2012. június 27., szerda

Kedd

... és egy kis szerda is, mert már az van, annak is a közepe. :) (13 óra is elmúlt már.)
Tegnap sikeresen bejártam a város egy részét, na nem a villamossági bolttal volt a gond, azt hamar megtaláltam, megvettem ami kell, csak utána még nézelődtem kicsit. :) A főúton akad néhány angol ruházati "turi" és egyéb üzlet is, gondoltam benézek már ezekbe, még úgysem voltam soha. Sokfelől hallom, hogy milyen jó cuccokat lehet beszerezni, ha épp jó időben és jó helyen van az ember. Nos.. én voltam két angol turkálóban, ami mondjuk nevével ellentétben nem a klasszikus nagy kupac ruha aztán keresgess típusú volt, hanem szépen vállfán, szín szerint rendezve voltak a ruhák, úgy könnyebb volt végig nézni. Méret szerint nem rendezték, szóval tényleg szinte minden egyes darabot meg kellett fogni, ha tudni akartam, hogy mi is az. :))) Mint általában lenni szokott, amikor én ruhaneműt megyek (mennék) vásárolni, semmit nem találtam. :( Előnye, hogy nem költöttem pénzt, nade azért legalább egy valamit találtam volna, hogy megvehessem jó olcsón.. :D Voltam utána két kínai üzletben is, meg egy Eurós boltban.. vagymiaz, na ott vettem Livikének hajgumikat, meg egy körömcsipeszt és kb ennyi is volt a nagy vásárlásom három órán keresztül... :)))
13 óra után értem haza...
Papa itthon volt, a műhelyben dolgozott, közben oldalast sütött.. már csak pirítani kellett, úgyhogy én "vigyáztam" a húsra, kiszedtem amikor jónak láttam. Csináltam zöldségköretet, majd 14:30 körül Apa is haza ért, na meg Mama is, bár csak bowlingozni volt, majd utána szintén villamossági boltokat járt, mert Papának kellettek dolgok a szereléséhez. :)

15:30 körül mentünk Apával a gyerekekért. Rendben volt minden a bölcsiben, vidáman jöttek haza. Levike mondjuk kicsit nyüszögött, mert valami fába beütötte a kezét, ami piros is volt, azt fájlalta...
Be sem akartak jönni, úgy vittem ki az itthoni játszós ruhájukat, hogy átöltöztessem Őket.
Ettünk, ami mondjuk a gyerekekről nem nagyon mondható el, Livike evett jobban, Levike kevesebbet, de elmondása szerint evett a bölcsiben is, nem nagyon volt éhes.
Továbbra is kint maradtunk, játszottak, ahogy szoktak...
Később is ettek még két cukrosbrióst... tudom, cukros, nem kellene, de legalább megették a tésztáját is, egy falat maradt Livikének, Levike mind megette, a cukor nagy részét pedig leszedtem, mielőtt odaadtam volna. :)
19:20 körül jöttünk be, addigra előkészítettem mindent a fürdéshez, vizet, kakaót, épp csak nem ágyaztam meg, mert nem tudtam, hogy be fognak-e rohanni ahogy bejönnek, és akkor ugrálás lett volna az ágyon....
Fürdés, hajmosás, fogmosás... az orrmosással harcoltunk. :( Muszáj... tudom, hogy unják már, én is unom. :(
Nem tudom, hogy véletlen-e, de szerintem nem, hanem az orrmosásnak köszönhető, hogy nem fáj a fülük, nem gyulladt be a mostani náthától....! Szóval csinálni kell, reggel, délután, este, amikor tudjuk.

20 órakor már ágyban voltunk... Én Levikéhez feküdtem oda, Apa Livike mellé. 40 perc múlva még nem aludtak... Apa megunta, lefeküdt a mi ágyunkra. Persze mindketten egyből mentek utána, viháncoltak, nem aludtak.. Visszaparancsoltam Őket az ágyukba, odafeküdtem megint Levikéhez... Apa Livikéhez ült, aki hamarosan el is aludt szerencsére. (Nem Apa, Livike:D). Én Levikével még kicsit harcoltam, mindent kitalált... 21:30-kor aludt el végre, akkor tudtam kijönni.
Éjjel nagyjából rendben volt minden, Levike jött valamikor közénk, de csak a 6:30-as telefon jelzésre ébredtem fel, ilyen is rég volt, hogy nem kellett előbb kakaó, meg eleve aludtak addig a gyerekek is. :) (voltam fent többször is, de a gyerekek aludtak... )

Készülődés, kakaó ivás, majd a gyerekeket is rendbe tettük, orrmosás, szívás, szokásos dolgok...
7:35-kor indultunk a bölcsibe, rendben volt minden...
Miután hazajöttem pakolásztam, majd voltam festékboltban, Apa volt a piacon, hozott húst, krumplit, szalonnát, ilyeneket... 11-re ment dolgozni.
Előkészítettem egy darab csirkemellet, hogy majd megsütöm a gyerekeknek, mire jönnek. Felvágtam csíkokra, tettem rá csirkefűszersót és mustárt, most így áll a hűtőben... nem akarom túl hamar kisütni, az is lehet, hogy csak majd akkor, ha hazahoztuk a gyerekeket, hadd legyen jó friss, meleg... Annyira csak nem lesznek talán éhesek, hogy ne tudják kivárni, amíg elkészül. :)))
Sütök majd hozzá krumplit is, bár a püré jobb lenne, de ahhoz nincs kedvem.. sőt inkább krokett lenne jobb, na majd meglátjuk. :)

Az idő jó, bár most feltámadt a szél, remélem eső nem lesz és a szél is lejjebb adhatná, hogy a gyerekek kint tudjanak majd lenni miután hazajöttek....
Ennyi lenne most hirtelen, jövök, amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)