén Mama által, majd csinálok picasa-s albumot is és itt is meglesznek. :)

Tegnap hamar elszaladt az idő, amíg nem voltak itthon a gyerekek. Apa főzött pörköltet, én a nokedlit csináltam meg az uborkasalátát (félig, az ízesítést hagytam Apára, a nokedliből meg a szaggatás felét:D),
pakolásztunk, kertet rendeztünk, dudvázás, pakolás, asztalok-székek lemosása, szóval valami pofája legyen már az udvar felénk eső részének, meg kellett már csinálni. Nem a névnap miatt, amúgy is! :)
A szobába pedig végre feltettem a tavaszi börzén megvásárolt betűket, figurákat, eddig mindig halogattam, nem igazán tudtam eldönteni, hogy is kellene elrendezni, hogy el se érjék, el is férjen minden. Nos... elrendeztem, szerintem elég jól sikerült, de ott a kép, mindenki eldöntheti. :) A pelenkázó felőli falra pedig feltettem a régieket, mert ugye  régi szobában is voltak ilyen hugarocell figurák, csak azok nagy része már "hadirokkant", megcsócsálták, eltörték, így ami még ép volt vagy csak kicsit kellett javítani rajta (pl piros tűfilccel beszíneztem a letört részt a sarkoknál.. mármint ami piros volt eredetileg is, azoknál) és kevésbé látható helyre feltettem. :)))
Az elképzelésemnek azon része, hogy ne érjék el az ágyról nem teljesült,  annyira magasan nem kezdhettem a felragasztást, mert egyrészt nem fért volna el a plafontól meg a klímától Livi felől, másrészt elég furán néztek volna úgy ki. Így csak abban bízunk, hogy már most jobban megértik, hogy nem szabad leszedni, fogdosni, eltörni a figurákat és sokáig, épségben meg fognak maradni.
Amikor hazajöttek a bölcsiből, egyből szaladtak is be, hogy megnézzék a "meglepetést", Levike megnézte, elsorolta, hogy mi micsoda, majd még kereste, hogy hol van még valami... Nem elég ez? :) Livikénél megvolt a nagy rácsodálkozás is, Ő jobban kimutatta az örömét.. :)
Miután ettünk, megkapták Mamáéktól a gyurmakészletet is, nagyon jól elvolt vele mindenki, még mi is. :)
Sajnos a végére már nem sok szín maradt meg eredeti formájában, összegyúrtak egy csomót egybe, úgyhogy most már nagy része a gyurmáknak vegyes.. Pedig ami van hozzá útmutató szerint, nagyon ügyes, kreatív kis figurákat lehetne csinálni, persze nagyobb gyerekek, vagy felnőttek tudják csak ezeket, az ilyen kicsik még csak inkább gyúrják, lapítják, esetleg kiszúrják a figurákat... Na nem baj, elvoltak vele jó sokáig. :)
Alig tudtam rábeszélni Őket, hogy tegyük el, hadd hozzam a mi meglepinket is, még ha nem is ekkora, de azért csak ajándék az is. Hoztam. :)
Kaptak két pötyit, valamint állatos és gyümölcsös fa dominókat. Levike elég ügyesen tudta rakni a dominót, rájött, hogyan is jön a sorrend, egész hosszan ki is rakta. Livike csak nézegette, pakolgatta, mondta, mi-mi a képeken. :) A pötyivel is játszottak, de sajnos nem úgy, ahogy kell, hanem azzal szórakoztak, hogy telepakolták a kis táblát, majd bejárták vele a lakást és kilövöldözték a kis hegyes elemeket a táblából... Volt mit összeszednem fürdés előtt, mert persze azt nekem kellett, ha nem akartam, hogy mindenütt a pici pötyikre lépjünk... :(
Majdnem 20 óra volt, amikor végre elkezdhettük a fürdést, orrszívás-mosás-szívás.., majd irány az ágy! Most elég hamar el is aludtak mindketten, Livike persze az én helyemen, úgyhogy én megint Livike ágyában aludtam. 23 óra után Levike felébredt, hogy pisilnie kell, majd szépen vissza is aludt, miután kijöttünk. :) Éjfélkor Livike csinálta meg ugyanezt... :) Reggel mégis volt a pelusban pisi, úgyhogy még nem lehet elhagyni éjszakára, de azért már alakul, hogy éjszaka is szólnak, még ha nem is olyan kellemes ez nekem, mert fel kell kelni. :))

Reggel 5:50-kor ébredtek, nem is aludtak már vissza...
A bölcsibe is időben mentünk, már javában zajlott a készülődés, hiszen a nyári szünet előtt most volt az utolsó nap, amin nagy udvari buli volt, légvárral, pónilovakkal, az utcán pedig kisvonat vitte a gyereket egy nagy körre. 9 órára kérték, hogy menjenek a szülők is, ennyi gyerekre, ennyi helyszínen nem tudnak figyelni, kellett a segítség. Apa is jött, de Ő 10 óra után lépett, mert ment dolgozni. Addig kétszer mentek kisvonattal, Livike lovagolt is, Levike nem, Ő félt... Ugráltak, horgásztak kis medencéből műanyag bottal műanyag halakat, volt ott minden! :) Később, amikor csak én maradtam már felügyelni, mindig keresni kellett valamelyikőjüket, egyszer meg is ijedtem, mert Levikét sehol nem találtam. Féltem, hogy kiment az utcára esetleg és elment, mert bent az udvaron nagy baja nem lehet, úgy voltam vele, majd meglesz.. Végül megtaláltam, azt mondta ott ült a fűzögetős, papírfigurákat gyártós kisasztalnál, de amikor én ott kerestem, tuti nem volt ott! Megettek egy csomó kukorica puffancsot, ami olyan kis színes, karikás kivitelű, azt is lehetett fűzni. Ettek ropit, kekszet, mindenféle rágcsát, sőt még fagyit is! A másik csoportba vitt valamelyik szülő, sok volt, jutott a mieinknek is! :) Félve engedtem, mert nem akartam, hogy megfájduljon a torkuk, még soha nem ettek fagyit, a joghurtot meg a krémtúrót is be kell mindig tenni egy 15 mp-re a mikróba, mert amúgy nem is eszik meg, mert hideg. (kicsinek ugye alapból melegítettük, most már nem kellene, de kérik..!) Így féltem a fagyitól... ráadásul gyümölcsfagyi volt, ami még hidegebbnek, jegesebbnek tűnik, mint pl a csoki vagy a vanília... Igyekeztem én is enni, amikor megolvadt, meg hogy fogyjon, ne Ők egyék meg mindet, még ha csak egy gombóc, akkor is! Levike a felét sikeresen kiejtette a tölcsérből, Vele nem volt gond, hogy sok hideget evett volna... :) Livike fagyijából pedig ettem, hogy ne ejtse magára... :)
A sok édesség után persze várható volt, hogy nem fognak ebédelni. :( Pedig finom kaja volt, valami majorannás-húsos ragu volt apró kagylótésztával. Ha nem nézett volna ki hülyén, esküszöm megettem volna én. :D Livike kakilt, majd jöttünk is haza...
Szerencsére Mama jött délre, hogy ne egyedül kelljen hazajönni a gyerekekkel.
A gondozónőktől kaptak kis tarisznyát, volt benne pár cukorka, nyalóka meg ilyenek, valamint egy kis papír a csoport névsorával. :) Az a baj, hogy ezt nem tudtuk, mert végülis így olyan, mintha ballagás lett volna, csak más formában, de ugye akkor illett volna virágot meg valami apróságot vinni a gondozónőknek. Mivel nem tudtuk, nem vittünk. :( Aki vitt, biztos nem első gyereke járt ide, vagy nem tudom honnan tudta, vagy épp augusztusban már nem megy a gyereke, így ez volt az utolsó bölcsis nap. Akkor persze, én is szándékozom vinni, de mivel ez csak szünet, nem is gondoltam, hogy vinni kellene. :( Elég sokan fognak még augusztusban járni, gondolom akinek muszáj a munka miatt vinni a gyerekét, főleg azok. Nekünk pedig azért jó, hogy közösségben legyenek, ne csak itthon, jobb ott Nekik. Majd augusztusban az utolsó napon kapnak ajándékot a gondozónők.. :) Egyébkéntis.. Anyák napján mi vittünk virágot és bonbont is, más pedig nem. Na mindegy... ez már így alakult. :(

Miután hazajöttünk, megvolt a szokásos orr-rituálé és már mehettek is aludni. 12:40 lehetett ekkor kb.
Hamar elaludtak, de Livike már fent is van, kb 13:45-kor kelt...
Így most be is fejezem az írást, nem maradt időm a képekre, majd este vagy valamikor.. innentől kezdve már mindig itthon lesznek a gyerekek, kevesebbet jutok gép elé.
Jövök, amikor tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)