2012. június 25., hétfő

Hétfői dolgok

Gyorsan pár sor a mai napról.
Éjjel volt bőven vándorlás, valamikor hajnalban Apa át is ment a másik szobába aludni, mert kitúrták a gyerekek... 5:30-kor nekem már ébresztőt csináltak, kakaó kérés, stb... nem igazán aludtak már vissza. Nem tudom a bölcsiben hogy bírták a délelőttöt, kétlem, hogy nagyon jól, mivel ha itthon 6 körül kelnek akkor is álmosak már 11 óra előtt... Na mindegy.
Reggel simán ment minden, vittük a gyerekeket bölcsibe. Levike nem nagyon akart menni, mármint konkrétan a lábán járni, cipeltetni akarta magát, merthogy Ő már nagyon el van fáradva. Reggel 7:20-kor.. :D Nem baj, azért mire odaértünk megnyugodott és jó kedvvel ment be a csoportszobába. Livikével sem volt semmi baj. A náthásságuk mintha erősödne, szóval necces a hét, pedig utána már szünet, nem tudom érdemes-e kihúzni, vagy maradnának inkább itthon... :(

Miután hazajöttem kitakarítottam, nem húztam az időt, haladni kellett, ha időben végezni akartam, valahogy fel kell ezt pörgetni, ne menjen rá a fél napom, mint máskor. Úgy el tudok szöszmötölni kis pakolgatásokkal, ide-oda rakosgatással, hogy csak na. :( Most gyorsan elpakoltam, letöröltem a portól, kiporszívóztam (rendesen, szőnyegeket felvéve), majd felmostam. Miután felszáradt mindenhol, visszapakoltam amit kellett és kész is voltam... így is 10:30 volt már kb... kell a két órahossza, akárhogy sietek is. :(
Ezután a fürdőszobát tettem rendbe, majd főztem öregtarhonyát... délre kész is lettem mindennel.
Mára ennyit terveztem csinálni, lenne még mit, pl ruhás szekrényekben, vagy a konyhai szekrényekben rendezkedni, de annyira nincsen kedvem. :( Pedig muszáj lenne megcsinálni amíg járnak a gyerekek bölcsibe, mert utána hogy? :((

Közben eléggé hűvös, szemelős esős idő lett, ami délutánra már rendes esővé fajult, de a gyerekeket még el tudtuk hozni gyalog Mamával a bölcsiből.
Rendben volt minden, jó kedvük volt. Itthon gyorsan orrot mostunk, szívattunk. elvoltunk.. Jött Papa, így Mama be tudott menni vacsorát csinálni, nade azt a rosszalkodást, amit addig a gyerekek lerendeztek! Hú... hát szerintem itthon tombolják ki magukat, mert a bölcsiben nem engedik a rohangálást, randalírozást.. :(
Én sem engedem, csak épp nagyívből tojnak rá... :(
Amikor Papa is bement, hogy egyen, a gyerekek nem nagyon akarták ezt a tényt elfogadni, hogy csak én maradok Velük... tomboltak, visítottak, ki akartak menni az esőre, Levike egyszer ki is szaladt, hogy Ő átmegy Mamáékhoz, bár ez később volt, nem hiszti közben, de szerencsére vissza is jött gyorsan, még nagyon vizes sem lett. :) Néztük Kisvakondot, majd hamarosan közölték, hogy megint éhesek, úgyhogy Livike evett tarhonyát, Levike párizsis zsömlét sajttal, amit már Mama adott, mert közben visszatért... :)
Amikor hazaértünk egyébként már ettek az öregtarhonyából, csodálkoztam is, hogy megint enni kérnek, nem szoktak ilyen hamar megéhezni, bár ha a bölcsiben nem nagyon esznek... Nem tudom mi volt az ebéd, elfelejtettem megnézni a kiírást.

Fürdésig mesét néztünk, énekelgettek Mamával, közben már nagyon álmosak is voltak mindketten, úgyhogy 19:10 körül kezdtük is a fürdetést, orrmosást, orrszívást, ahogy azt kell.
Levike kissé fájlalta a jobb fülét, tettünk rá meleg sót...
Remélem nem kezdjük elölről megint a fülészetre járkálást, főleg így nyáron, amikor hol van orvos, hol nincs, mint a mesében.. (szabadságolások miatt). Na meg amúgyis... elég volt már belőle! :(

Közben már kedd délelőtt van, az este nem érkeztem befejezni az írást, jött Apa, ettünk, majd hamarosan mentünk is aludni.... a dátumot azért hétfő estére írom, mert mégiscsak akkori a bejegyzés nagy része. :)
Éjjel minden rendben volt, nem fájt már Levike füle, persze jöttek közénk mindketten. 5 óra körül Levike elkezdett kakaóért kiabálni, de annyira nem volt kedvem felkelni, hogy inkább húztam az időt, hátha vissza alszik, de sajnos nem aludt. :(
Miután megkapta az áhított innivalóját (Livike is), még feküdtünk kicsit, majd 6:30-kor felkeltem, készülődtem, a gyerekeket is hamar rendbe kellett tenni, mert Apa 8-ra ment dolgozni, addig még el is kellett Őket vinni a bölcsibe. Úgy is volt, mindketten felültek Apa biciklijére, Livike a csomagtartóra, Levike elöl a vázra és úgy tolta el Apa Őket a bölcsiig. :) Onnan ment is egyből dolgozni. Minden rendben volt, 7:30-kor már én is a kisbolt felé tartottam, időben voltunk nagyon. :)
Miután hazajöttem rendet tettem, jól el is telt az idő, nemsoká elindulok egy villamossági boltba, hogy vegyek izzót a szobai lámpákba, mert az egyik kiégett, a másik helyett is kell új, mert nem spotlámpa, hanem sima.. ezek pedig olyan lámpák, amikbe irányított fényű izzó kell. (a régi irodai világítás van ugyebár a szobában...:)   ) Kint jó idő van, bár fúj a szél és nincs gatyarohasztó meleg, meglátom biciklin majd hogy esik ez, sejtem, hogy nem valami jól, de gyalogolni nagyon nincs kedvem. :)
Ennyi lenne egyelőre, majd jövök amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)